עבור לתוכן

חיבור תאורה למפסק בקיר

Featured Replies

פורסם

היי,

אז ככה יש לי מפסק שמדליק את האור בשרותים (2 חוטים חום וכחול)

אני רוצה לחבר למעגל הזה שלט עם תאורה שידלוק כאשר התאורה בשרותים פעילה ויהיה כבוי כאשר התאורה בשרותים גם כן כבויה

ניסיתי לחבר את זה בכל מיני תצורת אבל בסופו של דבר זה תמיד יצא לי הפוך:

כשיש מישהו בפנים (כשהאור דלוק בתוך השירותים) התאורה כבויה,ואילו כאשר אין אף אחד התאורה דולקת.

חיברתי את זה במקביל כרגע למפסק.

משיטוט באינטרנט הבנתי שאני צריך ממסר אולי,

אשמח עם מישהו יוכל להסביר לי איך לחבר את זה על מנת להשיג את התוצאה הזו.

יש לי רקע באלקטרוניקה אבל אני רוצה לעשות את זה כמה שיותר פשוט ולא להסתבך עם בקרי אורדיאנו

תודה לעזורים

פורסם

תתחבר במקביל לתאורה, לא במקביל למפסק. אסור להתחבר במקביל למפסק.

אם אתה לא רוצה, אתה עדיין יכול להשתמש באותו מפסק, אך תצטרך לחבר מוליך אפס ממקום אחר (אין אותו בקופסת המתג).

פורסם
  • מחבר

תוכל לפרט יותר??

נראה לי שטעיתי וזה במקביל לתאורה

כרגע זה ככה:

יש לי מפסק שממנו יוצאים 2 חוטים

הם מתחברים כל אחד למחבר השחור

בצד השני של כל מחבר שחור מתחברים החוטים שבאים מהקיר והתאורה

פורסם

הבנתי, לא קשור.

אתה צריך למשוך מהמנורה עצמה שני חוטים, לא מהמפסק.

פורסם

לא בדיוק הבנתי מה זה נותן. אין חלון ו/או מנעול בדלת של השירותים ?

כדיי שהשלט יעבוד בצורה "ישרה" הוא חייב ניטטראל אם יש לו חלקים מתכתיים שניתן לגעת בהם הוא חייב גם אדמה. יש לך אפשרות לחבר את השלט מקופסת חיבורים (בדרך כלל קופסה עגולה מעל למפסק או באיזור) ובמרקה כזה לא תצתרך למשוך חוטים בתעלות, או לחבר אותו מהמפסק - בשביל זה תצתרך להעביר חוט ניוטראל (ואדמה אם השלט צריך) מהקופסה למפסק

sign.png

הצבעים של החוטים בבית שלך הם בתקן ישן יותר שבו כחול = נשלט על ידי המפסק, שחור = ניוטראל. בתקן החדש חום אם פס כתום/שחור = נשלט על ידי המםסק, כחול = ניוטראל. בשבילך זה אומר שתשים לב לתפקידים של החוטים כדי שלא יהיו טעויות (שלא תחבר למשל ניוטראל אם חוט של מפסק), ושלא תוכל להשיג חוט שחור (להעביר ניוטראל) ולכן תצתרך לקחת חוט בצבע אחר, ושתשים לב מה אתה עושה אם החוט הזה במקרה שהוא זהה בצבע לאחד מהחוטים הישנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים