עבור לתוכן

מחפש המלצה למקלדת (מכנית?) עבור סטודנט\תכניתן

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

אין סיבה להכביר במילים, אבל לקראת הלימודים במקצוע הומאני (המון המון המון עבודות), וכשבשאר הזמן אני מתכנת מהבית, אני צריך מקלדת עם איכות בנייה טובה, שלא תתקע כשאני לוחץ על יותר מ3-4 מקשים ביחד, מקשים מוארים (אפשרות לבחירת רמת בהירות), עדיפות לאחת שתשרוד מקרים שבהם כוס עם שתיה תשפך עליה בטעות (better safe then sorry).

עדיפות למקלדת לא גדולה מידי ואין צורך ביותר מידי כפתורים שונים ומשונים לשליטה בווליום וכו' (למרות שהייתי רוצה דריבר שבתוכו אוכל להגדיר פונקציונליות נוספת). שתהיה לה תמיכה טובה בלינוקס (ubuntu אם זה משנה).

אין צורך שתהיה אל-חוטית, או שתתאים למשחקים.

סה"כ מקלדת לעבודה משרדית יחסית אינטנסיבית.

הבנתי שמה שאני צריך לבחון זו מקלדת מכנית, אבל אם לומר את האמת... אין לי אפילו מושג מאיפה להתחיל לחקור את הנושא, או מה ההבדלים. אני מעדיף לא לבזבז יותר מידי על המקלדת, ולכן אם יש מקלדת רגילה שתתאים, זה גם מעולה, אבל אין לי בעיה להשקיע, אם באמת כדאי.

תודה מראש.

פורסם

אם אתה צריך מקלדת שתשמש אותך בעיקר לעבודת כתיבה מרובה אני ממליץ לך בחום להתעניין במקלדת מכנית שתעשה לך את העבודה בצורה מפנקת ומתגמלת יותר ממקלדת "רגילה", כלומר ממברנת גומי.

בגדול מקלדת מכנית נותנת תחושת סיפוק מסויימת בהקלדה שקשה להתעלם ממנה (לפי דעתי האישית כמובן) ולאורך זמן מרגישים הבדל בכתיבה בינה לבין מקלדת ממברנת גומי.

יש דיון די ארוך ואינפורמטיבי על מקלדות מכניות כאן.

בגדול מה שמאפיין מקלדת מכנית בניגוד למקלדת רגילה זה המנגנון של המקשים כאשר כל מקש הוא בעצם סוויץ מכני (מנגנון נפרד עבור כל מקש) לעומת מקלדת ממברנת גומי ששם ישנה שכבת סיליקון שעוטפת את המגעים שעל הלוח - שמישהו יתקן אותי אם אני לא מדייק בבקשה.

במקלדות המכניות של היום ישנם 4 (יש יותר מ-4 אבל ניתן להגיד שהם פחות נפוצים..) סוגים נפוצים של סוויצ'ים (אדום,חום,שחור,כחול) שמאפיינים את תחושת ההקלדה במקלדת וכאן נכנס עניין ההעדפה של המשתמשים השונים בבחירת מקלדת.

המאפיינים השונים שלהם נמצאים כאן כאשר להקלדה ממושכת ואינטנסיבית אני מאמין שרוב האנשים (וגם אני) היו מעדיפים סוויצ'ים עם פידבק מהמקש - מה שמאפיין את החומים והכחולים. אבל מפה זה כבר העדפה אישית בלבד..

אם תרצה לשמוע עוד מידע יש כאן הרבה אנשים שישמחו לעזור לך, אם זה במידע על מקלדת מכנית\לא מכנית וכמובן עזרה בהתלבטות.

בהצלחה בלימודים !

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

אבל קיוויתי יותר לדגמים ספציפיים שמומלץ לי להסתכל עליהם.

הדיון שדבוק פה בתחילת הפורם, הוא פשוט ארוך לי מידי עבור השאלה הפשוטה של "איזה מקלדת מומלצת לשימוש שלי".

אתה מכיר את זה שמרוב דובים לא רואים את היער? הרי יש את כל הסווצ'ים השונים, וכל חברה מוכרת הרבה דגמים שונים, עם כל האפשרויות עבור הסוויצ'ים השונים, ופשוט הלכתי לאיבוד בים המידע.

*עריכה*

קצת יותר לכוון בקשר לסוויצ'ים השונים...

אני צריך פידבק כלשהו על הלחיצה, כי אני לא מאלה שלוחצים "עד הסוף", ובעיקר מרחפים מעל המקלדת.

בנוסף לכך עדיפה לי מקלדת שתהיה יחסית שקטה.

ושוב תודה.

נערך על-ידי itay.mendel

פורסם

הבנתי.

אז בגדול הסוויצ'ים שמאופיינים בפידבק הם הסוויץ החום (פחות רועש מהכחול) והסוויץ הכחול כאשר בסוויץ הכחול יש רעש של קליק מתכתי ועלול להפריע למשתמשים מסויימים בזמן הכתיבה.

הסוויצ'ים האדומים והשחורים לא מאופיינים בשום פידבק והם נותנים תחושה ליניארית עד לנקודת ההפעלה כך שהמשתמש לא יכול להרגיש מתי המקש נלחץ.

שני סוגי הסוויצ'ים (חומים וכחולים) מצויינים ומומלצים לעבודת הקלדה.

הבעיה היא שאין מבחר גדול של סוויצ'ים חומים פה בארץ והמקלדת עם המחיר הכי נמוך היא ה Zowie CELERITAS אבל אין לה תאורה אחורית.

בכלל לא נראה לי שיש מקלדת עם סוויצ'ים חומים ותאורה אחורית פה בארץ, כך שהאופציה היחידה היא הזמנה מחו"ל במקרה הזה.

עוד אופציה אבל יותר יקרה עבור החומים היא ה Das Keyboard וניתן לקבל אותה עם חריטת מקשים בעברית עבור תוספת של 45 ש"ח..

עבור הסוויצ'ים הכחולים יש לך אופציות יותר זולות כמו ה quickfire rapid שהיא הכי זולה מבין כולן והיא גם מקלדת TKL - בלי מקשי המספרים שמצד ימין של המקלדת (קטנה, וחוסכת מקום על שולחן העבודה), שוב בלי תאורה.

cm storm trigger סוויצ'ים כחולים שמגיעה עם תאורה אחורית.

אני פחות ממליץ על ה cm storm quickfire pro מאחר והיא מגיעה עם תאורה אחורית חלקית.

עריכה: לא נתת תקציב כך שלא ידעתי בדיוק למה לכוון ואני גם לא יודע עד כמה עניין התאורה חשוב לך מכיוון שהתאורה מייקרת את המקלדת וניסיתי לכוון למקלדות ה"יותר פשוטות" כלומר בלי מקשי מאקרו וגימיקים של גיימרים ששוב - מייקרים את המקלדת.

לגבי עניין הרעש של הסוויצ'ים אני גם לא יודע עד כמה זה חשוב\מפריע לך לכן יש כאן:

דוגמה לרעשים שהסוויצ'ים השונים מפיקים בתקווה שזה יכול לעזור לך בהחלטה (כל מקלדת מכנית מרעישה בצורה מסויימת..), אם אתה מוצא שהכחולים מרעישים מדי ויכול להסתדר עם החומים אני ממליץ על ה Zowie CELERITAS. כמובן שישנם גם את הסוויצ'ים האדומים והשחורים אבל כאן אני מתייחס רק לחומים והכחולים כי אתה מעדיף פידבק.

נערך על-ידי NRT

פורסם

עוד אופציה עם סוויצ'ים חומים: Logitech G710. המחיר שלה אמנם גבוה ב-60 ש"ח מה-Zowie, אבל היא אמורה להיות שקטה יותר (בגלל טבעות גומי שלוג'יטק הוסיפו לכל מקש).

נערך על-ידי Mandheling

פורסם

כמה אתה מוכן להשקיע?

לי יש את זו, והיא פתרה לי בעייה של כאבים בשורש כף יד ימין

http://www.trulyergonomic.com/

פורסם

מנחם, מה המחיר של המקלדת הזו?

(בנוגע לשורש היד - אני ממליץ לך בחום גם לעבור ל Trackball. אחרי שמתרגלים, זה פשוט עולם אחר.)

לי יש את ה Microsoft Natural Ergonomic 4000. מקלדת מעולה, אני מאוד מאוד מרוצה ממנה. בהקלדות ארוכות המבנה של המקלדת חשוב יותר במידה משמעותית מאשר האם היא מכנית או רגילה.

נ"ב

ראיתי שיש להם שם "המחשה" לגבי המקלדת של מייקרוסופט. אני חייב לציין שהתרשים שלהם זה חתיכת חרבוש. המבנה שלהם כמעט וזהה לזה של המייקרוסופט.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

כרגע היא עולה 248$. יש להם מדי פעם הנחות שמגיעות לאיזור ה100$ (black friday + איזשהו קשקוש שמצריך כתיבה של 2000 מילים או משהו כזה), ומומלץ להשתמש ב mustop או דומיו, כי הם החברה שולחת את המקלדת עם ups, והמשלוח יוצא הון תועפות.

השתמשתי לפני כן ב microsoft ergonomic 4000, והיא הייתה סבירה, אבל ה teak משמעותית יותר טובה.

האיור שלהם הוא די מדוייק - יד ימין בme4k נוטה ימינה בצורה יותר חדה, וזה שהעכבר יותר רחוק מתחיל להפריע באיזשהו שלב (אני משתמש בעבודה ב me4k, אז יש לי די הרבה הזדמנויות לשים לב להבדל)

פורסם

אני מניח את ה TRACKBALL שלי לפני המקלדת. אם יש הקלדה ארוכה - אני מזיז אותו.

לדעתי זה מחיר מופקע בשביל מקלדת, גם אם היא טובה יותר. אבל אם לבן אדם יש כסף לזה, זה בהחלט נשמע מאוד מעניין. אני מסכים עם הדעה שלך שדוחפת למקלדת ארגונומית.

פורסם
ערב טוב,

אין סיבה להכביר במילים, אבל לקראת הלימודים במקצוע הומאני (המון המון המון עבודות), וכשבשאר הזמן אני מתכנת מהבית, אני צריך מקלדת עם איכות בנייה טובה, שלא תתקע כשאני לוחץ על יותר מ3-4 מקשים ביחד

סתם שאלה. באיזה שלב מהשימושים שציינת אתה מגיע למצב שאתה צריך ללחוץ על יותר מ3-4 מקשים ביחד? :)

פורסם
  • מחבר
סתם שאלה. באיזה שלב מהשימושים שציינת אתה מגיע למצב שאתה צריך ללחוץ על יותר מ3-4 מקשים ביחד? :)

keybindings in VIM...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים