עבור לתוכן

ultrasonic bird repeller

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לבנות דוחה ציפורים בתדר גבוה.

חשבתי על המעגל המוכן הזה בשימוש של 556 על מנת לתת שינוי בתדר המוצא בין 25KHz ל65KHz.

במוצא יש ספיקר גבישי, וחשבתי אם אולי אפשר להשתמש ברמקול (אשים קבל באחד הרגליים) רגיל ובמתח מבוא של 12V 1A (שנאי שמצאתי בבית).

יש המלצות לתדר\ שינוי במעגל והערות בעניין?

תודה.

נערך על-ידי chenrp

פורסם

רמקול רגיל דיי לא עובד בתדרים כאלה, עדיף שתשים מערך של piezo ולא רמקול

למערך יש מגבלה נוספת : בתדרים כאלה אורך הגל קטן מאוד (מהירות הקול 340m/s, אורך גל ב m = מהירות הקול / תדר ב Hz). אם הרמקולים נמצאים בסביבה אחד של השני אבל המרחק ביניהם גדול יותר מזה של אורך גל, תהיה התאבכות ובמקום שהסביבה תקבל עוצמה מוכפלת (לפי מספר הרמקולים), יהיו אזורים בסביבה שאכן יקבלו את כל העוצמה המוכפלת אבל יהיו אזורים אחרים שאליהם הקול לא יגיע בכלל (אפילו כאלה שנמצאים בקו ראייה מהרמקולים ולא רחוק מהם). בסך הכול הציפורים יצתרכו לחשוב הרבה כדיי למצוא את אזורי השקט כך שלא יודע עד כמה זה יפריע, אבל אם הן מצאו אזור כזה הן פשוט יישארו שם בלי השפעה

האזורים השקטים שונים בכל תדר לכן אם הציפור שומת גם את ה 20 וגם את ה 65 זה לא תהיה בעיה, אבל אם היא שומעת רק אחד מהם אז יתכן שיהיו אזורים של שקט מוחלט. אתה יכול לשדרג קצת את המעגל ולקחת את השליטה על הטיימר "הפנימי" (65 khz) מהקבל של הטיימר החיצוני דרך opamp ולא מה out שלו. כך במקום שיהיו 2 תדרים שהמעגל מחליף ביניהם כמו 2 מצבים, המעגל יעבוד כמו סירנה של ניידת משטרה ויעבור דרך כל תחום התדרים כל הזמן, כך שלא יהיה לאף ציפור מקום שקט

שים לב - גם כלבים שומעים את התדרים האלה, אתה יכול לחרפן אותם לגמרי.....

וכמה אתה יכול להוציא מהרכיב - 555/556 יכול לפי נתונים להחזיק כ 200mA, אם מקדם ביטחון 150mA. אם אתה מצפה לקבל יותר מזה תשים בדרך מגבר כלשהו כמו TDAxxxx - הכי בסיסי כמו TDA2003 יכול להוציא כמה W

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה.

לגבי התאבכות אני לא דואג כי אני אשים רמקול PIEZO אחד ויחיד. ואז אני סוגר את המגבלה של הזרם.

לגבי האם הציפורים שומעות או לא את זה אני לא יודע אבל ראיתי שמוכרים מכשיר שעושה זאת אז אולי זה כן עובד.

אני יודע שזה יכול לשגע כלבים אבל לכל השכנים אין. וכרגע יש בעיה של חוסר שינה לכל דיירי הבית בגלל ציפור שמחליטה להרעיש בין 5:20 (על הדקה!) ל6:00.

1.לגבי הסירנה, לא ממש הבנתי איך אתה מציע לחבר...את מי ולאן?

2.מה יעזור מגבר אם הרמקול PIEZO לא צורך הרבה זרם.

פורסם

זה יכול לעבוד ויכול לא, תנסה, מקסימום תשחק קצת אם ערכים של רכיבים כדיי לשנות את התדר עד שהציפור תשמע... ואם כבר, תנסה למקם את הרמקול קרוב למקום שבו היא נמצאת כי אם מבחינתה זה "איפה שהוא" כנראה שלא ממש יעניין אותה

ב 556 יש 2 טיימרים. סירנה שמתחלפת בין 2 תדרים יכולה לעבור ביניהם כמו 2 מצבים (כמו רכב כיבוי אש) או בצורה רציפה (כמו ניידת) - וזה תלוי באיך אתה משנה את התדר של הטיימר "הפנימי" שמייצר את ה 20 או 65 KHz. המצב של ה "רכב כיבוי" פשוט יותר לבנייה, אבל בכל אחד מ 2 המצבים יוצר תבנית התאבכות קבועה. המצב של ה "ניידת" יוצר תבנית התאבכות שכל הזמן משתנה לכן לא תהיה בה אף נקודה של שקט מוחלט, גם כשיש מערך של רמקולים

מכיוון שאתה שם רמקול 1 זה לא ממש רלוונטי (צריך 2 רמקולים או קירות שיוצרים הד כדיי שתקרה התאבכות) ופשוט תבנה את המעגל המקורי כמו שהוא

הגענו לכל הקטע של הגברה מזה ששאלת על רמקול גדול אם הגברה. אם אתה רוצה הגברה אז במקום רמקול גדול לחבר כמה piezo במערך, ואם המערך יהיה מספיק גדול הוא כן יצתרך הגברה. גם ממערך רמקולים הגענו לקטע של התאבכות. אם רמקול 1 כל זה לא משנה

פורסם
אני יודע שזה יכול לשגע כלבים אבל לכל השכנים אין. וכרגע יש בעיה של חוסר שינה לכל דיירי הבית בגלל ציפור שמחליטה להרעיש בין 5:20 (על הדקה!) ל6:00.

זו דררה ירוקה במקרה?

פורסם

המינימום הדרוש זה לבדוק אם בכלל הציפורים שומעות משהו בתדר הזה, ואם כן, השאלה אם מה שאתה מייצר יפריע להם. כי נגד יתושים למשל, הטריק הזה לא עוזר.

פורסם
  • מחבר
זו דררה ירוקה במקרה?

לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים