עבור לתוכן

מחשב נייד ASUS K53E עובד על 1333 במקום 1600

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של ASUS K53E, היה לו זיכרון של 4GB במהירות של 1333MHZ, החלטתי לשדרג ל 8GB במהירות של [TABLE=width: 550]

[TR]

[TD=align: center]KHX1600C9S3P1K2/8G[/TD]

[TD=align: center] 8GB 1600MHZ CL9-9-9 @ 1.5V[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

1600MHZ, הזיכרון עובד מצוין ומורגש שיפור במהירות עבודה של המחשב, אך בדקתי בעזרת תוכנה CPU Z וראיתי כי DRAM FREQUENCY עומד על 665MHZ במקום 800MHZ, מדובר על שני כרטיסים המחוברים יחד, כל כרטיס הוא 4GB. תוכלו לראות באתר הזה, שהם שמו זיכרון 8GB במהירות של 1866MHZ ללא שום בעיה. http://www.legitreviews.com/article/1599/ מה הבעיה לדעתכם, ואיך אפשר לפתור זאת? תודה מראש, אופיר

פורסם

אופיר,

כי המחשב שלך תומך ב-1333 בלבד: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K53E/#specifications

כמו כן, למה קנית 2 חדשים של 4? יכולת לקנות 1 של 8GB, לצרף אותו ל-4GB הקיימים ולהנות מ-12GB במחשב.

אולי צריך עדכון ביוס?

פורסם
  • מחבר

אהלן, תודה על התשובה המהירה. שים לב בקישור ששמתי קודם, מחשב כמו שלי בדיוק עובד על יותר מ 1600 על 1866, אם אצלם זה עובד, למה כאן אצלי זה לא עובד? זה מחשב נייד בעל שתי מסילות בלבד לזיכרונות. כך שאין לי אפשרות לשים יותר משתי זיכרונות. יש רעיון? ה BIOS מעודכן לאחרון ביותר 221

פורסם

ברור שיש רק 2 מקומות לזיכרון.

הרי רשמת שהמחשב מגיע עם 4GB, אם היית מוסיף סטיק יחיד של 8GB היה לך במחשב 12GB סה"כ.

בכל מקרה, יתכן והתוכנה לא קוראת נכון את מהירות הזיכרון. הייתי בודק את התזמונים וההגדרות של הזיכרון ב-BIOS ומה מוגדר ומה זה מראה שם.

תבדוק עם HWinfo64 וגם ב-BIOS ותחזיר תשובה.

פורסם
  • מחבר

הם עובדים ב

Chipset

-------------------------------------------------------------------------

Northbridge Intel Sandy Bridge rev. 09

Southbridge Intel HM65 rev. 05

Memory Type DDR3

Memory Size 8 GBytes

Channels Dual

Memory Frequency 665.3 MHz (1:5)

CAS# latency (CL) 8.0

RAS# to CAS# delay (tRCD) 8

RAS# Precharge (tRP) 8

Cycle Time (tRAS) 23

Command Rate (CR) 1T

MCHBAR I/O Base address 0x0FED10000

MCHBAR I/O Size 19456

MCHBAR registers

DUAL CHANNEL

- - - תגובה אוחדה: - - -

ברור שיש רק 2 מקומות לזיכרון.

הרי רשמת שהמחשב מגיע עם 4GB, אם היית מוסיף סטיק יחיד של 8GB היה לך במחשב 12GB סה"כ.

בכל מקרה, יתכן והתוכנה לא קוראת נכון את מהירות הזיכרון. הייתי בודק את התזמונים וההגדרות של הזיכרון ב-BIOS ומה מוגדר ומה זה מראה שם.

תבדוק עם HWinfo64 וגם ב-BIOS ותחזיר תשובה.

לא. הוא הגיע עם שני סטיקים של 2GB כל אחד.
פורסם

Costia,

כן, יעבוד ב-Dual Channel.

אבל באותו מחיר עדיף כבר יותר זיכרון פנימי מאשר התוספת הזעומה לביצועים של "Dual Channel". לדעתי.

ofir76,

באמת? 2+2? חשוד קצת...

בכל אופן אני הייתי לוקח 8GB יחיד ואפילו מצרף אותו ל-2GB כאשר סטיק אחד תשאיר. בדיעבד. בכל מקרה זה לא הנושא פה אז-

ניסית עם התוכנה שאמרת ובדקת בביוס?

פורסם
  • מחבר

המחשב מוגבל עד 8GB, בדקתי עם התוכנה שהמלצתה לי, אותם נתונים. 665MHZ

פורסם

המחשב יעבוד גם עם 16GB.

החברה "לוקחת אחריות" עד 8GB כי זה גודל שהם ביצעו עליו מבחנים ובדיקות וכו'...

יש עדויות ממגוון רחב של משתמשים על תאימות ועבודה במחשב עם יותר מ-8GB.

פורסם
  • מחבר

יש למישהו רעיון? למה אני מקבל 1333 עם זיכרון של 1600?

פורסם

תנסה לאפס בביוס או להגדיר בהגדרות עבודה עם מתח 1.5V שתואם ל-1600.

כי קראתי ש-1333 עובד על מתח נמוך יותר של 1.35V, לכן אתה לא מקבל 1600 בזיכרון.

תבדוק בביוס מה מוגדר, זה רק בביוס.

פורסם
  • מחבר

אין אופציה כזאת ב BIOS

פורסם

יש אופציה בביוס של xmp?

פורסם
  • מחבר

לא.

פורסם
  • מחבר

לאחר בדיקה של דגמים דומים אני מניח שהבעיה נובעת בגלל שיש לי צ'יפסט של אינטל דגם HM65, שהוא מוגבל ל 1333MHZ, לעומת זאת צ'יפסט של אינטל מדגם HM76 תומך ב 1600MHZ, מצאתי את האחרון ב EBAY, אם אחליף אותו בלוח, האם הוא יעבוד ויתאים ללוח אם של ASUS K53E?

פורסם

אתה לא יכול סתם ככה להחליף צ'יפים בנייד.

בקיצור, תתמודד עם מה שיש לך וזהו. אל תשבור את הראש יותר מדי, זה לא שווה את ההשקעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים