עבור לתוכן

יומן בנייה M10 וקירור מים "קטן"

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יומני היקר

לא סתם.

למה זה לוקח לי מלא זמן:

1. כי זה לוקח מלא זמן

2. כי כמו במלחמה לא משנה כמה תתכנן תמיד יש אילוצים בקרב

3. כי אני ילדותי ואני רוצה את זה ככה

4. כי זה לוקח מלא זמן

אז היום עבדתי ועדיין עובד על הגלגלים, למה גלגלים, כי זה כבד להזיז כל פעם מחדש את המארז ולעבור איתו דירה, או בשבילכם, כי ככה אני רוצה (גחמות, אוי הגחמות).

זה הגלגל שאני רוצה לשים:

2onv.jpg

ce13.jpg

זה המקום שאני צריך לשים אותו:

ysn6.jpg

מישהו שם לב לבעיה? נכון, לגלגל יש 3 חורים ולמארז 4 ברווח של אינץ'.

לא קונים את הגלגלים האלה אתם אומרים, נכון אבל מאיזו שהיא סיבה ACME כבר לא קיימת או לא שולחת לארץ וזה הסוג היחידי שמצאתי (שניתן להזמין) שהוא בסגנון שאני רוצה: בסיס כדורי.

מה שקרה הוא שלקח לי הרבה זמן לחשוב על איך אני מתאים את הגלגל למארז, ובדיוק כמו שאתם חושבים כרגע, יצרתי מתאם, ליתר דיוק אני חשבתי על הרעיון, הלכתי לאבא שלי, שהוא השיפוצניק שבינינו, והוא שיפר את הרעיון וזה מה שיצא:

9hfx.jpg

איך זה (לעזאזל) מתחבר, תראו רק בסוף כנראה.

• תגובות 61
  • צפיות 36.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מגניב לאללה, מזכיר לי את הAUDI מIROBOT..

הרעיון של המתאם - פשוט. לא הייתי עושה משהו אחר.

אם ממש בא לך, דרך הקדח האמצעי במארז תוציא לד שיאיר את המתאם:D

פורסם
  • מחבר

אני לא חסיד לדים ולכן אוותר הכל שחור כמו הלילה, preview קטן :)

b6qd.jpg

פורסם

למה המאוורר בצד של הקשיחים הפוך?

פורסם
  • מחבר
למה המאוורר בצד של הקשיחים הפוך?

רשמתי על זה מקודם, אבל אסביר שוב כי כנראה לא הייתי ברור.

הצד הימני של המארז צר יותר מהצד השמאלי, הדיסקים נמצאים בצד השמאלי ואני רוצה לייצר לחץ חיובי (של אוויר) במארז, עד כאן נתונים.

בהתחלה חשבתי לשים את 2 הרדיאטורים למעלה כאשר הם מכניסים אוויר (כדי לייצר את הלחץ החיובי) ואז חבר העיר לי שבעצם יצרתי כבשן והוא צודק, לחץ חיובי של אוויר חם בתוך מקום סגור.

חזרתי לשולחן הסירטוטים וזה מה שיצא 6 מאווררים למעלה מכניסים אוויר 3 דרך רדיאטור,3 סתם מכניסים אוויר, 2 מאווררים, אלה שרואים בתמונה מצד שמאל, מכניסים אוויר, ובאחד מהם נמצאים הדיסקים, סה"כ 8 מאווררים שמכניסים אוויר.

4 מאווררים קטנים מאחור שמוציאים אוויר + 1 רגיל מאחור שמוציא אוויר, המאוורר של ספק הכוח שמוציא אוויר, ו3 מאווררים על הרדיאטור בצד ימין אחד מקדימה, זה שרואים בתמונה, הוא למעשה מחבר את הרדיאטור למארז, ועוד 2 (שבכוונה לא צבעתי) בצד השני.

וכך יש לי יותר מאווררים שמכניסים אוויר מאשר מוצאים, כל המאווררים שמכניסים אוויר יהיו עם מסננים (demcifilter) וכך רמת האבק (שיש לי הרבה ממנו) במארז תהייה אפסית (בשאיפה).

פורסם
רשמתי על זה מקודם, אבל אסביר שוב כי כנראה לא הייתי ברור.

הצד הימני של המארז צר יותר מהצד השמאלי, הדיסקים נמצאים בצד השמאלי ואני רוצה לייצר לחץ חיובי (של אוויר) במארז, עד כאן נתונים.

בהתחלה חשבתי לשים את 2 הרדיאטורים למעלה כאשר הם מכניסים אוויר (כדי לייצר את הלחץ החיובי) ואז חבר העיר לי שבעצם יצרתי כבשן והוא צודק, לחץ חיובי של אוויר חם בתוך מקום סגור.

חזרתי לשולחן הסירטוטים וזה מה שיצא 6 מאווררים למעלה מכניסים אוויר 3 דרך רדיאטור,3 סתם מכניסים אוויר, 2 מאווררים, אלה שרואים בתמונה מצד שמאל, מכניסים אוויר, ובאחד מהם נמצאים הדיסקים, סה"כ 8 מאווררים שמכניסים אוויר.

4 מאווררים קטנים מאחור שמוציאים אוויר + 1 רגיל מאחור שמוציא אוויר, המאוורר של ספק הכוח שמוציא אוויר, ו3 מאווררים על הרדיאטור בצד ימין אחד מקדימה, זה שרואים בתמונה, הוא למעשה מחבר את הרדיאטור למארז, ועוד 2 (שבכוונה לא צבעתי) בצד השני.

וכך יש לי יותר מאווררים שמכניסים אוויר מאשר מוצאים, כל המאווררים שמכניסים אוויר יהיו עם מסננים (demcifilter) וכך רמת האבק (שיש לי הרבה ממנו) במארז תהייה אפסית (בשאיפה).

המעבד יקפא למוות :lol:

פורסם
  • מחבר

תמונות מהיום ללא מילים, כי אין לי כוח, סיימתי את הלולאה הראשונה.

צד ימין (הצר):

29uz.jpg

צד שמאל:

uzdu.jpg

פורסם

נראה טוב!

פורסם
  • מחבר

הפרוייקט מתעקב בשבוע עד להגעת חלקים :(

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הצד שרואים (שמאל):

kpq6.jpg

הצד שלא רואים (ימין):

hu63.jpg

מה נשאר?

קצת סליוינג אני עושה רק את המשאבה.

חיבור דיסקים, שינוי כבל חשמל + סליוינג אם צריך.

הרצה של 24 שעות לוודא שאין נזילות וכדי להוציא אוויר.

להתפלל לאלוהים שהכל יעבוד.

מתי?

לא יותר מה 10/9 (אני צריך להגיש סדנה לאוניברסיטה), ואז אוכל לחבר מחדש את הדיסקים.

פורסם

מרשים מאוד :xyxthumbs:

תגיד מעניין אותי איך ה rigid הגיעו במשלוח הם היו ארוזים בצורה טובה והגיעו שלמים ? והזמנת אותם מ ppcs ? וגם באיזה גודל הזמנת ועם מה חתכת אותם ?

פורסם
  • מחבר
תגיד מעניין אותי איך ה rigid הגיעו במשלוח הם היו ארוזים בצורה טובה והגיעו שלמים ? והזמנת אותם מ ppcs ? וגם באיזה גודל הזמנת ועם מה חתכת אותם ?

אני מקווה שתבינו את ההסבר

ה rigid tubing מגיעים ב2 צורות: 4 חתיכות של 24" או חתיכה אחת של 36"

אני העדפתי את ה4 של 24" יותר משתלם, לא לשכוח שצריך לקנות fitting מיוחדים.

אם רוצים לכופף את הצינורות חייבים את המוליך סיליקון, שאני לא יודע מאפה קונים.

הצינורות מגיעים ארוזים בקופסאת קרטון קשיחה וכל אחד בנילון נפרד, האריזה עצמה די טובה.

אכן הזמנתי מppcs.

חתכתי אותם עם מסורית בעלת גב קשיח, ושייפתי קצוות עם שופין ונייר שיוף.

הבעיה היחידה בהזמנה זה האורך של הצינורות, שזה כ50 ס"מ.

פורסם

אפשר לקנות את המוליך סיליקון מ PPC. הוא עולה כמה גרושים. לדעתי תעשה את הצנרת מחדש עם כיפופים כמו שצריך. ראה TITANIUM S של פול טאן, זאת אחלה דוגמה למה שאפשר לעשות. צריך להיות יצירתי עם הכיפופים. אפשר לקנות בארץ צנרת, אמנם לא צבעונית אבל כנראה מספיק טובה, שאל את ארקדור והוא ייתן לך את השם של המקום.

פורסם

אז כככה צד שרואים: לטעמי אתה חייב לסדר את הצנרת, אשמח לתת יד בנושא אם יש צורך. חיבורי ה90 מיותרים וגורמים להפסדים לא קטנים בזרימה, אפשר אפילו לחשב את זה. כל עוד זה לא מאסט, הייתי מוותר...

אפשר להכין כל צינור מחתיכה אחת במקום כל המתאמים והחיבורים שגם פוגעים בזרימה, באמינות ובמראה

בנוגע לצד שלא רואים, סליבינג לא יזיק, וגם לא סידור כבלים נורמלי.

אתה בדרך הנכונה, ישר כוח!

פורסם
  • מחבר

ה90 נמצאים שם בכוונה, כן אני יודע שזה מוריד מהירות, סידור כבלים ברור, למרות שזה צד שלא רואים.

ולקינוח: shit, המשאבות הפסיקו לעבוד וכבר חיברתי את הכל!! :cry:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים