עבור לתוכן

בקשה להתייעצות לפני מעבר תשתית

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מחובר היום כך:

תשתית כבלים: 100 מגה הורדה ו 2 מגה העלאה.

ספק הקישוריות: בזק בינלאומי.

בבירור שביצעתי הערב עם מוקד ההזמנות של B בזק לתשתית DSL עולה,

כי באיזור שלי קיימת תמיכה לחבילת Top40, כלומר 30-40 מגה הורדה ו 3 מגה העלאה.

כמו כן, דגם הנתב שהם יספקו לי יהיה D-Link D6740U VDSL או NETGEAR VVG2000.

בין היתר, אני מבצע לפעמים סטרימינג למשחקים והמגה הנוסף הזה להעלאה לא הולך ברגל.

האם יש כאן משתמשים שיכולים להעיד על טיב מהירות ההעלאה בחבילה הזו או בחבילת ה Top100?

תודה,

שמוליק

פורסם

ממש לא מורגש, ולא שווה את את הירידה בהורדה,

תחלס מגה בודד להעלאת לסטרמינג והעלאה זה לא מה שיעזור, יעזור זה ביום שמשהו יתקדם בשוק התקשורת,

פורסם
  • מחבר
ממש לא מורגש, ולא שווה את את הירידה בהורדה,

תחלס מגה בודד להעלאת לסטרמינג והעלאה זה לא מה שיעזור, יעזור זה ביום שמשהו יתקדם בשוק התקשורת,

תודה על התגובה.

האם יש לך ניסיון בסטרימינג או את חבילת ה Top40/Top100 ?

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה בבקשה:

במידה ואני רוכש מבזק רק את המודם הזה (ומשתמש בנתב שלי לצורך הקמת הרשת),

תהיה לי אפשרות לבדוק בממשק שלו האם הפעילו על הקו שלי את תכונת ה Rate Adaptive, או שזה דבר לא ניתן לבדוק בדגם הזה?

פורסם

אפשר, לפי המהירות סינכרון של ההעלאה.

פורסם
  • מחבר
אפשר, לפי המהירות סינכרון של ההעלאה.

תודה רבה.

אז אני מבין שגם במודם הפשוט הזה ניתן לצפות בנתוני סנכרון..

פורסם

3 מגה זה כן משמעותי כשמדובר בstreaming כי ככל שהupload שלך יותר גבוהה אתה יכול לקודד באיכות גבוהה יותר. זה נכון שאולי אפשרי לדחוף 720p ב2 אבל אז מה שישער לך בupload יהיה קטן ויכול להפריע לדברים אחרים. גם ככל שהupload יותר גבוה המחשב יכול לעבוד פחות קשה.

עדיין אם אין לך partner בtwitch לרוב מומלץ להשתמש בbitrate נמוך יחסית בשביל שמי שיש לו חיבור אינטרנט גרוע יוכל לצפות . 480p+ מומלץ אבל אפשר לשדר ב720+ . עדיין אלה לוקח סיכון. אם אין לך partner הצופים לא יכולים לצפות באיכות נמוכה יותר ממה שאתה משדר וזה יכול לגרום לבעיה אצלם (היה לי מקרה שמישהו שידר 720p+ ולא partner ופשוט לא יכלתי לצפות מרוב קפיצות) . .

אני מכיר מישהו אוסטרלי שמצליח לדחוף 720P+ לחיבור ה1.2 מגה שלו אבל בשביל זה הוא עושה OC למחשב שלו במקסימום ודוחף delay רציני בשביל processing כדי לדחוס הכל טוב טוב.

יש לי top100 של בזק אבל לא ניסיתי לעשות stream עדיין. סביר שאני אוכל להשיג צופים אבל אני לא הכי "אינטאקטיבי" ולא יודע בדיוק איזה תוכן לעשות לו stream . אני יכול לנסות סתם בשביל הנסיון.

נכון ש3 מגה עדיף על 2 אבל זה גם תלוי בספק אינטרנט. . אני לא הייתי ממליץ לעבור אלא אם 2 ממש מגביל אותך ואתה באמת צריך קצת יותר. כמו שאמרתי אם אתה לאpartner עדיף לא להשתמש בbitrate גבוה מדי. המרווח הפנוי עדיין יכול להיות משמעותי. אם אין לך בעיות יציבות חיבור בהוט אז גם לא הכי מומלץ לעבור. אי אפשר לדעת מה בזק יתנו לך למרות שאחרי שמתקנים אצלם תקלה כמו שצריך היא לא חוזרת.

חוץ מזה לא צריכה להיות ממש בעייה עם המהירות העלאה כי המודם מסתנכרן ל5 והרשת של בזק מגבילה אותך ל3 . בהוט אני חושב שהקצב הבסיסי הוא 30mbps ואתה מתחלק עם אנשים אחרים באותו ערוץ והמודם מגביל אותך ל 2.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה העניינית, משה!

סגרתי הערב הזמנה ל Top40:

30-40 מגה הורדה ו 3 מגה העלאה.

מודם VDSL ב 99 ש"ח, חד פעמי (אשרשר את הרשת בעצמי אח"כ באמצעות TP-Link TL-WR1043ND).

התקנת נקודה בבית ב 99 ש"ח, חד פעמי.

ההתקנה תתבצע בלי נדר רק באמצע שבוע הבא.

נחיה ונראה.

פורסם
תודה רבה.

אז אני מבין שגם במודם הפשוט הזה ניתן לצפות בנתוני סנכרון..

אין מודם פשוט במהירויות האלה.

הכי פשוט זה ראוטר עם יציאת LAN אחת. אבל עדיין ראוטר.

פורסם
  • מחבר
אין מודם פשוט במהירויות האלה.

הכי פשוט זה ראוטר עם יציאת LAN אחת. אבל עדיין ראוטר.

יש.

זה המודם שאני הולך לקבל:

http://www.bezeq.co.il/support/Pages/VDSL-TWDSL699U5.aspx

ובמידה ולמישהו כאן יש כח לצלם את המסך בו רואים את המהירות שהמודם מסתנכרן - אודה.

פורסם

אני יודע שפירסמו את זה כמודם כשהתחילו לשווק אותו.

אבל זה ראוטר עם יציאת LAN אחת.

אם אתה רוצה לחבר אליו ראוטר אחר, צריך להגדיר אותו כברידג' בדיוק כמו עם שאר הנתבים.

פורסם
  • מחבר
אני יודע שפירסמו את זה כמודם כשהתחילו לשווק אותו.

אבל זה ראוטר עם יציאת LAN אחת.

אם אתה רוצה לחבר אליו ראוטר אחר, צריך להגדיר אותו כברידג' בדיוק כמו עם שאר הנתבים.

כן, ידוע שצריך לעשות לו Bridge. תודה.

בכל אופן אצל בזק הוא מקוטלג כמודם.. ניחא.

פורסם
תודה רבה על התשובה העניינית, משה! סגרתי הערב הזמנה ל Top40: 30-40 מגה הורדה ו 3 מגה העלאה. מודם VDSL ב 99 ש"ח, חד פעמי (אשרשר את הרשת בעצמי אח"כ באמצעות TP-Link TL-WR1043ND). התקנת נקודה בבית ב 99 ש"ח, חד פעמי. ההתקנה תתבצע בלי נדר רק באמצע שבוע הבא. נחיה ונראה.

בכמה סגרת אצלם את חבילת TOP 40 ?

ואשמח אם תוכל לעדכן בנוגע לראוטר / מודם הזה

אשמח לדעת איך הוא מגיב וכו' (אולי גם אני אשדרג)

פורסם
  • מחבר
בכמה סגרת אצלם את חבילת TOP 40 ?

ואשמח אם תוכל לעדכן בנוגע לראוטר / מודם הזה

אשמח לדעת איך הוא מגיב וכו' (אולי גם אני אשדרג)

שלום.

מחיר:

רגיל, כפי שמפורסם באתר - 85 ש"ח למשך 12 חודשים ראשונים, ולאחר מכן 129 ש"ח למשך 6 חודשים נוספים.

לגבי המודם:

בלי נדר, אחזור לעדכן עד סופ"ש הבא אחרי שגם אבצע סטרימינג.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

האם יש עידכונים לגבי יציבות המודם שלהם ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים