עבור לתוכן

יש צמחונים \ טבעונים בפורום? "פריצת דרך: בורגר המעבדה הראשון נאכל"

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4413989,00.html

אני תוהה מה דעתכם על העניין. מדובר בהמבורגר שנעשה במעבדה, ורכיביו היחידים שהגיעו מן החי היו תאים ספורים שנלקחו לצורך התרבית. האם הייתם אוכלים דבר כזה?

(הערה לטבעונים - ההמבורגר בכתבה הוכן עם אבקת ביצים, כך שלא הייתם אוכלים אותו בכל מקרה, אבל הניחו לצורך הדיון המבורגר דומה שהוכן ללא ביצים.)

נערך על-ידי vic07

• תגובות 167
  • צפיות 26.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש כמה כתות אצל הטבעונים. יש את ההומניים שישמחו אולי להמבורגר סינטטי שלא ניצל בע"ח.

אבל יש גם את התועלתנים/בריאותיים שלא אוכלים בשר כי זה מזיק לגוף בלי קשר מאיפה הוא הגיע.

אז לא, לא הייתי אוכל בכל מקרה. זה לא חסר לי.

רץ לרדת על איזה קציצת עדשים דשנה...

פורסם
רץ לרדת על איזה קציצת עדשים דשנה...

:puke:

פורסם
  • מחבר

אוקיי שלמה, אז לא היית משנה את הדיאטה שלך מקצה לקצה... אבל היית לפחות טועם את ההמבורגר הזה?

פורסם

התפלא, גיל, אך אמי מכינה כאלה, אף שאינה טבעונית. זה דווקא לא רע בכלל.

בכל מקרה, מדובר בפריצת דרך חשובה: להתפתחות לחלל ולכוכבים, ולהחזקת מילארדי בני אדם על הפלנטה האומללה הזו.

כמו כן, זהו כנראה גם תחילת הסוף של מינים מבוייתים רבים, כמו פרות וכבשים, שכנראה ויכחדו כליל בעתיד. הצמחונים והטבעוניים כנראה לא מבינים שאכילת הבשר של חיות אלה הן הערובה היחידה להישרדות המין שלהן. אולי חלק רואים בחיות מבוייתות מינים מנוונים שרצוי שיכחדו. לא יודע.

בכל מקרה, בתוכנית של אברי וג'קי הציעו אתמול כל מיני שמות לבשר מעבדה שכזה. ההצעה שלי: נתח סינטטה.

פורסם
  • מחבר

אהבתי את השם, אבל השאלה נותרה בעינה. האם אתה, הצמחוני הממוצע, היית טועם המבורגר שכזה?

פורסם

אני לא צמחוני :nixweiss: ואני די בטוח שהייתי טועם את זה, אף על פי שזה קצת... מטריד, לפחות ע"פ הרגלי החשיבה הנוכחיים שלי היום.

פורסם

לא הייתי אוכל המבורגר כזה מסיבות אידאולוגיות :biglaugh:

פורסם

בלי קשר לזה שאני לא צמחוני, גם אם הייתי אני לא הייתי טועם את זה.. נשמע בעיקר מפחיד/מוזר.

פורסם

אני מאמין שעוד כמה דורות אנחנו נאכל בעיקר דברים דומים, ואפילו יותר מטרידים... זה פשוט לא תואם את החשיבה שלנו היום. אם יהיה יותר יעיל ונקי וזול ליצר בשר סינטטי, בשר שחיטה ישאר אוכל של עשירים מאוד, אזורים מאוד מאוד מוזנחים (עולם שלישי מאוד), ואירועים חגיגיים. סטייק פרה יהיה גורמה.

זה נשמע דוחה ומטריד לחלוטין, אבל אולי עוד 100 שנים זה ישמע מוזר לאנשים לאכול חיה :/ והטבעוניים יהיו אלו שאוכלים מזון מן החי :lol:

זה כמובן בתנאי ששיטת גידול הבשר תהא יעילה וזולה דיה :)

פורסם

חופשי אני אטעם!!! מעניין אם יהיה לזה טעם של ״פלסטיק״ חחחח...

טכנית זה כיוון שאין כל כך ברירה אלה ללכת אליו....ולא מדבר על הסיבות ההומניות אלה כי צריכת הבשר העולמית רק עולה.

וזה מזכיר לי את הספר המסעדה שבסוף היקום.. יש שם שור שקופץ על הצלחת בשמחה ושואל איזה חלק הסועד רוצה..הוא גנטית תוכנן להיות שור ששמח להאכל...חחחח

פורסם

כמו כן, זהו כנראה גם תחילת הסוף של מינים מבוייתים רבים, כמו פרות וכבשים, שכנראה ויכחדו כליל בעתיד. הצמחונים והטבעוניים כנראה לא מבינים שאכילת הבשר של חיות אלה הן הערובה היחידה להישרדות המין שלהן. אולי חלק רואים בחיות מבוייתות מינים מנוונים שרצוי שיכחדו. לא יודע.

וואי איזו הגזמה.

גם אם רוב האוכלוסיה תפסיק לאכול בשר, וכל תעשיית המזון מהחי תיסגר, עדיין יהיו מגדלי פרות כבשים עיזים תרנגולות בעשרות אלפי כפרים בעולם, ואותם חיות יהיו בראש הרשמיה של החיות שאין שום! סיכוי שיכחדו.

פורסם
וזה מזכיר לי את הספר המסעדה שבסוף היקום.. יש שם שור שקופץ על הצלחת בשמחה ושואל איזה חלק הסועד רוצה..הוא גנטית תוכנן להיות שור ששמח להאכל...חחחח

ובספר השלישי הוא נוקם :smile1:

סדרה נפלאה.

וואי איזו הגזמה.

גם אם רוב האוכלוסיה תפסיק לאכול בשר, וכל תעשיית המזון מהחי תיסגר, עדיין יהיו מגדלי פרות כבשים עיזים תרנגולות בעשרות אלפי כפרים בעולם, ואותם חיות יהיו בראש הרשמיה של החיות שאין שום! סיכוי שיכחדו.

אל תהיה כל-כך בטוח. כאשר המינים הללו, אשר לא מסוגלים לשרוד בטבע, יהפכו להיות לא חיוניים לאדם, אלא "מותרות" בלבד, השרידות שלהם תהיה נמוכה בהרבה. לא תוותר ערובה להשרדותם. הם יתקיימו, אך בצורה פחותה יותר, וזו הדרך הנכונה להכחדה.

בכל מקרה, מי בעד שווארמה סינטטית? פרגיות? שניצל (כולל פירורי הלחם)?

פורסם
וואי איזו הגזמה.

אם עוד כמה עשרות/מאות שנים מהיום תעשיית המזון המודרנית תתבסס ברובה המוחלט על בשר "סינטטי" שגודל במעבדה - איזו סיבה תהיה לאותם מגדלים להמשיך ולגדל פרות כבשים עיזים ותרנגולות? חיות מחמד?

פורסם

טבעוני ולא הייתי אוכל אותו - בין היתר כי זה פשוט משהוא מיותר לגמרי בשבילי כטבעוני. לאוכלי בשר - כן כנראה שהוא יכול להיות פתרון כלשהוא, לפחות אם יעברו מגידול חיות המוני לייצור המוני של זה יירד אחד מהפקטורים המשמעותיים ביותר לנזק לאיכות הסביבה

ארט - בעבר האדם לקח את הכבשים מאיפה שהוא. נכון שהיום הכבשים "החדשות" אם ישוחררו אוליי לא ישרדו, כלומר אם האדם באמת רוצה להחזיר את המצב לקדמותו כנראה שיהיה צריך משהוא כמו לשים את הכבשים בשמורות ולתת להן להתפתח כמה דורות "בחזרה לטבע" בצורה מוגנת יותר בלי שאיזה תנים יאכלו אותן על המקום. בכל מקרה זה לא נראה בעתיד הקרוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים