עבור לתוכן

HHD מאט את המחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב יחסית חזק (פרוט בהמשך) שרוב הזמן גם תוכנת נורטון (ביטחון 2013 קנויה בתשלום ל1589 ימים הבאים) נותנת התראות ביצועים של כונן D וגם אני רואה ש100% פעיל כמעט תמיד חוץ מאחרי עליית המחשב שאין אף תוכנה פתוחה וגם המחשב שלי איתי בצורה נוראית. למשל: למשחק "המכשף" של חברה פולנית עלה והפעיל את הסרט ובסוף לחצנו על התחלת משחק כל זה לקח שעה וחצי אחרי פתיחת הקובץ ואז סגרתי את המשחק בשורת משֹימות כי החבר שלי היה צריך ללכת.

16GB RAM

I7 880

660 GTX TI

כונן D הוא בגמישות של WIN8 של שני אלה:

WDC WD10EALX-009BA0 ATA

Hitachi HDS721050CLA362

עשיתי סריקה עם נורטון ועם malwarebyte והסרתי את קובץ החלפה מהכונן D, עשיתי צ'ק דיסק, השתמשתי בתוכנה לתיקון WD ועדיין אותה בעיה.

חשבתי לקנות SSD 950+500 GB האם יש צורך?

פורסם

היה קצת קשה להבין את מה שכתבת (עם כל הפרטים הלא חשובים)....

ממתי אנטיוירוס מתריע על ביצועים?

אם יש בעיית ביצועים אז תבדוק את המקור שלה. יש לך לא מעט כלים לדגימות האלו שמובנים במערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

מה לא מובן 100% פעיל בDUNE 2 או בכל יישום שאני מפעיל על המחשב.

וכן האנטי ווירוס הזה כן יודע מתי יש שימוש נרחב על-ידי דיסק.

פורסם

ב disk activity תמיין לפי total ואז תראה איזה proccess ניגש לאיזה קובץ הכי הרבה.

אם אתה מריץ משחק מחשב מ1992, אז אולי האמלוטור שלך מקולקל?

פורסם
  • מחבר

זה לא קשור לאמולטור אפילו במשחק Diablo 1 שקניתי ב1995 מקורי, כונן D מאה אחוז פעיל.

דרך הגב סמתי לב שאם אני לא מעלה תמונה אז כביכול לא מבינים אותי אז הנה תמונה:

פורסם

מה זה "כונן D הוא בגמישות של WIN8"? יצרת storage pool משני הדיסקים?

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין כל כך אנגלית ואת "storage pool" אבל זה מעיין ראייד 0 מדומה רק במערכת ההפעלה

ראייד 0: הופך כמות מסוימת של כוננים פיזים ל0 כוננים וכל הקיבולת שלהם תתלכד כלומר אם היו לך כונן E וD אז כונן E יהפוך ל0 כוננים ולא תיראה אותו.

ראייד 1: מעתיק 1 ל1 כוננים פיזים.

ראייד 5: מגבה כוננים אי זוגיים (לזכור 5 הוא אי זוגי) כלומר אם יש לך 3 כוננים הוא יגבה שליש בכל כונן כך שיכול להתקלקל לך כונן 1 ולא תעבד נתונים.

ראייד 10: אותו הדבר כמו ראייד 5 רק בכוננים זוגיים (לזכור 10 הוא זוגי).

פורסם

בסדר, אתם מדברים על אותו הדבר.

איזה סוג resiliency בחרת כשיצרתה את הstorage pool?

פורסם
  • מחבר

אם תוכל לדבר בשפה שלי ושל חלונות 8 בעברת ולא בשפה של המשתמש הקודם אני יודה לך.

ואני לא יודע מה זה resiliency אם אתה מדבר על גמישות אז זה ראייד 0 כלומר אין לי יותר כונן E ואני לא רואה אותו אלה רק את כונן D בנפח אכסון של שניהם

פורסם

קראתי לא מעט על dynamic disks/volumes, רעיון יפה עם ביצוע גרוע.

החסרונות עולים בהרבה על היתרונות.

אם היו מאפשרים לעשות SPANNED VOLUME עם אפשרות לבטל את הVOLUME מבלי לאבד את הקבצים(ע"י כתיבה לינארית ומעבר לדיסק הפנוי הבא אם אין מקום, מבלי לשבור קבצים) הרבה אנשים בעולם היו משתמשים בזה.

אבל מיקרוסופט החליטו לסבך את הSPANNED VOLUME ולהפוך אותו למלכודת מסוכנת.

הSTRIPED VOLUME, כמו גם הMIRRORED VOLUME(והRAID 5 VOLUME שלא קיים בגרסאות הבייתיות), מספקות ביצועים גרועים משמעותית ממערכי RAID מבוססי חומרה/לוח.

והיתרון היחידי שלהם(שאני יכול לחשוב עליו כרגע) הוא היכולת להעבירם למחשב אחר.

בקיצור זה עוד לא בשל כדי להיות אלטרנטיבה לRAID, וגם לא כSPANNED קליל מטעמי נוחות.

ולך תמצא איך לבטל את הVOLUME עכשיו מבלי לאבד את הנתונים.

לכל הפחות היו יכולים ליצור כלי/פונקציה שמאחדת את פיצול חלקי הקבצים, ומפזרת אותם שלמים בין הדיסקים, עם מיקום חכם של קבצי מערכת הפעלה כך שהתהליך אפילו לא ישבור אותה.

אבל כמובן שהם לא עשו כזה כלי כי זה יותר מדי יצירתי בשביל מיקרוסופט.

פורסם
  • מחבר

שוב סוטים מין הנושא המרכזי שכונן D שלי מאט את המחשב שלי בזה שהוא 100% פעיל כשאני מפעיל כמעט כל אפליקציה.

אני חוזר על השאלה האם כדי לי לקנות SSD בנפח זהה?

פורסם

הרדיסק הוא דבר איטי מלכתחילה.

בגלל הSTRIPED VOLUME שלך כנראה שהוא איטי עוד יותר.

אולי יש עוד כמה סיבות שמוסיפות לאיטיות.

קניית SSD והתקנת מערכת הפעלה ותוכנות עליו תפתור לך את הבעיה באופן כללי.

הSTRIPED VOLUME ימשיך לעבוד עם ביצועים נמוכים, אבל לפחות לא תהיה עליו שום פעולה חשובה.

אני חוזר על השאלה האם כדי לי לקנות SSD בנפח זהה?

זהה למה? להרדיסקים?

אתה לא מובן.

זה נס שמישהו הצליח להבין משהו מהדברים שלך עד עכשיו.

חשבתי לקנות SSD 950+500 GB האם יש צורך?

אתה רוצה לקנות SSD בנפח 1.5TB?

פורסם

לפותח הטרד,

RAID מבוסס תוכנה, זה רעיון גרוע שגורם להרבה בעיות, מאחת מהן פוטנציאלית אתה סובל:

המהירות שאתה תקבל תהיה של הקשיח האיטי ביותר - בזמן העבודה, הקשיח המהיר ינוח, והאיטי יעבוד שעות נוספות.

המצב נהיה חמור יותר ככל שיש הבדל גדול בין המהירויות של הכוננים (ויכול להראות כמו המצב שלך).

עוד נקודה שקיבלתי רושם שהקשיח שלך ב-100% בזמן הפעלת משחקים - אולי הוא פגום? כלומר סקטורים פגומים?

- אמרת שהרצת בדיקה של WD, מה היה רשום בסוף?

עריכה:

כדי שאנשים יוכלו לעזור לך ושתהיה שפה משותפת, תבטל את הRAID במידה ואפשר...

פורסם
  • מחבר

ל#12 כן. ורשמתי את זה בהתחלה: SSD בנפח של 500GB ו SSD בנפח של 950GB בגמישות של מערכת ההפעלה זה 1.5GB

עכשיו הבנתי שגמישות במערכת ההפעלה זה פחות טוב מבביוס יש לי P55-US3L REV:2.0

האם אני יכול לעשות גמישות גם לא במערכת ההפעלה או שאני צריך כרטיס גמישות?

- - - תגובה אוחדה: - - -

ל#13 בהיטצ'י הוא עשה תוך שעה 1 בדיקה מלאה והיה רשום וי ירוק

אבל בWD החדש יותר הוא רשם מעל 300 שעות של בדיקה אז הפסקתי את ההרצה אחרי יום-יומיים כי הייתי צריך את המחשב והוא רשם לי איקס אדום

פורסם

קודם כל תפסיק לומר גמישות במקום RAID/רייד/STRIPED VOLUME/וכו..

בחיים שלי לא שמעתי או קראתי מישהו קורא לזה כך.

דבר שני, ממליץ לך בחוזקה לא לעשות יותר DYNAMIC VOLUMES(עם הוינדוס), ולא לעשות RAID.

דבר שלישי, אין כונן 950GB(אולי יש איזה אחד נדיר), יש 1TB.

דבר רביעי, RAID 0(ובכלל כל סוג של RAID עם 2 כוננים) כמעט אף פעם לא רעיון טוב לעשות עם כוננים מסוגים שונים, וודאי לא עם נפחים שונים.

דבר חמישי, בשביל מה לעזאזל אתה צריך 1.5GB SSD?

SSD לא קונים בשביל אחסון, קונים בשביל ביצועים למערכת הפעלה + תוכנות + שימושים מקצועיים כאלו ואחרים.

למערכת הפעלה + תוכנות נפוצות + כמה משחקים, 128GB מספיק.

למי שאוהב להתקין הרבה משחקים בבת אחת, ו/או מתקין מערכת וירטואלית אחת או שתיים, ו/או עריכת וידאו/מוזיקה, 250GB אמור להספיק בכיף.

כל השאר מקומו בהרדיסק.

דבר שישי, אתה רואה איזה סבטוחה הSTRIPED VOLUME גרם לך מבחינת ביצועים, והקושי לבטל אותו או להגדיר משהו אחר במקומו ללא כונן גיבוי בנפח מתאים.

למה לעזאזל שתרצה לעשות זאת עם הSSD ואולי להיתקע באופן דומה גם איתו?

דבר שביעי וקדוש, i am not a number, i'm a free man

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים