עבור לתוכן

משהו שגיליתי לאחרונה בקשר לפינגים בבזק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אתם זוכרים את הימים הטובים של ה-ADSL שהפינג לאתרים בארץ היה גג 6MS?

אז זהו אני תמיד שאלתי את עצמי מה קרה? (לאחר ששדרגתי למהירויות הגבוהות מ-10 מגה)

לאחרונה גיליתי משהו מעניין:

בזק מפעילה על כמעט כל הקווים שלה אלגוריתם הנקרא interleaving (הסבר כאן)

בקצרה האלגוריתם אמור למנוע איבוד מידע עקב רעשים בקו, אך "תופעת הלוואי" של האלגוריתם הינו שהוא מוסיף בין 8-ל 24 מילישניות לפינג (תלוי בעוצמה בה האלגוריתם מופעל)

אזי במידה והקו שלכם חשוף לרעשים (בדרך כלל קווים הנמצאים מרחק רב מהארון של בזק) כנראה שבזק מפעילה את האלגוריתם בעוצמתו הגבוהה ביותר וכתוצאה אתם מגיעים לפינג מפלצתי של 40 מילישניות לאתר כמן ynet (במקום 6 מילישניות).

אפילו כאשר יש לכם קו יציב, בזק מפעילה ברוב המקרים את האלגוריתם בעוצמה הכי נמוכה אשר מוסיפה 8 מילישניות לפינג בקטע של "הבטחת איכות קו גבוהה".:huh:

אז מה ניתן לעשות?

אני גיליתי שלא כדאי לדבר עם המוקד מאחר שהם לא מתמקצעים בעניין של פינגים והידע שלהם לוקה בחסר בלשון המעטה.

מה שאני עשיתי זה שלחתי פוסט בפייסבוק של בזק עם כל הטעות לעיל וביקשתי שמישהו מצוות ההנדסה בחברה יחזור אלי, באמת לאחר מספר ימים התקשר בכיר ואמר שהם יסדרו את הקו וכך היה. כרגע האלגוריתם המציק כבר לא פעיל ואני נהנה מפינג של 6MS בארץ ו- 58MS לגרמניה במקום 24MS ו- 90MS לחו"ל שהיו לפני.

אם אתם יודעים בוודאות שהקו שלכם יציב ניתן גם להתקשר למוקד ולבקש שיעבירו אתכם למצב של RATE ADAPTIVE, מאחר שבהגדרות הנ"ל גם כן אין INTERLEAVING אך קחו בחשבון ש- RATE ADAPTIVE יכול לגרום לניתוקים במידה והקו שלכם לא "מושלם" וקרוב לארון השרות...

במידה והאינפורמציה הנ"ל כבר ידועה והפוסט מהווה כפילות אני מבקש סליחה מראש.

תודה :cognee:

פורסם

מתחיל לסבול מהעניין הזה של הפינגים , פעם היה לי בסביבות 60~ לגרמניה , אלחוטי .

ועכשיו אני יושב על 85 ~ , גם שאני מחבר לקווי ..

פורסם
  • מחבר

ליאור בזק שידרגו את כל המשתמשים שלהם למהירות גבוהה יותר, לכן הם מחקו את כל ההגדרות שהיו לך במשתמש לפני.

שווה לך ליצור איתם קשר ולבקש RATE ADAPTIVE.

פורסם

זה השפיע על הפינג ?

אני אדבר איתם מחר .

פורסם

זה השפיע על הפינג אם לפני השדרוג היה לך RA

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים