עבור לתוכן

מבקש ייעוץ בקשר לשידרוג מעבד / לוח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

( ראו מפרט )

רציתי לשאול אתכם לגבי שידרוג מעבד והכדאיות שבדבר מבחינתי.

אני נוהג לשדרג / לשפר את המחשב אחת לכמה חודשים כי אני לא רוצה להגיע למצב שכל שנתיים אני אצטרך להשקיע פתאום

סכום כסף שיכביד עליי לכן אני אוהב לשפר כל תקופה קצרה יחסית וככה לשמור את המערכת יחסית ברמה טובה.

יש לי כרגע הזדמנות לשדרג רק את המעבד ( אני מזדכה עליו בחנות ) ובמקומו לקחת 2.8 ולהוסיף את ההפרש. זה לא צריך להיות

יקר משהו כמו 200 שקל. ( מדובר על המעבד 2.8 עם FSB 533 )

השאלה שלי האם אני ארגיש שיפור ממשי בעבודה השוטפת / משחקים וכו' ?

האם אתם ממליצים לי במקום זה לחסוך עוד תקופה מסויימת וכבר להחליף ללוח חדיש עם FSB 800 ולקחת 2.8C ?

יש הבדל משמעותי בין 2.8B ל 2.8C ?

תודה מראש לעוזרים .

עריכה : שאלה אחרונה - שכחתי לציין שיש אפשרות שאני אשדרג למעבד 3.06 במקום ה 2.80 .

זה צריך לעלות בערך 500 שקל. האם ה 3.06 ( תומך HT ) חזק משמעותית מ 2.80 והוא שווה את ההוספה במחיר ?

פורסם

זה יהיה די מיותר להחליף את המעבד שלך.

פורסם

וגם תוספת הביצועים שתקבל היא ממש ממש נמוכה יחסית למחיר שאתה משקיע (200 ש"ח.)

פורסם
  • מחבר

OK , תודה על התגובות. כבר הגעתי למסקנה שלהחליף את המעבד שלי למעבד 2.8 או אפילו 3.06 בתצורה של 533 FSB זה

לא כדאי. ובכל זאת הייתי רוצה לקבל חוות דעת לגבי שידרוג לסידרת C . יש לי אפשרות למכור את השילוש שלי לחבר ולקנות

במקום לוח ( כנראה ABIT AI-7 ) וזכרונות PC3200 או 3500 . לגבי מעבד אני מתלבט מאוד וכאן אני צריך את העזרה שלכם.

בעיקרון אני מעדיף ללכת על ה 3.0 C אבל הוא יקר ב 300 שקל מ 2.8 C . לדעתכם כדאי להוסיף את הסכום הזה ?

ושאלה אחרונה לגבי יכולות האוברקלוק - קראתי פה לא מזמן שציינו שיכולות האוברקלוק של ה 3.0 C יחסית מוגבלות לעומת

ה 2.4 - 2.6 - 2.8 .. האם זה נכון ? איך הייתם משווים את ה 2.8 לעומת ה 3.0 בנושא של האוברקלוק , יש הבדל בכלל ?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

ההבדל הוא שהמכפלה במעבדי הפנטיום 4 נעולה,

והבאס אם אני לא טועה הוא 200 (לפני OC)

כלומר המכפלה ב 2.4 היא 12 ואילו ב 2.8 היא 14.

כלומר עם כל מה"ז העלית בבאס, העלת 14 במעבד, וזה נותן לך הרבה פחות חופש למצוא את המה"ז המדויק שיהיה נוח לך(תקנו אותי אם אני טועה).

עד כמה שידוע לי המכפלה ב 2.8 היא 14 ואילו ב 3.0 היא 15, אז לפי דעתי זה לא הבדל מאוד משמעותי...

פורסם

אין שום טעם בכלל לשדרג את המחשב, שים את הכסף בצד ותעשה שידרוג אפקטיבי פעם בשנה.

פורסם
  • מחבר

כן אבל את תשכח שהשילוש שלי כרגע עוד שווה סכום כסף נכבד יחסית ואני יכול למכור אותו במחיר שמכסה לי 75% ( פחות או יותר )

מהשידרוג שאני רוצה.. אם אני אעשה כמו שאתה אומר אז עוד חצי שנה אני אקבל על השילוש שלי חצי ואפילו פחות . ככה שאני אצטרך להוסיף

מהכיס הרבה יותר. ציוד משומש מאבד מהערך שלו מהר יותר מחומרה חדשה.

פורסם

אבל תוספת הביצועים לא מורגשת

אתה גם יכול לקנות מחשב, למכור אותו באופן מיידי ולממן 90% ממחשב יותר חזק, זה לא עושה את הפעולה למשתלמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים