עבור לתוכן

האם שידרוג המעבד משפיע על ביצועי משחקים- גם אם אין צוואר בקבוק כנגד כרטיס המסך?

Featured Replies

פורסם

אוקי השאלה שלי טיפה מסובכת, ולא יכולתי לקלוע בכותרת, אז אני אפרט:

בעבר חשבתי שכרטיס המסך הוא תמיד השורה התחתונה כשמדובר בframe rate במשחק מחשב. כלומר, אם המעבד מספיק חזק כדי "לעמוד בביצועיו" של הכרטיס הגרפי- אז לא יהיה שום שיפור בקצב הפריימים גם אם אני אשים מעבד פי שניים יותר חזק.

אבל, לאחרונה נתקלתי בבנצ'מרקים של משחקים, שבהם בודקים גם את הביצועים עם מעבדים שונים- אבל על אותו כרטיס(mid-high end). למשל הבנצ'מרק הזה של קרייסיס 3:

http://www.tomshardware.com/reviews/crysis-3-performance-benchmark-gaming,3451-8.html

כמו שאתם רואים, הם לקחו כרטיס חזק(אבל לא מאד חזק) ושמו אותו על מעבדים שונים. מתקבל פער משמעותי מאד בביצועים בין מעבדי הi7 החזקים לבין מעבד הi5 שהוא חזק כשלעצמו.

השאלה שלי היא בעצם כזאת: האם הi5 יוצר(באופן תמוה) צוואר בקבוק אל מול הgtx680, או שיש פה פאקטורים נוספים שמשפיעים על התוצאה הסופית. האם ייתכן שבמקרה שלי, שיש לי כרטיס מסך בינוני HD7770, אין שום טעם לקנות כרטיס חדש ב2000 שקל בגלל שיש לי "רק" i5 3470?(שוב, תמוה ביותר....)

מקווה שהסברתי את עצמי טוב :-)

פורסם

מה שאתה רואה שם זה The Sandy Bridge-E I7 שזה מעבד עם 6 ליבות לא 4 לכן ההבדל בינו לi5 גדול. אם תשווה i5 עם i7 רגיל לא יהיה הבדל גדול. אם אתה רוצה לשדרג כרטיס מסך אתה לא חייב להשקיע 2000 שקל אתה יכול ללכת על 1400 ש"ח -gtx760 והמעבד שלך לא יהיה צוואר בקבוק. הנה הוכחה:

1311513

נערך על-ידי ABL

פורסם

משחקים מודרניים מנסים לנצל את כל כוח העיבוד שיש למעבד להציע, ואם כוח העיבוד הזה מתבטא בליבות (וירטואליות כמו בi7 או חלק ממודול כמו ב-FX) אז הליבות האלה ינוצלו.

במשחקים מודרניים אני מתכוון למשל ל FAR CRY 3 או CRYSIS 3 (שמבוססים על אותו מנוע גרפי שיודע לנצל את כל הליבות)

ובכל זאת... מעבד מרובע מודרני יספיק לדחוף את המשחק הזה ועדיין הכרטיס הוא הרכיב המשמעותי ביותר. אתה רואה שונות בתוצאות הבנצ'מרקים כי התוצאה תלויה בהגדרות חומרה (עם או בלי HT למשל) ובסצנה שאותה בודקים. אתר מסויים גילה שכאשר יש ריבוי צמחיה, יש עומס גדול יותר על המעבד ובסצנות כאלה מעבדים מרובי ליבות יהיו עדיפים במעט (למשל FX יהיה עדיף על i5) בסצנות דלילות יותר הi5 הוא זה שיגבר...

בכל מקרה, העדיפות מתבטאת בכמה FPS לכאן או לכאן והיחיד שרואה את ההבדלים הוא הבנצ'מרק עצמו. האדם שיושב ומשחק לא ירגיש שום הבדל....

האתר המדובר הוא אתר גרמני שניתח סצנות, HT כן או לא, והשווה מעבדים שונים:

http://www.pcgameshardware.de/Crysis-3-PC-235317/Tests/Crysis-3-Test-CPU-Benchmark-1056578/

http://www.pcgameshardware.de/Crysis-3-PC-235317/Tests/Crysis-3-CPU-Test-SMT-FX-1058221/

שורה תחתונה - התוצאה בדיאגרמת הבנצ'מרק תלויה בהגדרות חומרה, סצנה נבדקת, כמות ליבות, מהירות ליבה בודדת ואפשר ל"שחק" עם אלה לכאן או לכאן. שוב, ההבדלים הם FPS-ים בודדים שמשתמש אנושי לא ישים לב אליהם.

נערך על-ידי בור ועם הספר

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התגובות המושקעות, אבל אני חייב להודות שסימן השאלה שלי נותר בעינו. הבנתי את הקטע של ריבוי ליבות וכל מיני הגדרות כאלו ואחרות של מעבדים ספציפיים, אבל השאלה הבסיסית שלי עדיין לא נענתה. מכיוון שאין לי בנצ'מרקים מתאימים, אני אתן דוגמא היפוטתית: בטבלה שאני הבאתי על קרייסיס 3 מופיע מעבד i5 3550 עם ארבע ליבות בלבד, שמביא ביצועים של 49 פריימים. לעומת זאת i7 3960x מביא 63 פריימים- כאשר כמובן מדובר באותן הגדרות, אותה סצינה(פחות או יותר) ואותו כרטיס מסך(gtx 680)

פה נכנס העניין שלי: נאמר והייתי שם כרטיס מסך חזק יותר, gtx 690 , על מעבד הi5 3550 , שכאמור פיגר מול הi7. האם הייתי מקבל פריים רייט גבוה יותר מאשר מה שקיבלתי עם הכרטיס החלש יותר? אם אני מסיק שלi5 המרובע-ליבתי אין מספיק כוח עיבוד גם ככה, אז כמובן שהתשובה היא לא.

מה אתם אומרים?

פורסם

כן, חד משמעית

החשבון הוא לא שחור ולבן, הביצועים הכוללים תלויים במידה רבה מאד בכרטיס הגרפי ובמידה פחותה משמעותית במעבד ולכן אם תשדרג כרטיס גרפי, הביצועים הכלליים ישתפרו ולפעמים באופן מורגש.

האנלוגיה של צואר בקבוק יחיד איננה מתאימה אלא יש שני צוארי בקבוק ופעם אחת נתקעים באחד ובפעם אחרת בשני והתוצאה הסופית היא שיקלול של השניים.

פורסם
  • מחבר

זה פחות או יותר מה שחשבתי...שזה לא חד משמעי ומורכב מאד.

לסיכומו של עניין, למרות שזה לא הפורום המתאים- איזה כרטיס הייתם ממליצים לי לקנות בשביל הi5 3470 שלי? אני אוהב לשחק הכל על מקסימום אפשרי, כולל גם AA כעקרון. כמובן שרצוי כמה שפחות יקר(2000 שקל זה איכשהו מתקבל על הדעת), בהתחשב גם בכך שגם ככה יש לי מעבד לא ממש חזק. ציינתם פה את הgtx760 . האם לדעתכם יש טעם בgtx 770?

אציין שאני משחק ברזולוציה נמוכה של 1280*1024, אבל אני לא פוסל שבעתיד אחליף את המסך שלי, כך שיש להביא בחשבון את 1920*1080................

פורסם

מי הכניס לך לראש את השטות שהמעבד שלך חלש?

כל זמן שאתה על רזולוציה נמוכה אל תקנה שום כרטיס גרפי. לכשתקנה מסך חדש שדרג גם את הכרטיס.

(ויש לי הרגשה שאתה רק עושה את עצמך...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים