עבור לתוכן

הקמת סרבר עבור בקשות POST,GET בפייתון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין ליצור שרת שידע לעבד מידע שמתקבל מהקליינט.

השרת עושה זאת ע"י פירסור התוכן ושימוש בדטאבייס מקומי ולאחר מכן מחזיר את התשובה בresponse.

הקליינט מייצר בקשת POST עם דאטה, ובסרבר אני רוצה לקרוא את התוכן ולכתוב תוכן בתשובה שחוזרת אליו.

בפייתון יש המון כלים, ואני לא רוצה לעשות בחירה שגויה ולגלות זאת בשלב מתקדם.

כרגע אני משתמש ב BaseHTTPServer אבל זה לא לגמרי זורם ונראה מסובך לחלץ משם את הדאטה.

האם קיימים דברים מפותחים יותר?

אשמח להכוונה בנושא,

תודה מראש

פורסם

אתה יכול להשתמש ב-node.js שם יש כבר כלים מוכנים.

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח עד כמה זה פתרון יציב עבורי.

לא ציינתי אך השרת כרגע שעומד לרשותי הוא רספברי פי...

שלפי מה שאני קורא ברשת זה בעייתי להתקין עליו node.js

פורסם

טוב, היה כדאי לציין זאת :)

חיפשת ספריות אחרות? איפה בדיוק נתקעת?

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק נתקעתי, כי תוך כדי אני ממשיך לשחק ורואה שזה מסתדר.

בסה"כ כדי לקרוא תוכן מפוסט, נדרש לעשות:

[FONT=Monaco]length = int([/FONT][COLOR=#931A68][FONT=Monaco]self[/FONT][/COLOR][FONT=Monaco].headers[[/FONT][COLOR=#3933FF][FONT=Monaco]'content-length'[/FONT][/COLOR][FONT=Monaco]])
[/FONT][FONT=Monaco] [/FONT][FONT=Monaco]data = [/FONT][COLOR=#931A68][FONT=Monaco]self[/FONT][/COLOR][FONT=Monaco].rfile.read(length)[/FONT]

כלומר לקרוא את גודל התוכן ולקרוא את התוכן למשתנה.

רק שאני לא בטוח אם אני צריך לדאוג לכל מיני מקרה קצה, כמו למשל

האם קריאה יכולה להיות בחלקים?

כמו בשפות יותר "נמוכות" כמו C\C++ שעושים קריאה מ stream ויתכן מצב שבו יקראו פחות בתים מאשר ביקשנו

מחיפושים אני מגלה שכנראה זה לא יכול לקרות, אבל לא קיבלתי רושם חד משמעי.

דבר נוסף הוא התמודדות עם מולטי תרדינג, האם פייתון נותן פתרונת טובים להתמודדות עם מקביליות (גישה במקביל לדטאבייס למשל) במיוחד בפלטפורמה מעט מוגבלת כמו ה-פי?

רוב העבודה של הסרבר היא אופליין, מימוש אלג' כלשהו ושימוש בדטאבייס, מבחינת תקשורת זה דיי מסתכם בכמה שורות בודדות ומחזור שאלה-תשובה בודד.

אולי אני חופר יותר מדי, ובעצם אני אמור להכנס ולתת לזה להתגלגל מעצמו וללמוד תו"כ הרפתקאה.

אני פשוט לא רוצה להתחיל ברגל שמאל :smile1:

האמת היא שמרוב שאני קורא אני נתקל בכ"כ הרבה דרכים שונות מבחינת שרת (PHP,NODE.JS,APACHE+JS,פייתון) וכולן טכנולוגיות קלות יחסית וחלקן דומות יותר מדי אפילו, מה שקצת מקשה על החלטה :-)

נערך על-ידי e-r-a-n

פורסם

הקריאה היא אכן בחלקים אבל read מטפל בזה.

עם פיית'ון אתה יכול לעשות הכל... פשוט תריץ ותדבג. תראה אם הכל עובד ואם זה מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

אכן נראה שבו דרך שלא תעשה לי בעיות.

החשש היחידי שלי היה לבחור בכיוון מוכר פחות מומלץ מאשר כיוון אחר שיהיה טוב יותר בהמשך הדרך.

לא נראה שיש הבדל מהותי ואני אשאר במסלול הנ"ל

תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

עדכון:

אני מחפש פתרונות אפשריים לגישה לפוסטגרס מרספברי פי.

לצערי, ללא הצלחה עד כה.

אני צריך ספריה שאוכל לעבוד איתה מהמקבוק שלי לצורך בדיקות, ומהרספברי פי בסופו של דבר.

ניסיתי psycopg2 ועוד אחת ללא הצלחה יתרה..

האם מישהו מכיר את העניין?

כמובן שלקמפל בעצמי או לקחת ספרייה מוכנה, ממש לא משנה לי, אבל רק שיהיה לי פתרון עובד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים