עבור לתוכן

הוטבוקס- אחרי עדכון גירסה, לא מצליח להיכנס למחשב מבחוץ

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני משתמש בתשתית האינטרנט של הוט, במהירות של 30 מגה, וברשותי הוטבוקס.

יש לי מחשב Raspberry Pi שאני משתמש בו כשרת מוזיקה. כדי להנות ממנו גם מחוץ לבית, ביצעתי port forwarding מה ip הפנימי אל ה ip החיצוני דרך ההוטבוקס, מה שמאפשר לי לגשת אליו עם אפליקציה תואמת גם כשאני לא בבית.

העסק עבד מצוין, עד לפני יומיים- אז, לקראת חצות, ההוטבוקס איתחל את עצמו, וכפי שהתברר לי- הוריד גירסה חדשה.

מאז אין לי גישה מבחוץ אל שרת המוזיקה שלי, אם כי ברשת הביתית הפנימית העסק עובד כרגיל. הסתכלתי בנתוני ה port forwarding ואף יצרתי אותם מחדש- לא עזר. פניתי לתמיכה הטכנית של הוט, ושם הסבירו לי שמבחינתם הכל בסדר, ושאלך לחפש את הבעיה בפיירוול שלי (שאין לי, אבל העיקר שהם הסירו מעצמם אחריות).

יש לציין שכתובת ה ip החיצונית שלי נשארה כשהיתה (ביררתי בעזרת האתר whatismyip).

אני מבין קטן מאד ברשתות, ועשיתי את המינימום הדרוש מבחינתי על מנת לממש את מה שרציתי. יכול להיות שפריט כלשהו בהוטבוקס, שעד כה היה שקוף מבחינתי, הפך כרגע למכשול בלתי עביר?

תודה לעונים,

אורן

פורסם

תוודא שה-PI מקבל את אותה כתובת IP פנימית שהיתה לו בעבר.

פורסם
  • מחבר

ה IP של ה PI הוא אותו ה IP.

יותר מזה- כשאני נכנס עם ה IP החיצוני בזמן שאני מחובר לרשת הביתית העסק עובד. רק כשאני מנסה להתחבא אליו מרשת חיצונית (3G) הוא מסרב.

ניסיתי את אחד הוודואים הבסיסיים ביותר- מחיקת כל הגדרות ה port forwarding, ביצוע reboot, הגדרה מחדש, ושוב reboot. נאדה.

יכול להיות שהבעיה היא ברמת הספק בכלל? (בזק בינ"ל).

יש איזה Log file איפשהו שיכול להראות את כל תהליך ההתקשרות והנפילה?

פורסם

שלום רב,

שלשום (יום ראשון בלילה , יום שני לפנות בוקר) מסתבר שה HOTBOX (שעובד כראוטר) שלי עודכן לגרסה חדשה ,

בני (בן ה 10) יש לו אתר על המחשב שעובד על פורט 80, מסתבר שכבר אי אפשר להתחבר מבחוץ ..

האומנם הפורט היה כבר פתוח אך בשביל לוודא מחקתי את הפורט ועשיתי לו FORWARDING מחדש

אתמול (יום שני) התקשרתי לHOT, לאחר 48 דקות המתנה ענו לי התמיכה הטכנית, אמרו לי שזה "אמור" לעבוד עשו לי איפוס לHOTBOX וכמובן שהתנתקה השיחה,

מה שעשיתי לאחר מכן (שזאת אופציה חדשה בגרסא זו) הפכתי את הראוטר למודם ואכן הצליחו להכנס לאתר של הבן שלי מבחוץ.

ושוב החזרתי למצב ראוטר ושוב אין אפשרות להכנס מבחוץ, ממחשבים אחרים בבית אני מצליח להכנס לאתר .

עכשיו אני איתם שוב על הקו לאחר 58 דקות המתנה מקווה שיש להם משהו מעניין להציע לי לפני שאני מתנתק ,

מבטיח לעדכן...

פורסם

כנראה באג חדש לרשימה שקשורה בעדכון הזה

פורסם
  • מחבר

הוט- מפצים על המחיר הנמוך בשירות גרוע.

יש למי לדווח את הבאג הזה? כאמור, נציג התמיכה שאני דיברתי איתו התעקש ש"אצלם הכל בסדר", ושלח אותי לבדוק את הפיירוול שאין לי.

פורסם
  • מחבר

טוב, סיכום הנושא- גם למטרת שיתוף מידע, וגם למטרת סיכום נושא :-)

בשבוע שעבר ניסיתי את מזלי פעמיים אצל נציגי תמיכה. בשתי הפעמים אמרו לי ש"הכל תקין" וש"זאת לא בעיה בהוט".

הבוקר החלטתי לרקוד את הריקוד המקובל: התקשרתי, המתנתי. ענה לי נציג. אמרתי שאני רוצה להתנתק. שאל למה. הסברתי שהשירות של הוט הוא ביזיון, ושיש לי בעיית תשתית לא פתורה. לקח ממני פרטים, כולל כאלה שהקלדתי עבור המענה הקולי. ניסה להציע פתרונות. הסברתי לו שכל מה שהוא מציע לא רלבנטי. אמר לי להמתין.

המתנתי. חזר אלי. שאל עוד שאלות. עניתי. ניסה להציע עוד הצעות סרק. התעקשתי על התנתקות. אמר לי להמתין.

המתנתי. חזר אלי. אמר שהולך לעשות שיחת ועידה עם התמיכה הטכנית כדי לעזור לי. הסכמתי. אמר לי להמתין.

המתנתי

והמתנתי

והמתנתי

(הצלחתי לעשות לא מעט עבודה בינתיים, רובה עם יד אחת. מסכנים כל אלה שחיו/חיים בזמנים ובמקומות שבהם "עבודה" היתה/היא משהו ממשי, ולא ישיבה מול מחשב).

והמתנתי

לפתע שמעתי מענה אנושי. לא ההוא ממקודם. אחד אחר, אני חושב שקוראים לו עודד. שאל מה הבעיה. אמרתי שאני רוצה להתנתק. שאל למה. הסברתי לו את המצב. לקח פרטים, כולל כאלה שכבר נלקחו ממני. אמר לי

"רגע! בדיוק לפני שתי דקות היה לי משהו דומה. תמתין"

שיחק במשהו אצלו, ביקש ממני לבדוק.

עובד!

מסקנות:

- אם ה port forwarding שלכם לא עובד out of the blue- זה לא אתם, זה התשתית.

- להתעקש, להתעקש, להתעקש. אפשר, במקום להתעצבן סתם, להתחיל ישר מניתוק. יכול לחסוך שיחת סרק או שתיים.

- אם יש נציג של הוט שקורא את זה- השירות שלכם הוא בזיון ושערוריה. זאת תקלה חוזרת, שמטופלת באופן ספוראדי על בסיס "לקוח מזדמן מתלונן" ו"טכנאי מזדמן שיודע על מה מדובר". חברה נורמלית היתה מפרסמת את התקלה בפייסבוק, ומדריכה את הטכנאים לטפל בה במהירות האפשרית.

כרגע הקלף היחיד שלכם הוא המחיר הנמוך באופן משמעותי מהמתחרים, כשמדובר בטריפל. מתי שהוא גם הקלף הזה יישחק, ואז כל הזעם והתסכול של הלקוחות שלכם יתפרץ בעוצמה, ותאמינו לי- אין שמחה כמו שמחה לאיד, ואתם תחוו הרבה ממנה בזמן ובמקום.

לגבי המנכ"ל שלכם- מה איכפת לו. הוא את הכסף שלו יעשה בכל מקרה. כל שאר השכירים- תתאמצו יותר. אתם הראשונים שתפוטרו.

נערך על-ידי oren29at

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים