עבור לתוכן

לאגים במשחקים בשימוש בנתב

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחובר לבזק בתשתית ובספק במהירות 15Mb/s.

האינטרנט בבית שלי פועל ככה:

יש נתב + מודם של בזק מדגם D-Link 2760U שהוא בעצם הראשי וממנו מגיעים כבלים למחשבים ברחבי הבית.

יש switch בארון חשמל שממנו נשלחים כבלים גם לחדרים למעלה (דרך הקיר).

ולי יש בחדר עוד ראוטר בשביל wifi וכמה חיבורי אינטרנט קווים נוספים.

קודם היה לי ראוטר של TP-Link יחסית ישן שאני לא זוכר את הדגם, אך גם בו וגם בחדש הבעיה קיימת (ואולי אפילו בחדש יש יותר).

כרגע יש לי בחדר ראוטר של EDIMAX BR-6428nS שמחובר לקיר, והמחשב מחובר אליו.

עכשיו הבעיה היא שכשאשר אני משחק במשחקים ברשת (כאן מרגישים את זה הכי ברור), או מדבר בסקייפ, יש כל כמה שניות תקיעה כזו של חצי שנייה. זה משגע כמובן. בסקייפ זה מתבטא בקטיעה קצרה של השיחה (לחצי שניה) וחזרה לדיבור, במשחקים זה קטיעה קטנה וחזרה למקום שהיה בו וכו'.

הבעיה הייתה קיימת אצלי גם בראוטר הישן וגם בחדש. החלפתי גם כבלים וזה עדיין קורה.

העניין הוא שאם אני מחבר את המחשב ישירות לחיבור שבקיר, אין לי את התקיעות האלו וכרגע אני משחק ככה ואין שום בעיות.

דבר נוסף שמאז הראוטר החדש לפעמים אתרים באינטרנט לא נטענים ואז צריך להיכנס אליהם שוב (הכרום מציג דף שכתוב פה "לא התקבלו נתונים" עם אפשרות לטעינה מחדש) וזה קורה גם כשזה מחובר לקיר אז כנראה זה משהו בהגדרות.

ועוד דבר, לפעמים גם האינטרנט מתנתק וצריך להפעיל מחדש את הראוטר הראשי.

יש לציין שאח שלי (שמבין בתחום) הגדיר את הראוטרים ודברים שונים, אבל אין לו כל כך זמן אז אני שואל פה.

מה לעשות??

תודה.

פורסם

בגלל שאתה אומר שאם אתה מחבר ישירות לקיר זה בסדר הייתי בודק כמה דברים.

-בודק שהכ.רשת במחשב מוגדר על 100מגהביט (הדגם הזה של האדימקס הוא 100 מגהביט ולא 1גיגה). אם אפשרי גם תגדיר את הפורט בסוויץ' שמתחבר לאדימקס גם ל-100 מגהביט.

-מנסה להגדיר את הראוטר כ-AP

-משחק עם ה-MTU

-ping -t לראוטר של בזק למשך שתי דקות בערך לראות אם יש נפילות.

פורסם
  • מחבר
בגלל שאתה אומר שאם אתה מחבר ישירות לקיר זה בסדר הייתי בודק כמה דברים.

-בודק שהכ.רשת במחשב מוגדר על 100מגהביט (הדגם הזה של האדימקס הוא 100 מגהביט ולא 1גיגה). אם אפשרי גם תגדיר את הפורט בסוויץ' שמתחבר לאדימקס גם ל-100 מגהביט.

-מנסה להגדיר את הראוטר כ-AP

-משחק עם ה-MTU

-ping -t לראוטר של בזק למשך שתי דקות בערך לראות אם יש נפילות.

אז ככה. עשיתי פינג ל-IP של הראוטר של בזק (לאייפי שעבורו אני יכול לגשת להגדרות הראוטר נכון?) ויש פעמים שהוא כתב "Request timed out" ויש פעמים שהייתה תגובה (מיד על ההתחלה).

כשהייתי מחובר ישר לקיר תמיד הייתה תגובה.

איך אני מגדיר ובודק את שאר הדברים שאמרת?

- - - תגובה אוחדה: - - -

טוב אח שלי סידר, איפסו את ההגדרות של הראוטר של בזק כי הוא דיי ישן אז הגיוני שיהיו בעיות, כעת אין time out וזה עובד טוב.

פורסם

אני לא מכיר את הממשק של אדימקס מספיק טוב בשביל להגיד לך.

לגבי הסוויץ', אני לא יודע איזה דגם יש לך. כששוב, לא בטוח שבכלל זה אפשרי וזה גם יכול להשפיע לך על חיבורים אחרים במידה ואי אפשר להגדיר מהירות לפורט מסויים.

מה הדגם של הטיפילינק שהיה לך לפני?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים