עבור לתוכן

עזרה: פירמוט מחשב WIN XP

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם..

יש לי מחשב וינ XP ואני מעוניינת לפרמט אותו..

קראתי המון מאמרים על איך ובכולם רשמו שצריך דיסקים של מערכת ההפעלה..

אז עשיתי סיור בבית ומצאתי כמה דיסקים..

ורציתי לדעת איזה מהדיסקים (שתכף תראו בתמונות) אני צריכה לא צריכה.. ומה סדר הפעולות של הדיסקים.. (כאילו באיזה דיסק להשתמש קודם ומה אחריו ובמה בסוף וכ"ו)..

תמונה 1:

http://imageshack.us/photo/my-images/593/dfbj.jpg/

תמונה:2:

http://imageshack.us/photo/my-images/824/lyz2.jpg/

תמונה 3:

http://imageshack.us/photo/my-images/713/o71s.jpg/

ועוד שאלה:

קראתי שבמתישהו בפירמוט צריך להכניס מספר או קוד כלשהו שקשור למערכת ההפעלה.. אין לי דבר כזה.. האם זה חייב?ואם כן איפה אפשר להשיג?..

נ.ב.

אני לא יודעת עם זה המקום הנכון.. ואם זה לא אשמח קישור למקום הנכון..

בכל אופן תודה לעוזרים!

פורסם

...

צריך רק דיסק אחד - דיסק התקנה של מערכת ההפעלה windows xp. לפי התמונות כל הדיסקים שיש לך הם דיסקים צרובים, ואת אומרת שאין לך קוד למערכת ההפעלה, ככה שכנראה אין לך רשיון חוקי למערכת ההפעלה, אלא מותקנת לך רק גרסה פרוצה, אלא אם מדובר במחשב נייד עם מערכת הפעלה שהגיעה מותקנת על המחשב עצמו כשקנית אותו.

בפורום הזה אנחנו לא תומכים בפריצות והורדות לא חוקיות (קראי בבקשה את חוקי הפורום).

נ.ב. אין כזה דבר "לפרמט מחשב". אפשר לפרמט כונן (שזה בתכל'ס למחוק את כל המידע שיש עליו). מה שאת מדברת עליו פשוט נקרא להתקין מחדש מערכת הפעלה (שאינו דורש פירמוט הכונן, אגב).

פורסם

הי,

לפני שקופצים למסקנות, גם אם הדיסקים צרובים זה לא אומר שאין רשיון. למחשב נייד יהיה בדרך כלל רשיון בחלק התחתון שלו. מדבקה של מיקרוסופט המפרטת את התוכנה (נניח XP) ואת המפתח המדובר.

אם אכן יש מפתח והדיסק מתאים למפתח הספציפי תוכלי להתקין מחדש. הדיסק שלטעמי יתאים יהיה זה שרשום עליו windows xp. שאר הדיסקים אינם ברורים וכנראה מכילים drivers אבל כנראה לא מעודכנים, דיסק נוסף הוא חבילת השפה בעיברית - אבל אותה מתקינים אחרי שמסיימים את ההתקנה.

נכון שהתקנה מחדש יכולה להתקיים מבלי פירמוט הדיסק אך איני רואה המון תועלת בדבר כזה, אם כבר אז כבר. הצעדים יהיו להוציא את כל החומר האישי מהמחשב לגיבוי, לחפש drivers באתר התמיכה של יצרן המחשב ואז לפרמט ולהתקין מחדש.

למרות האמור, שימי לב שהתקנה כזאת של XP אינה פשוטה ואינטואיטיבית, על כן אם אינך מנוסה הייתי פונה למישהו/י שיכול לעזור, או אדם מיקצועי בתשלום.

התקנת XP כוללת מרכיבים טכניים, אינה מוצאת drivers לבד (את עלולה למשל להיות בלי התקן לכרטיס רשת ולא מסוגלת לגלוש כלל בסוף ההתקנה), ויש חבילות עדכון שהתקנתם לא תמיד מצליחה. ל windows 7 למשל התקנה נוחה בהרבה ואף יכולת לחפש עידכוני חומרה באינטרנט באופן אוטומטי.

הייתי שוקל מעבר ל 7 אם המחשב אכן מתאים (כלומר לא ממש ישן) או אולי אפילו מוותר על כל העניין אם הוצאה כספית היא בעייתית. כמובן שיש לקנות רשיון ל windows 7 טרם התקנה שכזאת גם אם יש רשיון ל XP כרגע.

אם תרצי המלצה ספציפית, רישמי את הדגם המדוייק של המחשב (גם אמור להופיע בתחתית המחשב).

אמיר.

פורסם

אם את רוצה לפרמט את המחשב כנראה שיש סיבה לכך (וירוסים, תקלות כלשהן במערכת ההפעלה) ואם כן זה סיבה מספיקה _כן_ לפרמט את הכונן ולהתקין מערכת הפעלה על כונן ריק

פירמוט = מחיקת כל התוכן ששמור על המחשב ולכן :

לפניי ההתקנה מחדש חשוב לשמור במקום בטוח (מחיצה אחרת, דיסק קשיח חיצוני, או מקום אחסון באינטרנט) את כל החומר (קבצים, תמונות, הורדות) ששמור על המחשב + לעבור ולבדוק שיש לך דברים כמו סיסמת ספק אינטרנט (שאולי היתה שמורה על המחשב שנים והוא היה מתחבר לבד אבל את לא זוכרת אותה יותר), סיסמאות לאתרים ששמורות על המחשב וכדומה ושהם נכונים - כדיי שתוכלי להחזיר הכול למקום אחריי ההתקנה מחדש

אחריי הפירמוט וההתקנה מחדש יכולים להיות חסרים דברים כמו דרייברים (זה נפוץ בכל מערכות וינדוס, כולל 7 - היא לא פתרון מושלם לבעיות דרייברים) ותוכנות כמו word, pdf reader, תוכנות של הסורק/מדפסת, דפדפנים, תוכנת צריבה וכדומה. כל אלה דברים שתצתרכי להתקין מחדש - חלק מהם ניתנים להורדה מהאינטרנט (אבל מחייבים שלפחות הדרייבר של הרשת יעבוד כדיי שתוכלי להתחבר) וחלק תוכנות בתשלום (word למשל), שייתכן שהיו מותקנות אצלך בצורה פיראטית

אם זה מחשב נייד, בדרך כלל הוא מגיע אם מערכת לפירמוט והתקנה מחדש שכבר נמצאת עליו - תצתרכי לגבות את החומר שלך והסיסמאות ואז להפעיל את מערכת ההתקנה מחדש והמחשב יתקין את המערכת בעצמו - בלי לבקש קוד הפעלה. אמורה להיות בתחתית המחשב מדבקה של Microsoft Windows XP אם הקוד האמור (נראה כמו xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx) אבל קורה שהיא נקרעת/נמחקת מהשימוש במחשב

אם זה מחשב לא נייד תחפשי את המדבקה על הפינות של המכסים שלו - מלמעלה, בצדדים ומאחור. אם אין מדבקה - כנראה פיראטי

יש מי שיתקין מערכת פיראטית אם רק תבקשי ו/או בלי שתדעי (ולצערנו זה נפוץ מאוד ששמים למשתמש מערכת פיארטית בלי שהוא יודע בכלל על זה שתוכנות צריכות רישיון, ומאוחר יותר הוא בבעיה כשהוא צריך לאמת את המערכת מול מיקרוסופט או להתקין אותה מחדש....) - בדרך כלל הם אותם טכנאים שמהם קנית את המחשב מהתחלה. אנחנו לא תומכים בתוכנה פיראטית באתר זה. האפשרויות שיש לעבור מתוכנה פיראטית לחוקית היא לקנות רישיון, וניתן לקנות אותו ביחד אם דיסק התקנה מקורי - וזה יפתור את הבעיה של חיפוש הדיסק, או לעבור למערכת הפעלה אחרת (לא windows) - אבל תצתרכי ללמוד מחדש כמעט את כל מה שאת רגילה אליו במחשב, וסביר להניח שאנשים שאת מקבלת מהם עזרה במחשב לא יוכלו יותר לעזור לך אם המערכת החדשה - מה שיכול לא להיות הפתרון המתאים בשבילך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים