עבור לתוכן

מעבדי BROADWELL

Featured Replies

פורסם

לפי מה שהבנתי אמורים לצאת ב 2014

ברגע שייצא הדור החמישי,הרי שמחיר הדור הרביעי יירד,השאלה אם טווח המחירים פחות או יותר אותו דבר,כלומר מעבדי HASWELL יירדו למחירים של ה IVY היום ומעבד ה BROADWELL יהיו במחירי ה HASWELL כיום

אז השאלה היא אם מה שאמרתי נכון? (אפשר להתבסס על גם העבר...)

נשמע כמו שאלה קצת מטומטמת אבל אני שואל כי אני מעוניין לקנות מחשב חדש,ואין לי בעיה לחכות עוד כמה חודשים עד שהדור החדש יותר ייצא...

עוד שאלה בנוגע ל BROADWELL,האם הם צפויים להיות טובים יותר ב OC אל מול HASWELL?

פורסם

אינטל נוהגת להוציא את השבבים שלה ברבעון השלישי או הרביעי של השנה ככה שתאלץ לחכות כמעט שנה, אם אתה צריך את המחשב עכשיו אז לא כדאי ממש לחכות בדרך כלל.

פורסם
  • מחבר

כעקרון אין לי בעיה גם לחכות בערך כשנה במילא רוב השנה הזאת אני אהיה בתקופת בגרויות ככה שהשימוש במחשב יהיה מועט.

בנוגע לשאלות? אפשר הערכות? או אפילו דברים מוצהרים של אינטל?

פורסם

אם לשפוט מהכל עד היום אז אפשר להגיד בבטחה שאין מה להמתין לירידות מחירים. מחירים של מעבדים קודמים בקושי יורדים, הם פשוט נעלמים מהמדפים.

פורסם

אם אתה יכול להמתין עם רכישת המחשב עד ליציאת החומרה לשוק במהלך שנת 2014 אתה יכול גם להמתין עם השאלות לגבי החומרה עד לאותו מועד או מעט לפניו.

כל תשובה שנספק לך תהיה לא מדויקת במקרה הטוב.

אכן סביר כי המעבדים החדשים יכנסו לשוק במחיר של הדגם הקודם בערך אך לא ניתן לדעת אם משבר כלשהו/אסון טבע יעלה את המחירים או פריצת דרך/תחרות תוזיל את המחירים.

בנוגע ליכולות ההמהרה, ניתן לשער כי השימוש בתהליך ייצור קטן יותר - 14NM (ועכב כך פליטת חום נמוכה יותר) יאפשר פוטנציאל המהרה גדול יותר אך ייתכן כי שינויים בארכיטקטורה כגון הוספת רכיבים נוספים למעבד והפיכתו ל-SoC יפגעו בפוטנציאל זה.

לסיכום, המתן בסבלנות או קנה את החומרה שקיימת היום, היא מספיק חזקה לשרת אותך למספר השנים הבאות.

פורסם

מה שפוגע בפוטנציאל ההמהרה של המעבדים של אינטל זה הקמצנות שלהם. הגורם שישפיע הכי הרבה עכשיו על אינטל מהבחינה הזו זה אמ"ד- אם תהיה לאינטל תחרות רצינית בשוק הגבוה הם ישקיעו בפיזור חום איכותי של המעבדף ובניגוד לשני הדורות האחרונים ברודוול יהיה דור טוב להמהרה.

פורסם

שוב... ושוב... ושוב.

ברוב המוחלט של המקרים אין קשר בין יכולת השבב להגיע לתדר מסויים לבין אם חם או קר ב-10 מעלות.

שבבי האסוול רבים נתקעים בתדר נמוך גם תחת טמפרטורה שנמצאת טוב מתחת ל-80 מעלות צלזיוס.

יש כאן מעבדים מאוד מסובכים טכנית שכוללים בקרי מתח פנימיים שמגבילים את יכולת ההמרה לטובה שבב כל-יכול

פורסם

אבל האם יהיה ניתן לבצע המהרה לרכיב אחד מתוך ה-SoC מבלי להשפיע על השאר?

אני בספק.

פורסם

[...] אני שואל כי אני מעוניין לקנות מחשב חדש,ואין לי בעיה לחכות עוד כמה חודשים עד שהדור החדש יותר ייצא...

עוד שאלה בנוגע ל BROADWELL,האם הם צפויים להיות טובים יותר ב OC אל מול HASWELL?

בוא נתחיל בשאלה הבסיסית - מה יש לך עכשיו? מה השימושים שלך כיום? איפה אתה מרגיש שמה שיש עכשיו לא מספיק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים