עבור לתוכן

EMI\ EMI Suppression

Featured Replies

פורסם

אהלן,

קניתי ספק ממותג 12v/6A סיני, הספק מיועד להפעיל פס לדים RGB באורך של כ4.5 מטר ובקר תאורה שאבנה.

הספק הגיע עם כבל (צרפתי ניראה לי), פיזית הוא מתאים לשקע ישראלי אבל במקום פין זכר של הארקה יש נקבה. (תמונה כאן.)

בקצה הכבל (של ה12v) יש ferrite bead.

אין לי סקופ או משהו, רק רב מודד זול. אבל כשמדדתי את מתח המוצא של הספק שמתי לב שבאיזור הספק נמדד מתח של כמה מאות mV ואני מניח שזה בא מ EMI.

בדיקה נוספת שעשיתי היא לקחת רדיו AM פשוט ולכוון על תחנה, כאשר הרדיו נמצא ליד הספק (בעיקר הכבל DC שלו) נוספו הרבה רעשים וציפצופים ברדיו. הוספת הארקה לא באמת עזרה לזה.

בתור ניסוי נוסף ניסיתי לעטוף את הספק בנייר כסף וחיברתי את הנייר כסף לארקה הרעש מהספק עצמו הופחת מאוד, אבל עדיין יש הרבה רעש מהכבל DC עצמו.

עכשיו השאלה העקרית היא האם יש טעם בכלל להתעסק בזה ? אני צריך לדאוג מהEMI הזה ? (יכול להיות שהספק יהיה קרוב לרמקולים של המחשב).

בנוסף, אותו ספק יזין את הבקר תאורה שאבנה, והבקר הזה כולל שימוש בA/D האם יש צורך להוסיף פילטרים נוספים למייצב המתח לבקר ? כל מיני Chokes וכו' ?

פורסם

חבל סתם להתעסק עם זה. אם אתה שם אותו איפה שהוא אמור להיות, מפעיל אותו ומעמיס - ואתה לא מקבל רעש, פשוט תעזוב אותו בשקט.

פורסם

בהרבה ספקים האדמה בכלל לא מחוברת מבפנים. אם אתה רוצה לנסות את ההשפעה תחבר את ה - של ה DC OUT לאדמה על ידי תקע חשמל נפרד ותבדוק מה קורה. אוליי יקטין קצת את מה שמשודר מפס הלדים, שהוא כמובן אחלה אנטנה.....

"פילטר EMI" רגיל שיש בציוד מסוגים שונים הוא סלילים בפאזה הפוכה (שמבטלים אחד את השני) על הפאזה והניוטראל בכניסת המתח, קבלים בסדר גודל של 0.22 - 1.0 uF בין הפאזה והניוטראל (לפני ואחרי הסלילים), קבלים קטנים (0.0022uF או באיזור) בין פאזה/ניוטראל ואדמה, או שילובים של כמה דרגות כאלה. לפילטרים כאלה יש השפעה ואני מניח ששכנים ששומעים רדיו יודו לך אם תשים פילטר כזה

אתה יכול להעתיק את הפילטר מכל ספק כוח נורמלי (שמיוצר לפי תקנים ולא לפי המחיר הנמוך ביותר) או בכלל להרכיב אותו מחלקים של ספקי כוח מפורקים אם יש לך, או לקנות מודול כזה - יש כאלה שבנויים במארז שנראה כמו קבל AC, אם 4 רגליים (פאזה וניוטראל in, פאזה וניוטראל out) והגוף שלו מחובר לאדמה

כמו כן אתה יכול לנסות להוסיף מכשול כלשהוא (סלילים בפאזה הפוכה) גם בכבל היציאה של ה DC, בדרך ל "אנטנה" של הלדים, שאוליי יהיה קצת יותר רציני מהליבת פריט שמולבשת על הכבל. בתור התחלה תנסה פשוט לגלגל את כבל היציאה בסליל אווירי של כמה שיותר לולאות, אם אתה יכול לתקוע את זה על ליבת פריט כלשהיא תנסה גם את זה אוליי יעזור במידה מסוימת

לא הבנתי בין מה למה מדדת מת המתח של כמה מאות mV ?

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר

לא יודע אם המדידה שעשיתי בכלל נכונה, הנחתי שאם יש הרבה רעש, אני אראה מתח כיוון שהתנגדות הכניסה של הרב מודד גבוה.

פורסם

סתם חוטים באוויר ?

פורסם
  • מחבר

כן, היה מרחק מסויים בין החוטים של הרב מודד באוויר, ככל שהמרחק יותר גדול המתח שנמדד גם היה יותר גדול.

ניראה לי שזאת בדיקה מאוד לא מדוייקת או נכונה אבל.

פורסם

החוטים באוויר יוצרםי סוג של אנטנת דיפול ולכן כן, ככל שאתה רואה יותר מתח כנראה ש "יש שם משהוא".....

אבל אוליי כמות הרעש ברדיו (גם כזה שמחובר לחשמל וגם כזה שעובד על סוללות) תהיה בדיקה יותר טובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים