עבור לתוכן

התלבטות לגבי קניית מסך לגיימינג ועריכת וידאו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ותודה על העזרה מראש!

אחרי השופינג המטורף שעשיתי לאחרונה שכולל

GTX 780 , i7 , 16GB ושאר ירקות,

אני מאוד מאוד מתלבט האם לקנות מסך 120 הרץ שמין הסתם מבוסס על פאנל TN ולהפסיד איכות צבע וזוויות צפייה.

או האם לוותר על 120הרץ ולקנות מסך עם פאנל IPS וככה גם לחסוך כמה מאות שקלים (מסכי 120 הרץ די יקרים יחסית לIPS).

בינתיים שמתי עין על Benq XL2420 שבארץ מתומחר בסביבות ה2500 שקל.

ומהצד של IPS ראיתי כמה מסכים של LG ו DELL חמודים ביותר בסביבות 1500 ש״ח.

עיקר השימוש יהיה לגיימינג אבל בקרוב אתחיל ללמוד עריכת וידאו בצורה מקצועית.

אני ממש לא יודע מה לעשות. :(

הלב אומר ללכת על הBENQ מכיוון שראיתי כמה ביקורות ושמעתי מאנשים שהחזיקו אותו שהוא פשוט מסך מטורף.

אבל לא יודע.. 2500 שקל על מסך 24״ ברזולוציה של 1920x1080 ועוד פאנל TN?! :/

חוצמזה אני חושש שGTX780 קצת אוברקיל בשבילו.

(מישהו אמר לי : "GTX780 ואתה נשאר עם 1920 על 1080?!?!?!)

ואני חושש שהוא די צודק. :/

מצד שני.. כל המסכי IPS שראיתי לא רק שעובדים על 60 הרץ גם לא הצלחתי למצוא אחד שיש לו פחות מ5MS.

O.o

אני משחק בעיקר משחקי FPS ומאוד מאוד חשוב לי העניין של מהירות תגובה, מצד שני אני לא רוצה להקריב דברים אחרים כמו רזולוציה איכות צבע וזוית צפייה.

עצות ? דעות ? רעיונות ?

יתקבלו מאוד בברכה.

פורסם

הויכוח עד כמה חשוב 120HZ לעומת 60HZ הוא ויכוח עתיק ואין הסכמה חד-משמעית.

עם זאת, יש מספיק אנשים (במיוחד שחקני FPS) שנשבעים שההבדל משמעותי ומשפר את ביצועיהם.

אין בכך הבטחה שהעניין יהיה משמעותי ספציפית עבורך. לכן במקומך הייתי מחפש מקום להתנסות במסך כזה ב120HZ לעומת 60HZ לפני שאתה מחליט.

לעריכת וידאו (ולכל שימוש אחר פחות או יותר) כמובן אין משמעות ל60HZ לעומת 120HZ.

אני, גם אם אני משחק FPS, לא עושה זאת בצורה תחרותית, ולכן לא אכפת לי לוותר על יתרון ה120HZ כדי להרוויח מסך שהוא יותר טוב מבחינות אחרות (פאנל איכותי יותר) במחיר זול יותר. הכל שאלה של כמה זה חשוב ספציפית בשבילך.

פורסם

עם GTX780 זה אכן בזבוז להישאר על 1080P, השאלה היא האם אתה תמשיך להשקיע על כרטיסי מסך יקרים גם בעוד כמה שנים.

יש לך מסכי 1440P קוריאנים עם פאנל IPS במחירים טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים