עבור לתוכן

לקנות ראוטר N ? או לחכות לדור הבא AC?

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע ראוטר של Linksys WRT54 עם קושחה של TOMATO , לפי מה שהבנתי מדובר בראוטר אולי הכי נפוץ בעולם..

תכלס הוא עושה את העבודה כמו שצריך ובודדות הפעמים שהוא היה צריך לעשות ריסט או משהו.

הבעיה העיקרית היא כמובן המהירות העלובה שהוא מספק לרשת האלחוטית , כי הוא בדור הישן b/g , אם זה טעינה של סרט יוטיוב באייפד בHD , בסלון וכו'.

אני גר בבית עם 2 קומות , הראוטר עם המודם ממוקמים בקומה העליונה ומספקים רשת אלחוטית לכל הבית , ומחשב אחד מחובר ישירות בLAN.

הדרישות הם כמובן כיסוי נרחב במהירות גבוהה, אני לא יודע אם 3 אנטנות עדיפות על 2 , כי לראוטר של לינקסיס יש 2 והוא מכסה יחסית לא רע את הבית , כולל את הגינה , אבל המהירות גלישה היא כמובן על הפנים.

יש הצעות כלשהם ? הבנתי שהראוטר TL-WR941 יכול לעמוד במשימה.

תודה

פורסם

אני לא הייתי מחכה.

ממה שקראתי פה בפורום תקן AC בעייתי בארץ בגלל הצבא וזה יכול לקחת זמן.

בלי קשר לזה, אני חושב שבשביל גלישה באינטרנט תקן N מספיק בהחלט.

פורסם
  • מחבר

איך הכיסוי של הראוטר שכתבתי ביחס ל WRT54?

פורסם

יש כמה נתבים

אם אתה רוצה לחכות לדור הבא (אין למה אבל שיהיה) אז אם כבר אני ממליץ לך לקנות את הנתב WR1043ND

TL-WR941 מעולה אבל מעט מיושן ואיטי ביחס אליו

אתה גם לא חייב לחכות לדור הבא כי הנתב WDR4300 שניתן לקנות אותו בארץ יתן לך את כל מה שאתה צריך ומבחינת מפרט הוא מעולה ותומך בכל התקנים החדשים

גם לאט לאט TPLINK מעדכנים את הקושחות שלהם ומוסיפים אפשרויות חדשות לנתב הזה

מומלץ מאוד

אני מאמין גם שבעתיד תיהיה תמיכה יותר נרחבת בתקן AC בארץ

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עד כמה ראוטר שפועל גם ב2.4 GHZ וגם ב5 ישפיע לטובה למרחק ?

הרי לא ככל שאורך הגל קצר יותר כך הקליטה פחות טובה ?

פורסם

כן, אבל מצד שני טווח ה-2.4 ג'יגה עמוס בטירוף. אז ייתכן מאוד שב-5 ג'יגה תקבל קצב משמעותית טוב יותר למרות אורך הגל הקצר יותר, כי כל העולם ואישתו מזבלים את ה-2.4 ג'יגה.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שאם אני גר בבית פרטי ומסביב יש מקסימום רשת אחת אז ה5 גיגה הרץ לא יבוא לידי ביטוי כמעט?

פורסם

אם אין לך טלפונים אלחוטיים או מיקרוגלים דולפים וכדומה שמרעישים גם בסביבות ה-2.4, לא תקבל טווח טוב יותר מתדר ה-5 ג'יגה.

הייתרון של ה-5 ג'יגה יהיה במהירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים