עבור לתוכן

כמה שאלות על ראוטרים וAP

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להגדיל את טווח הקליטה של הרשת הביתית והבנתי שיהיה לי זול יותר לקנות ראוטר שיכול לשמש גם כAP.

הבעיה שאני לא לגמרי מבין מה לחפש, לא בכולם רשום במפורש can be used as AP

כרגע יש לי את הראוטר הבא:

Edimax BR-6204Wg

האם הוא יכול לשמש כAP?

והאם אתם ממליצים לקנות מכשיר נוסף של אדימקס, או שאין חשיבות לכך שהם יהיו של אותה חברה?

כרגע שמתי עין על המכשירים האלה:

Edimax BR6228NS

Edimax BR6428NS

יש ביניהם הבדל של 30 ש"ח, האם הוא שווה את זה?

והאם הם יכולים לשמש כAP?

קפצתי היום לאייבורי והמוכר ניסה לדחוף לי דווקא את זה

Edimax EW7438RPN

בטענה שהוא לא יודע אם הראוטרים שלו משמשים כAP או לא, אז או שהוא שיקר לי או שהוא לא מקצועי

יש לו עדיפות כלשהי על מה שהבאת עד כה שמצדיקה את הפער במחיר?

ושאלה אחרונה: אני רוצה למקם את הAP בסלון, שם יש לי כרגע קליטה של פס אחד מתוך 4/5, כמה מנסיונכם תהיה האיכות של הקליטה והגלישה בהתחשב בזה?

תודה מראש

פורסם

המדריך הזה יתן לך הסבר על הנושא - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

לגבי ה-EW7438RPN - יש עליו סקירה אצלי באתר (כתובת בחתימה) - אתה יכול להתרשם בעצמך.

פורסם
  • מחבר

אהלן צ'יף

ראשית תרשה לי לומר שאתה עושה עבודת קודש.

כשרק התחלתי להתעניין בנושא המדריך שלך קפץ בראש התוצאות של גוגל, והוא אכן היה מאוד שימושי, אבל לא ענה לי על כל שאלותי

שמתי לב לפסקאות הבאות מהסיקור שלך על EW7438RPN:

"

למרות זאת, סביר להניח שאם הביקוש ל-EW-7438RPn ילך יגדל, מחירו ירד ויתקרב לזה של נתבים בסיסים בעלי שתי אנטנות עליהם אני ממליץ כיום כנקודות גישה - ה-TL-WR841 של חברת TP-LINK או ה-BR-6428NS של EDIMAX."

"הגדרת נתבים כנקודות גישה אינה תמיד טריוויאלית והשימוש בנקודת גישה קלאסית אינו תמיד נוח. במקרים מעין אלה ה-EW-7438RPn הוא פתרון ראוי ומומלץ."

אני מבין שכל ההבדל במחיר במקרה זה הוא החיבור האוטומטי והנוחות, האם אני צודק?

כמו כן חקרתי קצת את העניין לעומק, ולפי הבנתי שני הנתבים שהבאתי פה אכן תומכים באפשרות של AP, אך אשמח אם תאשר את דברי כדי שלא אקנה לחינם. ואשמח גם אם תעמוד טיפה על ההבדלים ביניהם ותתן המלצה.

ואשמח אם תתייחס לשאלות הנוספות שלי שלא נענו לגבי איכות הקליטה.

פורסם

הנקודה הראשונה שאתה צריך לשים לב אליה היא שהנתב שיש לך היום (6204) הוא בתקן G ודי מיושן. שרשור אילו יחתוך את מהירות הרשת בחצי וזה בטח לא מה שאתה מחפש. אני הייתי מתחיל בהחלפת הנתב "הראשי" שלך בנתב מודרני בתקן N ורק אחרי זה לשקול הוספת AP.

פורסם

אתה מתכוון לחבר בתצורת נקודת גישה, או בתצורה משחזר (רפיטר)

כלומר מעבר המידה בין הנתב למכשיר עם כבל או אלחוטי?

פורסם
  • מחבר

אלחוטי

פורסם

כמו שצ'יף אמר, הנתב שלך בתקן G

אם תשרשר משחזר אלחוטי, מהירות הרשת תיפול לרמה כזאת שלא תוכל להעביר מידע בצורה סבירה.

יתכן שאפילו לא לצפות בסרטים בצורה חלקה.

תחליף קודם את הנתב הראשי לנתב תקן N (לדוגמא טיפילינק 1043)

או שתשקול חיבור חוטי לנקודת גישה

פורסם
  • מחבר

זה לא שאני גולש בבית במהירות של 100 מגה, יש לי חבילת גלישה של 12 מגה, הבנתי שתקן G אמור להספיק בשביל לשדר אינטרנט סביר. אני מתכוון להציב את הנתב הישן בסלון בשביל שלשאר המשפחה תהיה קליטה עם הלפטופ/טאבלט, והם לא יודעים את ההבדל בין 5 מגה ל50 מגה, העיקר שיהיה להם אינטרנט

אני משתמש בחיבור קווי בשביל המחשב שלי בחדר.

אתם חושבים שזה לא יספיק בשביל אינטרנט נורמלי?

פורסם

אמרת בעצמך שאתה מקבל רק פס אחד בקליטה.

אז גם אם החיבור יעבוד, סביר להניח שלא תקבל מהירות 12 בסלון, כמה בדיוק אני לא יודע.

אבל אם תחליף ותיקח את אחד משני המכשירים הראשונים, במקום הראשי. סביר שתקבל את המהירות ישירות.

בקשר למכשירים.

המכשיר השלישי, אל תיקח.

מדובר בנקודת גישה בלבד, אין בו אפשרות לחיבור קווי של יותר מהתקן אחד.

בין הראשון והשני, עדיף את השני.

כאמור תחליף בינו לבין הנתב הראשי שלך. ואת הנתב הקיים תשים בסלון בתור נקודת גישה, אם תצטרך.

ואם אתה בכל מקרה משדרג, תשקול להשקיע עוד קצת ולקנות נתב שתומך במהירות קווית 1G.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה! אני אתחיל באמת ואקנה נתב אחד, ואם אראה צורך אקנה עוד אחד במקום הישן.

ושאלה קטנה אחרונה - למה שארצה נתב עם תמיכה ב1G? בינתיים אף אחת מהספקיות אינן מציעות מהירות כזאת וציינתי שאין לי אפשרות לחבר ביניהם קווית

פורסם

ראשית, חיבור 1G מאפשר העברת מידע מהירה יותר בין המחשבים ברשת הפנימית שלך. שנית, אם מהירות החיבור שלך לספק היא 100M עדיף נתב של 1G.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים