עבור לתוכן

שימוש בקו הטלפון הנייח הביתי באמצעות שליטה מרחוק

Featured Replies

פורסם

אהלן,

חשבתי על דרך להשתמש בקו הטלפון הביתי גם מחוץ לבית - התקנתי מודם 56K באחד המחשבים בבית,

חיברתי אליו את קו הטלפון וחייגתי ללא כל בעיה מהמחשב עצמו דרך החייגן של מיקרוסופט, אך לצערי לא

ניתן היה לעשות זאת ממחשב "מרוחק" שכן אינני מכיר תוכנה לשליטה מרחוק שתאפשר "להשתלט" על

השמע והדיבור (דרך LOGMEIN הצלחתי לשמוע את המחשב השני אך באיכות ירודה ועם הרבה קיטועים).

לחילופין - יש לי מתאם ETHERNET לקו טלפון רגיל של חברת THOMSON מדגם symbio t2007 שרכשתי בזמנו מאורנג' -

חשבתי שאולי יש דרך "להחזיר" באמצעותו את קו הטלפון בחזרה לרשת בדרך כלשהי.

אציין כי קו הטלפון בביתי מגיע ממודם של 012 - יכול להיות שגם באמצעותו ניתן לעשות משהו בעניין.

אשמח לשמוע רעיונות ופתרונות.

פורסם

תוכנות השתלטות למיניהן עובדות ב-TCP

VOIP עובד ב-UDP

אני לא רואה איך אפשר לקבל שמע איכותי בשיחה דרך השתלטות.

פורסם

מה שאתה מתאר לא אפשרי ב circuit switched network.

פורסם

כ proof of concept הדרך הכי מכוערת אם התערבות חומרה אמורה לעבוד :

תתקין על המחשב כל תוכנת VOIP רגילה (שתדבר דרך הרמקולים והמיקרופון של החמשב) - SIP, סקייפ (לא ממליץ) או תוכנה אחרת

תפרק טלפון בזק זול כלשהוא ובמקום המיק והרמקול הרגילים שלו תחבר 2 שנאי אודיו מול יציאות ה line out ו mic של המחשב בהתאמה

את השליטה על התחלת/ניתוק השיחה ניתן לעשות על ידיי חיבור ממסר במקום לחצן הניתוק הרגיל של הטלפון המפורק, את הממסר תחבר מהמחשב דרך פורט COM ותשלוט עליו על ידי שליחת 0 או 1 אם קובץ bat קטן או אסמבלי. את זה ניתן להפעיל מרחוק דרך ssh או בצורה הכי דפוקה על ידיי השתלטות ב remote desktop והרצת קובץ ה bat.....

חיוג ניתן לקבמן בכמה דרכים שונות :

- מודם 56K שחמובר למחשב פותח את השיחה ומחייג. הממסר של הטלפון פותח את השיחה (כמו טלפון שני שמרימים בבית). המודם מנתק ומשאיר את הטלפון לבד בשיחה

- יצירת צלילי החיוג ב "צד לקוח" והעברתם ל "צד שרת" דרך ה VOIP כמו כל יתר השיחה (יעבוד בתנאי שהצלילים לא מעוותים יותר מידי)

- חיוג פולסים על ידיי הממסר שמחובר ל COM וכמה שורות נוספות ב CMD (יעבוד בתנאי שמרכזיית בזק שאליה מחובר הקו תומכת בחיוג פולסים, מרכזיות חדשות יכולות לא לתמוך יותר ומרכזיות פרטיות בהרבה מקרים לא תומכות)

- לוח arduino שמחובר למחשב ב USB מחייג דרך חיבור לוח המקשים המקורי של הטלפון המפורק

אם ניתן לדבר ב VOIP אם המחשב ולהשתלט עליו דרך הרשת (ובהחלט ניתן), אז ניתן גם לעשות את זה

פורסם
  • מחבר

חשבתי על דרכים דומות לאלו אך כפי שתיארת אחת מהן, הן "מכוערות" - חשבתי לעשות משהו ע"ב רשת - לדוגמא - לחבר למודם של הספקית מודם שני (לחבר אותם בין מחבר הטלפון מהמודם הראשון למחבר הטלפון שבמודם השני) ואז שוב להפוך את הקו לETHERNET - אבל השאלה היא מה אז... לי זה נשמע הגיוני משום שהרי כשאני מדבר מהבית בטלפון, בסופו של דבר הקול שלי הופך לETHERNET גם כן - רק שהוא מנותב לשרתים של של החברה - והשאלה היא האם אני יכול, אחרי שחיברתי את המודם השני והוצאתי שוב את הקו בETHERNET לשלוח את האות בדרך כלשהי למחשב "מרוחק", ושם לחבר עוד מודם (שלישי במספר) שיוציא שוב את הקו - אני לא מבין ברשתות יותר מדי, אבל לדעתי אפשר במקרה כזה ליצור מאין VLAN בין המודם ה"שני" ל"שלישי". אשמח לתיקונים/הסברים

- - - תגובה אוחדה: - - -

מה שכן - יכול להיות שברגע שיתקשרו אלי, והמודם של הספקית יפיק את המתח הנדרש ע"מ שהטלפונים המחוברים אליו יצלצלו, הוא עלול לשרוף את המודם הנגדי - אבל בזה אפשר לדעתי לטפל

פורסם

ה voip "של הטלפון" מקודד, מוצפן, מועבר ב tunnel וכו.... לדעתי יותר ריאלי לתת לקופסה שלהם להתעסק איתו ושאתה תתממשק ליציאת קו הטלפון שלה, במקום לנסות להוציא אותה מהמעגל

כך ש "שקע בזק" מצד 1 ו "מחשב אם אינטרנט" מצד 2 הן נקודת ההתחלה שהכי נראית לי

בתקופת וינדוס 95 (בשיא ימי ה 56K) היו תוכנות שמראות טלפון מצוייר על המסך, שהיה ניתן לחייג ממנו ולדבר דרך מיק ורמקולים שמחוברים לכרטיס קול של המחשב, שיחות טלפון רגילות על קו בזק שהיה מחובר למודם 56K

אם אתה מצליח למצוא תוכנה כזאת, תתקין אותה על מחשב 2 (שמריץ וינדוס 95 או מה שצריך בשביל התוכנה הזאת), תחבר את יציאות הכרטיס קול של מחשב 2 בהצלבה ליציאות הכרטיס קול של חמשב 1 (שמריץ את תוכנת ה VOIP), ותחייג/תנתק על ידיי השתלטות מרחוק על חמשב 2 חשימוש ישירות ב GUI של התוכנה הזאת...

במקום 2 מחשבים יתכן שיהיה ניתן להכניס את אחד מהם לתוך מכונה וירטואלית וכך להריץ את שתיהם על אותו מחשב

אם זה לא הולך ניתן לחשוב על איך ניתן להביא את הקומבינה "המכוערת" למצב טוב - לסגור את הכול בקופסה אם חיבורי בזק ו COM ו 2 חיבורי אודיו, לעשות לזה ממשק משתמש נורמלי כך שמצד לקוח ניתן לתפעל את זה בפקודות SSH פשוטות ולכתוב את מספר הטלפון לתוך ה SSH (ולא לחייג כמו "c:\tn\0.bat c:\tn\4.bat c:\tn\1.bat....") ואוליי אפילו ליצור לזה GUI, וכדומה

המתח בו טלפון הוא כ 48VDC כשהטלפון מנותק, 100-150V AC כשהטלפון מצלצל (בהפסקות בהתאמה לצלצול), ומתח נמוך בזמן שיחה. מודם מיועד לעבוד בכל המתחים שיש בקו טלפון והוא מקבל (וגם יודע לזהות) צלצול וכדומה כך שאין בעיה. הקומבינה של הטלפון חייבת להיות מבודדת מהמחשב ואז אין בעיה איתה - הקול על ידיי שנאים (שנאי אודיו פשוטים של 1:1, שפשוט נותנים הפרדה בלי לשנות את המתח), המגעים של הניתוק על ידיי ממסר וכדומה

פורסם
  • מחבר

הבנתי את רוב מה שכתבת (חלק מהמונחים לא הבנתי) - האפשרות הראשונה עם כרטיסי הקול נשמעת מעולה - גם כיום ניתן להשתמש בחייגן של מיקורסופט - ניתן לרשום dialer.exe בשורת ה - RUN והוא ייפתח (בXP).

לגבי ההתעסקות עם המודמים - אני מאמין שאתה צודק והאות מקודד - אבל אם אתה משתמש באותם סוגי מודמים, הם יקדדו באותה ה"שפה" כך שנראה לי שלא תהיה בעיה (זה מזכיר קצת את הדרך שבה עובדת העורקית של בזק - סוג של מודם ששולח את הקו למרחקים אם יש צורך "לדחוף אותו" למרחק גדול - תמיד יש צורך שהעורקיות יהיו מאותו הסוג). הייתי עושה את הניסוי הקטן הזה, אבל הבעיה שאני לא בקיא כל כך בנושא הרשתות בכלל, והשאלה שלי היא האם מבחינה טכנית ניתן להוציא מנתב שנמצא בבית א' סוג של VLAN למחשב "מרוחק" בבית ב', כך שהIP של המחשב השני יהיה משוייך לנתב שבבית א', ואם כן כיצד ניתן לעשות זאת? והאם ניתן במקרה כזה ליצור קישור ישיר בין שני המודמים שבקצוות?

פורסם

אני מניח שהם עשו מצידם את כל מה שניתן כדיי למנוע "התעסקות" עם ה VOIP של שירות הטלפון. אם למשל זה מוצפן (ואני לא רואה סיבה שלא יהיה), אתה יכול להחזיק בכלים שמתאימים לאותו פרוטוקול ולדעת את הכתובות וההגדרות, אבל בלי מפתח ההצפנה אתה תקוע....

בגלל זה אני חושב שאי אפשר להיפטר מהקופסה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים