עבור לתוכן

4770k - מתקשה מאודד בOC..

Featured Replies

פורסם
ועכשיו עניינית :) בחרתי במעבד הזה כי לא הייתה ברירה אחרת, בתור התחלה יש reviews שמשבחים אותו גם בOC

איפה ראית את זה? כל הביקורות שקראתי, אומרת שזה ממעבדים מהגרועים ביותר ל-OC.

• תגובות 33
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מי שקיבל כמוני סאמפל ES לביקורות, זכה להאכיל את הקוראים בתקוות שווא עם שבב שמסוגל סטטיסטית להגיע הרבה יותר רחוק ממה שימכרו לך בחנויות.

פורסם
ועכשיו עניינית :)

ולקנות מחשב חדש בתושבת ישנה, זה פשוט טיפשות , בלי קשר.

סוקט 1156 לא ראה אפילו שדרוג אחד , s1155 קיבל שדרוג אחד שזה Ivy Bridge ,איזה שדרוגים אתה מצפה שHaswell יקבל ?

מאז s775 כבר אין לך טעם לחשוב על שדרוגים של המעבד, אינטל כל הזמן מחליפים תושבות והלקוח פשוט לא יכול לעמוד בקצב, וגם אם לא היו מחליפים תושבות איזה סיבה יש לשדרג מעבד אחרי שנה לדוג' ?

החלפתי פלטפורמה מבוססת s775 עם E8400 באחת מבוססת Ivy Bridge עם i5 3470 , קפיצה של כמה דורות עם תוספת ביצועים ענקית ומורגשת ,אבל איזה טעם יש לי עכשיו לרצות מעבד Haswell כשדרוג לIVB שלי או לדוג' Broadwell כשיצא ? למעט מעבד גראפי מובנה חזק יותר וצריכת חשמל נמוכה יותר( וזה לא שצריכת החשמל של IVB כזאת גבוהה כשמדובר על מחשבים נייחים) מה אתה מרוויח מHaswell אם יש לך מעבד SB או IVB ?

אפשר להגיד שאתה באותה סירה כמו מי שקנה מעבד SB כשהוא רק יצא, אתה כבר מראש יודע שיהיה לך רק שדרוג אחד וזה לBroadwell שהוא ברובו סך הכל Die shrink ,כשIvy Bridge לפחות הוסיף פיצ'ר משמעותי יחסית כמו PCI-E 3.0 שישרת אותך בדורות הבאים .. אתה קנית פלטפורמה חדשה כשמראש ידעת שלא יהיה לך ממש אופציות לשדרוג אמיתי של המעבד בלי החלפת כל הפלטפורמה שלך, מי שקנה SB או עדיין נמצא עם Lynnfield יכול בקלות יחסית תוך החלפה של לוח אם ומעבד לעבור לכל פלטפורמה חדשה שיצאה עד היום ,אבל בשבילך לדוג' כדי לשדרג לפלטפורמה חדשה בעתיד תצתרך לא רק להחליף לוח אם ומעבד ,אלה גם זכרונות שכן Skylake תתמוך כבר בDDR4 ..

בקיצור קצת קשה לי להבין מאיפה הבאת שזה יהיה טפשות לקנות "פלטפורמה ישנה" כמו s1155 , האופציות לשדרוג עם תושבת חדשה שתמות בעוד שנה וחצי לא ממש שונות מאלו של "הפלטפורמה הישנה", רק שIvy Bridge לפחות היה נותן לך אופציה לOC מכובד ברוב המקרים ,לעומת הבדיחה שנקראת Haswell..

בלי להעליב ,אבל הטפשות היחידה כאן היא העובדה שלקחת Haswell ורצית OC (גם אם לא גדול) רק בגלל שIvy היא פלטפורמה ישנה.. אם כבר לא היה אפשר להשיג Ivy אז הנושא היה אחר לגמרי ובאמת לא היתה לך ברירה, אבל במבט מהיר באתר KSP יש בחלק מהסניפים 3570K במלאי , ו3770K ברוב הסניפים במלאי , גם אצל Ivory יש עדיין באתר את רוב הדגמים מה שמבציע על כך שבמקומות מסויימים הם עדיין במלאי, ככה שלהשיג אותם עדיין אפשר.

פורסם

אם זה היה חוסך הרבה כסף זה היה שווה, אבל כרגע המעבדים הישנים לא ירדו במחיר ואותו דבר לגבי הלוחות...

האזוול על 4.3 מול אייבי על 4.5, במקרה הכי קיצוני 4.2 לעומת 4.6 ... אני לא חושב שאפילו לאנשים שאוהבים אוברקלוק אכפת כמה הם שיפרו באחוזים מהסטוק, אלא מה הכוח הסופי... אז מדובר סך הכל על אותם הביצועים, ואישית אני הייתי מעדיף שהמעבד שלי ירוץ במתח וקלוק נמוכים יותר בקטע של דאגה לאורך החיים...

באמת שאני לא רואה שום סיבה להעדיף IVY בתדר יותר גבוה שיביא את אותם הביצועים בערך כמו HASWELL בתדר יותר נמוך ... בדיוק כמו שלא הייתי רואה סיבה להעדיף סנדי על OC קיצוני של 5GHZ ומעבר , אם נניח שPCIE3 ושאר היתרונות מיותרים ...

פורסם

^^

אייבי ב4.5 לוקח האסוול ב4.3

לאייבי אין באגים בUSB 3

אייבי בדרך כלל יותר קרירים

הלוחות של אייבי כבר מלאים - זאת אומרת שהביוסים יציבים מאוד ואמינים

פורסם

הייתי מעדיף אייבי ב-4.5-4.6 בלי לחשוב על אורך החיים שלו, בא נגיד ששנתיים בשבילי זה עשה את שלו..

פורסם

עידן המעבד שאתה קיבלת זה מעבד ב20% הכי גרועים.

כבר עברו תחתי הרבה מעבדי 3570K וכולם הצליחו לעשות 4.5 יציב סלע (24 שעות פריים) במתח של מתחת ל1.3V

פורסם

האמת שאני יציב סלע 4.5 על מתח של 1.24V.

מעל זה, זה כבר סיפור אחר 4.6 יציב אצלי על 1.3V ו4.7 יציב קיבלתי עם מתח 1.37V.

hZB79oN.jpg

פורסם

זה ככה בשני הלוחות ? כשהיה לי את הגיגהבייט הזול עם 6 מיצבי מתח למעבד הייתי צריך 1.3 ועכשיו עם 12 מייצבים (אם זה קשור בכלל) אני צריך 1.25V ... מדובר על 4.6GHZ בשני המקרים כמובן

פורסם

האמת שבגיגבייט בכלל לא הצלחתי להתייצב על 4.7 וב-MSI הצלחתי...גם שאר התדרים שהגעתי אליהם 4.5-4.6 בגיגבייט דרשו יותר מתח מאשר ב-MSI.

פורסם

אה ... קראת מה כל הגדרה מתקדמת של האספקת מתח למעבד בMSI עושה ? יכול להיות שאתה לא משתמש בכל המייצבים, או שהעומס ביניהם מתחלק לפי הטמפ' ולא שווה בשווה (מביא ביצועים עדיפים), וכל מיני כאלה ...

תנסה גם להפעיל PLL OVERVOLTAGE ולכבות SPREAD SPECTRUM של המעבד.

אצלי יש גם SPREAD SPECTRUM נפרד למייצבי מתח שכתוב שהוא משפר את הביצועים שלהם... בקיצור תחקור על כל ההגדרות :)

פורסם

את ה-SPREAD SPECTRUM כיביתי, את ה-PLL OVERVOLTAGE אני לא זוכר..

פורסם
  • מחבר

סה"כ שאלתי שאלת OC וקיבלתי הרצאות על ההיסטוריה של הפלטפורמות לדורותיהן.

ושוב, עניינית, אני כרגע עם המעבד הזה, בפלטפורה החדשה ועדיין לא מגיע ליציבות - האם יש פרמטר שאני יכול לשנות כדי להגיע ליציבות גדולה יותר?

תודה לכל מי שניסה ומנסה לעזור.

פורסם

על איזה מתח אתה עומד ובאיזה תדר?

פורסם
האמת שאני יציב סלע 4.5 על מתח של 1.24V.

מעל זה, זה כבר סיפור אחר 4.6 יציב אצלי על 1.3V ו4.7 יציב קיבלתי עם מתח 1.37V.

hZB79oN.jpg

כתוב אצלך במפרט שיש לך 4GB X 4GB של זיכרון במפרט אז איך שבתמונה כתוב 14.3?

בכלל איך הצלחת להעמיס ככה על המעבד ועל הזיכרון?

שאני מריץ 4 מכונות ווירטואליות אני מגיע בקושי ל 12GB זיכרון (מתוך 16GB)

והמעבד בכלל... עושה לי טובה שלפעמים אני רואה אותו על 10% וגם זה בקושי..

בהזדמנות זאת אציין שכתבתי את המפרט שלי בפרופיל האישי שלי ובכל זאת "מפרט מחשב" עדיין לא מופיע לי...

לא יודע איפה נעלם לי המפרט שכתבתי..:(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים