עבור לתוכן

איך יוצרים לדים מהבהבים ב"חוסר סינכרון"?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני חדש מאוד בנושא האלקטרוניקה לצורך שכזה, אז כל תשובה שתתנו אם אפשר בתרגום למוגבלים.

מה אני רוצה לעשות, אני רוצה ליצור מערך של לדים (2 ומעלה) כך ש-לד אחד פועל השני לא, ואפשרות לקבוע את מספר המחזורים שלהם בדקה.

נניח כי לד אחד פועל 60 פעמים בדקה אז גם הלד השני יפעל 60 פעמים בדקה אבל בדיוק באמצע הזמן שה-לד הראשון לא עובד, כמו גל sin ו-cos.

האם זה אפשרי?

אם כן מה אני עושה או איפה אני קורא על זה?

תודה

פורסם

לא דרישה פשוטה למעגל פשוט.

לדים מהבהבים יוצרים לרוב עם מעגלים מבוססים LM555 כמו פה http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/LM555.html

אך הדרישה שלך דורשת סוג של לוגיקה אחרי המתנד, משהוא כמו מחלק תדר מבוסס פליפ-פלופ. השאלה אם יש לך את הידע לדברים האלה. (אני בכוונה לא מזכיר מיקרובקרים מתוכנתים...)

פורסם
  • מחבר

אני לא זר לקוד.

האם אתה מתכוון למשהו כזה?

http://arduino.cc/en/Tutorial/Blink?from=Tutorial.BlinkingLED

זה נראה לי הרבה יותר פשוט מאשר להתחיל להלחים עכשיו קבלים ונגדים (כן אני יודע להלחים).

אני מעדיף קוד על אלקטרוניקה, רק נראה לי שזה יצא ממש מסורבל עם הarduino, אני ארצה שלא יראו את החלק במארז.

פורסם

Overkill מטורף בשביל מיקרו-בקר.

אבל כשהם עולים היום גרושים, ולבן-אדם שאוהב קוד - ניראה לי כמו אופציה טובה.

פורסם

תגידו נפלתם על הראש ? בשביל 2 לדים אתם שולחים את הבן אדם לרכוש ארדינו ולכתוב קוד.

מה הבעיה לבנות מעגל עם 2 טרנזיסטורים+מונה מסוג 4060 וקומץ נגדים.

פורסם

יותר פשוט מזה.....

טיימר 555 על duty cycle 50% = לד 1

משווה LM358 שמשווה את מתח הקבל של ה 555 ל 1/2vcc = לד 2

פורסם
  • מחבר

איך אני גורם ל555 לשנות את קצב ההיבהוב?

עם משנה מתח?

פורסם

תשחק אם הנגדים שמחוברים בין רגליים 8-7 ו 7-6 וערך הקבל. אם אתה רוצה DC של 50% אז תשים נגד קטן (נניח 100 ohm) ב 8-7 ונגד גדול הרבה יותר (נניח 10K-100K) ב 7-6, עכשו במקום הנגד של 7-6 ניתן לשים פוט ואז אתה יכול לשחק אם הערך שלו

פורסם
  • מחבר

מעניין תודה, אני אנסה.

פורסם

תבנה את המעגל בתמונה המצורפת ושנה את הערכים של המתנד כפי רצונך או שנה את מיקום היציאות מהמונה. שים לב המעגל תוכנן לדחוף 2 מנורות ליבון לכן אם אתה

מתכוון להרכיב לדים אל תשכח להוסיף נגד טורי לכול לד.

אני בניתי את המעגל עבור קטר של רכבת צעצוע עבור האחיין שלי והמעגל עובד מצויין.

עלות הרכיבים כ-15 שקלים.

פורסם

את כל המעגל שעומד מחוץ לרכיב ניתן להחליף לכמה דיודות 1N4148 (דיודה מכל רגל שרוצים שתדליק את הלד ללד) ואז סתם לד אם נגד

פורסם

המעגל תוכנן במקור לדחוף מנורות בזרם כולל של עד 500 מילי לכן הוסיפו את הטרנזיסטורים BS170 למיתוג.

לפי דעתי הגו'ק יכול לדחוף אולי 10 מילי או קצת יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים