עבור לתוכן

מה אני? מי אני? ימני? שמאלני?

Featured Replies

פורסם

הגבתי עכשיו בפייסבוק על איזשהו פוסט של "מרצ רעננה" שהגעתי אליו לגמרי במקרה.. תמכתי בהם על זה שהם הוציאו אוטובוס שלקח אנשים מרעננה לים. בשבת. כמה נורא, הא?

הזדעזעתי מכל הערסים הטיפשים שהגיבו שם ומהתירוצים הדביליים שלהם ל-"למה אסור לנסוע בשבת" וכו'..

זה גרם לי לחשוב .... יש הרבה אנשים שמחשיבים אותי לימני, ואני לא מצליח להבין למה בעצם.

כן, אני שונא מחבלים. הם מנסים להרוג אותי אז אין לי יותר מדיי סיבות לחבב אותם. באותה מידה אני גם שונא אנשים רגילים שמנסים לפגוע בי מסיבות שונות ומשונות.

- אז זה הופך אותי לימני?

כן, בוודאי שברור לי לחלוטין שאין ולעולם לא יהיה "שלום" עם שכנינו שמבחינתם "השטחים הכבושים" הם לא השטחים של קווי 67 אלא השטחים של קווי 48... או בשפה יותר ברורה - הם רוצים אותנו מתים, ובים.

כל הסכם שיהיה, אם יהיה, הוא בסך הכל שלב ביניים זמני של "תוכנית השלבים" (מוזמנים לחפש ביוטיוב: PLO Phased Plan) שהמטרה הסופית שלה היא למחוק אותנו מהמפה.

- האם להיות מודע למציאות הזאת הופך אותי לימני?

כן, אני מאמין בלב שלם שגורל האנושות נחרץ כבר מזמן כי המין האנושי לא השכיל לטפל בזמן בבעיית האיסלם הקיצוני שמשתלט בשיטתיות על כל כדור הארץ, כמו סרטן. עדיין יש סיכוי תיאורתי לטפל בבעיה, אך לאף אחד אין את האומץ לבצע רצח עם בעידן שבו האיסלם כבר שולט בכל אירופה ומאיים על כל המערב.

- אז האם הרצון להגן על המין האנושי מפני השמדה, הופך אותי לימני?

הרי מהצד השני... with that being said,

אני לא שונא אף אדם בשל היותו משוייך בעל כורחו לקבוצה מסויימת. אני מאמין שאנשים יכולים להשתנות. אני לא מדבר על אנשים שנולדו לתוך הדת הזו אך לא תומכים בג'יהאד וכו' - לא מדובר ב"תורת גזע", חס וחלילה. אני מדבר נטו על השמדה של כל מי שתומך בגישת הג'יהאד שאומרת בצורה מאוד פשוטה, פרימיטיבית וברברית - שכל מי שלא מאמין באיסלם צריך להיות מושמד מעל פני האדמה. וכמו חיות, "בשם הג'יהאד ובשם אללה", הם פשוט יוצאים למסע רצח כלל עולמי.

אין לי שום בעיה להיות בקשרים טובים עם "ערבים" שלא מנסים להרוג אותי, ואני כותב "ערבים" במרכאות כי אני בכלל לא עושה את ההפרדה הזאת.. מבחינתי הם אנשים "רגילים" לכל דבר..

זה באמת פשוט: מי שמנסה להרוג אותי - אני שונא אותו. מי שלא מנסה להרוג אותי, ולא נותן לי סיבה אחרת לשנוא אותו, אני לא שונא אותו..

- אז רגע... זה לא הופך אותי בכלל לשמאלני?

אני שונא חרדים. אני חושב שצריך לטפל בחוצפנים האלה בשיא העוצמה ובכל הכוח (כולל בכוח פיזי אם צריך) כדי לכפות עליהם להפסיק להיות פרזיטים. אני שונא אותם על זה שבאמצעות כפיה פוליטית הם הביאו את מדינת ישראל למצב שיש אזרחים סוג א' שיושבים בבית, עושים את התחביב שלהם, ומקבלים כסף מהמדינה. ויש אזרחים סוג ב', שצריכים לצאת לעבוד בשביל הכסף שלהם, צריכים לשלם מיסים על הכסף הזה, צריכים לצאת לצבא ולמילואים - וכל זה בשביל להגן ובשביל לממן את אותם אזרחים סוג א'.

אני חושב שצריך להכריח אותם בכוח לשרת בצבא או בשירות לאומי - שירות מלא של 3 שנים כמו כולם - בלי קומבינות ובלי פרוטקציות ובלי תשלומים מוגדלים.

- העמדה הזאת בד"כ משוייכת לשמאל.. אז זה הופך אותי לשמאלני?

כל השטחים של ה"התנחלויות", בשיא הכנות, מעניינים לי את הביצה. כל השטחים של חבל עזה, יהודה ושומרון, ואפילו ירושליים - באמת באמת שלא מעניינים אותי. באופן אישי, מצידי אפשר גם להשמיד את כל השטחים האלה כולל את הכותל המערבי וכל שאר המקומות שנחשבים "קדושים". כלומר, אני לא אומר שאני רוצה לעשות את זה - אני רק אומר שבאופן אישי, פשוט לא אכפת לי אם זה יקרה או לא.

- האם זה הופך אותי ל"שמאלני קיצוני יהודונאצי"?

הרי מצד שני.... אני התנגדתי בעבר ואני עדיין מתנגד לגירוש גוש קטיף. אני חושב שזה היה אסון לאומי (ואני חושב שלכולם ברור שאריאל שרון עשה את המהלך הזה כדי להסיט את תשומת הלב מהפרשות האישיות שהוא היה מסובך בהן), לא רק מבחינה בטחונית (שאת התוצאות שלה אנחנו רואים כבר במשך שנים) אלא גם ובעיקר מבחינה מורלית - כניעה לטרור!!! איזה מין דבר זה???

אומנם באופן אישי אין לי שום עניין להחזיק בשטחים הנ"ל שיש עליהם מחלוקת, אבל בתור עיקרון (!) ולו רק בגלל שהצד השני מנסה להשיג את השטחים האלה באמצעות טרור - בפרנציפ אני לא מוכן לתת להם אותם, ואני מעוניין להיכנס בהם בכל הכוח ולהשמיד אותם מעל פני האדמה - כדי שכל האנושות מסביב תלמד לקח ותדע שטרור הוא לא הדרך! מה גם שכמו שאמרנו קודם, כולנו יודעים שמדובר בסך הכל ב"תוכנית השלבים" ואין שום סיבה לשתף עם זה פעולה...

אני נגד החזרת שטחים, אפילו לא גרגיר אדמה אחד! ואומנם לא מטעמי דת או אמונה ב"ארץ ישראל השלמה" אלא מטעמי פרנציפ נגד טרוריסטים, אבל עדיין... אני מתנגד נחרצות ל"החזרת שטחים" מכל סוג ובכל "הסכם" שלא יהיה!

- זה הופך אותי חזרה לימני, לא?

בקיצור... מישהו יודע מה אני? ימני? שמאלני? אופטימי? פסימי?

אם מישהו ישאל אותי, הוא בד"כ יקבל את התשובה: "אני מציאותי".

אלו היו 60 שניות (אם אתם קוראים ממש מהר) על פוליטיקה, דת, וגורל האנושות שכבר מזמן נחרץ.

שיהיה לנו בהצלחה.

-------------------

סרטון היוטיוב שהזכרתי לגבי תוכנית השלבים:

http://www.youtube.com/watch?v=sCGIl7Io75U

• תגובות 70
  • צפיות 17.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שהדבקת הדיעה המדינית של האדם לכיוון "שמאל" או "ימין", היא דבילית.

יש סוציאליסטים ליברלים שמתנגדים להחזרת השטחים הכבושים. יש כאלה שלא. יש גם סוציאליסטים שהם "שמרנים". יש ליברטיאנים שכן - ויש כאלה שלא. אין קשר בכלל, סתם נוצר מצב מעוות במדינה הזו בו כל אדם שמעז להגיד, חס וחלילה, שערבים הם גם בני אדם הוא "סמולני". נוצר מצב מעוות ונוראי בו ציונות ופטריוטיות מזוהה עם "ימניות".

באופן כללי, כל ההגדרות האלו של שמאל או ימין פשוט מפגרות.

פורסם

לא הכל שחור ולבן. אין גם שום בעיה להגדיר אותך כמציאותי.

אני, אישית, בעל אותן דעות כמו שלך ואני לא חושב שאני יכול לשייך את עצמי למחנה פוליטי כלשהו שקיים היום (בצורה של מפלגה).

פורסם

אתה נשמע כמו כל אדם מהשורה, שחושב מה שבא לו, ומה שהוא התרגל לחשוב (כולל דעות קדומות), ומתרץ את דעותיו באיזה תירוץ שבא לו, עם או בלי קשר למציאות.

אתה קורא לעצמך מציאותי? בדיעות שלך יש סתירות בסיסיות.

למשל: מצד אחד אתה מצהיר שאתה לא שונא ערבים אלא אם כן הם רוצים להרוג אותך, אחרת הם בכלל לא ממותגים כ"ערבים" אלא כבני אדם רגילים. מצד שני, אתה לא מהסס לשנוא ללא אבחנה את הקבוצה השלמה של "חרדים", למרות שהם בבירור לא רוצים להרוג אותך, ושרוב הדברים שאתה מייחס להם או לא נכונים לרובם או כן נכונים גם לאותם ערבים שאותם אתה דווקא לא שונא לטענתך.

אגב הטענה ששנאת חרדים מיוחסת לשמאל: זה לא יכול להיות נכון ביחס לשמאלנים "אמיתיים", אלה שדוגלים בקירוב וקבלת השונה, ומוכנים לחבק אותו אפילו אם ברור שהוא מתכוון להרוג אותם, ומכל שכן אם הוא רק "לא משתתף בנטל". שמאלני שאוהב ערבים ושונא חרדים הוא שמאלני מזוייף, או היפוקריט, או איך שתרצה לקרוא לזה.

פורסם

תנחש מה שאתה רוצה. עצם העובדה שאתה מתעלם מגוף הטענה ומתרכז במיתוג הטוען אותה (וזה עוד מיד אחרי שניסית להתחמק ממיתוג בעצמך) כבר מוכיח דבר או שניים.

פורסם

אני עם yonizaf. איני דתי אבל לשנוא ציבור שלם זה דבילי. אתה יכול לא לאהוב משהו שמאפיין אותם או לא להסכים עם משהו שהם מאמינים בו. מכאן ועד לשנוא אותם המרחק גדול.

אני מזמן אמרתי שהחברה שלנו משוסעת מדי, יש יותר מדי פלגים ודעות בנושאים מהותיים שפשוט הופכים את המפלגות בכנסת לכאלה שאינן מייצגות בצורה טובה כמעט אף אחד מהעם. יש נושאים חשובים מדי (כלכלה, ביטחון ומדיניות חוץ, מדיניות פנים) שבהם אין אפילו הסכמה בתוך המפלגות.

אולי כדאי לייצר הפרדה מלאה בין התחומים הללו ובין מי שמייצג את העם בכל אחד מאלה.

פורסם

הייתי אומר שאתה לאומני חילוני, גם בביטחון וגם בכלכלה/מדיניות חברתית.

לא איכפת לך משלימות הארץ ומהמקומות הקדושים, אבל כן איכפת לך מערכם האסטרטגי מטעמי ביטחון.

אתה מעוניין שהדת תופרד מהמדינה ושהדתיים יעשו צבא ויכנסו למעגל העבודה, כי במתכונת הקיימת יש להם השפעה שלילית ישירה ועקיפה על מרקם החיים של החברה הישראלית(מהזווית הרציונלית/חילונית/אישית).

אתה לא גזען כי אתה יודע שחינוך השכלה תרבות ודת הם הגורמים העיקריים במהותו של אדם.

ובדיוק מאותה הסיבה אתה נתפס כגזעני בעיני חלקים מהשמאל, כמה אירוני...

פורסם
הגבתי עכשיו בפייסבוק על איזשהו פוסט של "מרצ רעננה" שהגעתי אליו לגמרי במקרה.. תמכתי בהם על זה שהם הוציאו אוטובוס שלקח אנשים מרעננה לים. בשבת. כמה נורא, הא?

הזדעזעתי מכל הערסים הטיפשים שהגיבו שם ומהתירוצים הדביליים שלהם ל-"למה אסור לנסוע בשבת" וכו'..

זה גרם לי לחשוב .... יש הרבה אנשים שמחשיבים אותי לימני, ואני לא מצליח להבין למה בעצם.

כן, אני שונא מחבלים. הם מנסים להרוג אותי אז אין לי יותר מדיי סיבות לחבב אותם. באותה מידה אני גם שונא אנשים רגילים שמנסים לפגוע בי מסיבות שונות ומשונות.

- אז זה הופך אותי לימני?

כן. אתה שונא אנשים עקב פעולותיהם בפועל. אתה ימני.

כן, בוודאי שברור לי לחלוטין שאין ולעולם לא יהיה "שלום" עם שכנינו שמבחינתם "השטחים הכבושים" הם לא השטחים של קווי 67 אלא השטחים של קווי 48... או בשפה יותר ברורה - הם רוצים אותנו מתים, ובים.

כל הסכם שיהיה, אם יהיה, הוא בסך הכל שלב ביניים זמני של "תוכנית השלבים" (מוזמנים לחפש ביוטיוב: PLO Phased Plan) שהמטרה הסופית שלה היא למחוק אותנו מהמפה.

- האם להיות מודע למציאות הזאת הופך אותי לימני?

להיות מודע למציאות הופך אותך לימני. להעדיף "מציאות" אלטרנטיבית, אף שהיא אינה כזו, היה הופך אותך לשמאלני.

כן, אני מאמין בלב שלם שגורל האנושות נחרץ כבר מזמן כי המין האנושי לא השכיל לטפל בזמן בבעיית האיסלם הקיצוני שמשתלט בשיטתיות על כל כדור הארץ, כמו סרטן. עדיין יש סיכוי תיאורתי לטפל בבעיה, אך לאף אחד אין את האומץ לבצע רצח עם בעידן שבו האיסלם כבר שולט בכל אירופה ומאיים על כל המערב.

- אז האם הרצון להגן על המין האנושי מפני השמדה, הופך אותי לימני?

כן, ולו חלקית. השמאל תמיד יאמין שהוא האשם במצב. הוא גם יסרב לבצע צעדים קשים גם אם אלו הינם הכרחיים, אלא אם אלו משרתים את המטרה הספציפית שלו.

הרי מהצד השני... with that being said,

אני לא שונא אף אדם בשל היותו משוייך בעל כורחו לקבוצה מסויימת. אני מאמין שאנשים יכולים להשתנות. אני לא מדבר על אנשים שנולדו לתוך הדת הזו אך לא תומכים בג'יהאד וכו' - לא מדובר ב"תורת גזע", חס וחלילה. אני מדבר נטו על השמדה של כל מי שתומך בגישת הג'יהאד שאומרת בצורה מאוד פשוטה, פרימיטיבית וברברית - שכל מי שלא מאמין באיסלם צריך להיות מושמד מעל פני האדמה. וכמו חיות, "בשם הג'יהאד ובשם אללה", הם פשוט יוצאים למסע רצח כלל עולמי.

אין לי שום בעיה להיות בקשרים טובים עם "ערבים" שלא מנסים להרוג אותי, ואני כותב "ערבים" במרכאות כי אני בכלל לא עושה את ההפרדה הזאת.. מבחינתי הם אנשים "רגילים" לכל דבר..

זה באמת פשוט: מי שמנסה להרוג אותי - אני שונא אותו. מי שלא מנסה להרוג אותי, ולא נותן לי סיבה אחרת לשנוא אותו, אני לא שונא אותו..

- אז רגע... זה לא הופך אותי בכלל לשמאלני?

לא. השמאלני לנצח ישפוט אז הזולת לפי הקבוצה אליה הוא שייך ודעתה של חונטת השמאל עליה. אתה ערבי? אתה קורבן, לא משנה מה עשית. אתה "מתנחל"? אתה רשע, לא משנה מה עשית. בהבדל ממך, הוא גם לעולם לא יראה את הערבי ה"רגיל" כאדם שווה לו, אלא כפרוייקט חונכות שיש לקדם. השמאלני הוא הגזען הגדול ביותר.

אני שונא חרדים. אני חושב שצריך לטפל בחוצפנים האלה בשיא העוצמה ובכל הכוח (כולל בכוח פיזי אם צריך) כדי לכפות עליהם להפסיק להיות פרזיטים. אני שונא אותם על זה שבאמצעות כפיה פוליטית הם הביאו את מדינת ישראל למצב שיש אזרחים סוג א' שיושבים בבית, עושים את התחביב שלהם, ומקבלים כסף מהמדינה. ויש אזרחים סוג ב', שצריכים לצאת לעבוד בשביל הכסף שלהם, צריכים לשלם מיסים על הכסף הזה, צריכים לצאת לצבא ולמילואים - וכל זה בשביל להגן ובשביל לממן את אותם אזרחים סוג א'.

אני חושב שצריך להכריח אותם בכוח לשרת בצבא או בשירות לאומי - שירות מלא של 3 שנים כמו כולם - בלי קומבינות ובלי פרוטקציות ובלי תשלומים מוגדלים.

- העמדה הזאת בד"כ משוייכת לשמאל.. אז זה הופך אותי לשמאלני?

לא. השמאל שונא את החרדים פשוט כי הם מחנה מתחרה, שטוף מוח כמוהם, והם רוצים מונופול על הזכות לשטיפת מוח בקרב עמינו - והרי לא ניתן לשטוף את המוח לאדם שהוא כבר שטוף מוח באופן אחר. אם הם היו שונאים את החרדים פשוט מהסיבות הנ"ל, הם היו אמורים לשנוא גם את הערבים, ולעומתם, לא לשנוא כלל את אותם החרדים שאינם נוהגים באופן שאתה מתאר. זה לא קורה.

כל השטחים של ה"התנחלויות", בשיא הכנות, מעניינים לי את הביצה. כל השטחים של חבל עזה, יהודה ושומרון, ואפילו ירושליים - באמת באמת שלא מעניינים אותי. באופן אישי, מצידי אפשר גם להשמיד את כל השטחים האלה כולל את הכותל המערבי וכל שאר המקומות שנחשבים "קדושים". כלומר, אני לא אומר שאני רוצה לעשות את זה - אני רק אומר שבאופן אישי, פשוט לא אכפת לי אם זה יקרה או לא.

- האם זה הופך אותי ל"שמאלני קיצוני יהודונאצי"?

שמאלני קיצוני היה רוצה שזה יקרה, לא רק אדיש לכך, אז שמאלני אתה וודאי שלא. בנוסף, כפי שמרמזת הפסקה הבאה, אתה מבין את ההשלכות של מעשה שכזה. אינך שמאלני. אתה פשוט ימני ממניעים שאינם דתיים. בניגוד למה שהשמאל מנסה למכור, יש גם כאלו.

הרי מצד שני.... אני התנגדתי בעבר ואני עדיין מתנגד לגירוש גוש קטיף. אני חושב שזה היה אסון לאומי (ואני חושב שלכולם ברור שאריאל שרון עשה את המהלך הזה כדי להסיט את תשומת הלב מהפרשות האישיות שהוא היה מסובך בהן), לא רק מבחינה בטחונית (שאת התוצאות שלה אנחנו רואים כבר במשך שנים) אלא גם ובעיקר מבחינה מורלית - כניעה לטרור!!! איזה מין דבר זה???

אומנם באופן אישי אין לי שום עניין להחזיק בשטחים הנ"ל שיש עליהם מחלוקת, אבל בתור עיקרון (!) ולו רק בגלל שהצד השני מנסה להשיג את השטחים האלה באמצעות טרור - בפרנציפ אני לא מוכן לתת להם אותם, ואני מעוניין להיכנס בהם בכל הכוח ולהשמיד אותם מעל פני האדמה - כדי שכל האנושות מסביב תלמד לקח ותדע שטרור הוא לא הדרך! מה גם שכמו שאמרנו קודם, כולנו יודעים שמדובר בסך הכל ב"תוכנית השלבים" ואין שום סיבה לשתף עם זה פעולה...

אני נגד החזרת שטחים, אפילו לא גרגיר אדמה אחד! ואומנם לא מטעמי דת או אמונה ב"ארץ ישראל השלמה" אלא מטעמי פרנציפ נגד טרוריסטים, אבל עדיין... אני מתנגד נחרצות ל"החזרת שטחים" מכל סוג ובכל "הסכם" שלא יהיה!

- זה הופך אותי חזרה לימני, לא?

ראה דברי לאור הפסקה הקודמת.

בקיצור... מישהו יודע מה אני? ימני? שמאלני? אופטימי? פסימי?

אם מישהו ישאל אותי, הוא בד"כ יקבל את התשובה: "אני מציאותי".

ועל כן, כבר אינך שמאלני.

אלו היו 60 שניות (אם אתם קוראים ממש מהר) על פוליטיקה, דת, וגורל האנושות שכבר מזמן נחרץ.

שיהיה לנו בהצלחה.

פורסם
  • מחבר
איני דתי אבל לשנוא ציבור שלם זה דבילי. אתה יכול לא לאהוב משהו שמאפיין אותם או לא להסכים עם משהו שהם מאמינים בו. מכאן ועד לשנוא אותם המרחק גדול.

לא הבנתי איפה המרחק.

אתה יכול להגיד אותו דבר על טרוריסטים: "אתה יכול לא לאהוב משהו שמאפיין אותם או לא להסכים עם משהו שהם מאמינים בו. מכאן ועד לשנוא אותם המרחק גדול" ---> WTF ?

אולי לא ניסחתי את עצמי נכון. לא התכוונתי לעשות הכללה ולקרוא לכל החרדים "פרזיטים" בהכרח. יחד עם זאת, אתה מכיר חרדים ששירתו בצבא שירות מלא כמו כולם?

פורסם

מכיר בהחלט. יש גם המון חרדים שמשרתים אמנם "רק" שנתיים בנצח יהודה, אבל גם עושים מילואים. כולם מחפשים להשתלב בחברה ולצאת לשוק העבודה.

רק שלשום הייתי בחתונה של חרדי שעשה שירות קרבי מלא.

פורסם

מדי פעם כשמדברים על שינאה וגזענות אני נזכר בסטנדאפ של TOM RHODES, בו הוא אומר:

איזה קונספט מגוחך the white master race, כל מי שלמד ביולוגיה יודע שככל שמערבבים קוד גנטי, מערכת החיסון נהיית יותר חזקה להילחם במחלות.

ואז נחיה יותר זמן כאנשים, אם נערבב את כל הגזעים, ונמשיך לערבב את הגזעים עד שכולנו נהיה אותו צבע אפור.

היי אפור.

למי אתה קורא אפור, אפור?

ואז נוכל סוף סוף לשנוא אנשים בגלל מי שהם באמת.

:biglaugh:

פורסם

לפי הדברים אתה עוד אדם מבולבל כמו הרבה בחברה שלנו שלא יודעה לאן הוא שייך כי כול הזמן משנים דעות במדינה איך שבא להם

ולא תמיד זה מה שאנשים חושבים למרות שלפני זה אתם חשבתם אתו דבר ואז נוצר ציבור די גדול בארץ שהחליט להיות נאמן 100%

לא למפלגה לא לימין או שמואל אלה נאמן לדברים שהוא מאמין בהם גם הם הם נוגדים אחד את השני כי היא אפשר במדינה שלנו

שהכול היה מושלם והרוב מתפשרים כי אין ברירה הוא אין להם מספיק כוח רצון להילחם על דרך אחת ידועה מראש ובגלל זה היה

הרבה חלוקי דעות במדינה שלנו בניגוד לאויבים שלנו לנו אין אחדות ויש היום יותר בלבול כמו שיש אנשים דתיים או שחזרו בתשובה

אבל עושים רק את מה שמתאים להם ומה שלא עם אפשר לא לעשות להתחמק בתירוצם לא עושים כך זה במדינה שלנו

הבעיה שאנשים במדינה שלנו לא רוצים שיקטלגו אותם או יגידו שהם כאלה או כאלה

ואז יתייחסו הלהם ככאלה וישמו חותמת לטוב ולרע גם עם זה לא נכון ולא התייחסו הלוו

כמו אל בין אדם או לפי מי שאתה

ויש בזה צדק

פורסם
  • מחבר

אפשר להגיד עליי הרבה דברים. מבולבל הוא לא אחד מהם.

פורסם

לצערי הרבה במדינה שלנו בגלל המצב ההתנהלות והמחלקות שיש וחוסר אחדות בהרבה דברים

ומלחמות אגו של פולטקקים הופכים חלק גדול מהציבור בארץ למבולבל ולא מאמין למה שאומרים

הופכים חלק גדול מהציבור בארץ למבולבל ולא מאמין למה שאומרים ולא יודעה מה להחליט

בקשר לזהות שלו

זה אחד מהסימפטומים המרכזיים של המצב בישראל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים