עבור לתוכן

מה לעשות ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

כבר המון זמן שאני חווה בעיות קשות באינטרנט בשימוש שהוא לא גלישה.

אני מדבר על כך שאם משתמשים באינטרנט למשהו אחד כמו הורדה, צפייה בסרטון HD וכו', אי אפשר להשתמש באינטרנט והוא נהיה איטי בצורה קשה.

בנוסף, בלתי אפשרי לשחק במשחקי רשת, כל פעם שאני נכנס למשחק הPACKET LOSS והPING עולים.

בתור צעד ראשון החלפתי כרטיס רשת וראוטר - לא עזר.

אפילו עברנו לתשתית בזק - לא עזר.

ניסיתי היום את שירות גיימר בנטוויז'ן - לא עזר.

מה לדעתכם יכול לעזור ? להתנתק לגמרי מ013 נטוויזן ??

לאיזה ספק לעבור ?

תודה

פורסם

באיזה מהירות אתה?

פורסם
  • מחבר

40/3

פורסם

יש חבילות בספקים אחרים שנותנים לך חודש ראשון חינם ומאחר ואין התחייבות אתה יכול לנסות ספק אחר ולראות אם יש שיפור ותוכל להחליט איזה ספק לבטל. אם אין שינוי רק צריך לבטל לפני שנגמר החודש הראשון בחינם.

זה בהנחה שכשמתמשים במשהו האחד הזה, הוא עובד כמו שצריך. אחרת הייתי בודק קודם כל מה קורה בתשתית.

פורסם
  • מחבר

תשתית החלפתי והמצב לא השתנה בכלל ככה שאני בספק שהבעיה שם.

תודה על העזרה, אילו ספקים מציעים חודש ראשון חינם ?

פורסם

אולי הבעיה במחשב..

יש לך מחשבים אחרים בבית? מה קורה איתם?

פורסם

שאהר המחשבים מחוברים חוטית או על חוטית?

פורסם

שמתי לב ששלחת את ההודעה בשעה 20:00 ואולי נראה לך מוזר שזה רלוונטי אבל זה כן. בגלל שהספקיות אינטרנט לא מבטיחות שום רוחב פס לאף לקוח פרטי התחיבות שלהם היא רק שהם לא יתנו לך את האפשרות לעבור את ה40 מגה ולא לתת לך 40 מגה אמיתיים. הם ינסו לתת לך רוחב פס אבל אם אין מספיק תצטרך להסתפק בפחות .

שעות העומס בארץ הן לרוב בערב ובעיקר בסופי שבוע וחופשות. זאת קומבינציה שגורמת לעומס על הרוחב פס לחו"ל . אם אני לא טועה לנטויזיון יש כ80gbps לחו"ל שבהם מתחלקים המשתמשים. ל014 יש הכי הרבה וזה עדיין רק 140gbps אז לא בהרכח שהם יותר טובים. בשעות העומס יש המון דרישה לרוחב פס ואז הספקיות צריכות להתמודד עם זה. הסובלים העיקריים במקרה הזה היא כל מי שרוצה להשתמש באפליקציות שדורשות נתוני רשת טובים כמו משחקים.

בקיצור אני חושב שהבעיה שלך היא בספקית + הציפיות שלך גבוהות מדי יחסית למה שיש לך באמת. אין לך 40 מגה אלא יש לך עד 40 מגה. מהירות מקסימום אולי תוכל לקבל בארץ אבל בחו"ל ממש לא בעיקר לא בשעות העומס . לפי דעתי הכיוון של חבילות מתועדפות זה רעיון טוב בעיקר עם זה 014 שהם ממש טובים בזה (מנסיון של שנים) . עדיין אתה לא יכול לצפות לקבל מקסימום רוחב פס בשעות העומס .

לכל הספקיות יש מה שנקרה traffic shaping שאמור להתמודד עם העומס וככה שהלקוחות לא ירגישו בו. יש גם אתרי cache שמורידים את צריכת רוחב הפס לחו"ל. רוחב הפס לחו"ל יקר והספקיות מעוניינות להרוויח כסף. מה שהספקיות עושות זה קונות קצת רוחב פס יקר ומוכרת אותו להרבה אנשים. כיום התשלום החודשי לספקית אינטרנט הוא 20-40 שקל ל100 מגה שזה פשוט מטורף. לא סביר שהם באמת יכולות לספק את זה בגלל שהן מקבלות פחות הכנסות בזמן שהדרישה לרוחב פס יש פוטנציאל לעלות לשחקים. אני הייתי שמח לשלם יותר אם הייתי מקבל יותר אבל המצב הוא שאם אתה משלם יותר אתה עדיין מקבל בדיוק את אותו הדבר. הדרך היחידה לשפר את מצבך היא להיות מתועדף ולקבל traffic shaping יותר מתקדם.

בגלל זה בחירת ספקית עם שירות אינטרנט מיטבי הוא לא דבר שצריך להתקמצן עליו אבל באותו הזמן צריך לוודא שאתה משלם את המינימום האפשרי.

נ.ב: לא מומלץ להשתמש בחיבור אל-חוטי למשחקים בגלל שזאת סביבה רועשת שתגרום לך לpacketloss ופינג גבוהה מדי פעם.

נערך על-ידי Niseg

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. בשאר המחשבים יש את אותה בעיה וכולם מחוברים אל חוטית.

Niseg, הבעיות האלה קורות כל היום.

אני חושב שאנסה לעבור ספק ולראות אם יש שינוי.

יש עוד הצעות ?

פורסם

בנתיים, עד שתבדוק את העיניין עם הספק, מה התוצאה של בדיקת מהירות?

יש לך אפשרות לחבר עם כבל? יש שינוי?

פורסם
  • מחבר

מחר אני אבדוק עם כבל אבל בלי כבל המהירות היא 15 מ"ב.

בנוסף, מדי פעם האינטרנט מתנתק לי וקופצת הודעה: "Windows has detected an IP conflict".

מה לעשות עם זה ?

פורסם

ממתי יש לך את ההודעה הזו?

זה קורה בגלל שיש לך עוד מכשיר שרוצה להשתמש באותה כתובת IP.

הגדרת כתובת IP קבועה למכשיר כלשהו בבית?

פורסם
  • מחבר

לא

פורסם
מחר אני אבדוק עם כבל אבל בלי כבל המהירות היא 15 מ"ב.

בנוסף, מדי פעם האינטרנט מתנתק לי וקופצת הודעה: "Windows has detected an IP conflict".

מה לעשות עם זה ?

זה מעורר חשד שמישהו משתמש ברשת האל-חוטית שלך. אם אין לך סיסמה תפעיל WPA2 ותגדיר את כל המכשירים . אני יודע שזה לא כזה פשוט אבל זה חשוב .

פורסם

תגיד איפסת את הראוטר שלך באיזה שהו שלב?

נישמע כאילו משהו לא תקין שם עם ה DHCP התנגשות אי פי מתרחשת כאשר שני לקוחות קצה מבקשים את אותה הכתובת ודבר כזה לא אמור לקרות אם ה DHCP עושה את העבודה שלו כראוי.

מכיוון ששללת את האופציה של הגדרת IP קבוע ניראה ששירות הDHCP בראטור צריך ריענון.

לכן המלצה שלי בצע איפוס לראוטר (זאת במידה ואתה יודע להגדיר אותו מחדש אחר כך).

ודווח אם יש שיפור כלשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים