עבור לתוכן

שקע חשמלי חדש עבור הום פלאג 306AV

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי הום פלאג D-Link 306AV כדי להעביר רשת ביתית על תשתית החשמל, מהראוטר בממ"ד לריכוז מכשירי הבידור בחדר השינה.

הסיפור ודאי מוכר: כשההום פלאג בחדר השינה מחובר דרך מפצל חשמלי, הוא מספק רק חצי ממהירות הגלישה. אם אני מחבר אותו ישירות לשקע שהיה בו המפצל, הוא נותן את מלוא מהירות הגלישה. אבל זה השקע היחיד שיש לי מאחורי ריכוז הטלויזיה+סטרימר+ממיר של יס.

אני לא מבין בחשמל, ולכן השאלה שלי היא: האם חציבת שקע נוסף ליד השקע הזה תפתור את הבעיה, או שהשקע החדש למעשה יוזן מאותו קו מתח כמו השקע הקיים, ולכן התוצאה תהיה כמו חיבור למפצל חשמלי ולא יהיה בכך שום יתרון?

תודה.

פורסם

שקע נוסף יתחר ביחד אם השקע הקיים לכן לא יהיה הבדל

מה שמשפיע על הסיפור הוא כזה :

ה home plug מעביראת המידע שלו על ידיי "הזרקת" המידע לקו המתח. בקו שבו נמצא ה plug יש כמובן את ה 240V AC הרגילים של החשמל בעוצמה גבוהה, ואת המידע של ה plug בעוצמה חלשה מאוד - היא לא מורגשת לרוב מכשירי החשמל, אבל plug נוסף שבנוי במיוחד לסנן מהקו את המידע הזה (ויודע מה לחפש) יצליח למצוא אותו

כבלי החשמל בקירות הם מוליך גרוע למידע כזה - יש בהם הרבה הפסדים בתחום שבו המידע הזה עובר (הם מיועדים להעביר ביעילות 50 Hz, לא כמה מאות MHz....) והרבה פיצולים למקומות שונים - שקעים, גופי תאורה וכו שמהם חוזר הד שמפריע לזהות את המידע המקורי

לכבלי החשמל מחוברים מקורות רעש אחרים - כל ציוד אלקטרוני שיש לו ספק כוח - מחשבים, מטענים, מנורות פלורסצנט "חסכוניות"... מייצר הפרעות, נכון שבתחום נמוך יותר (כמה עשרות KHz) אבל זה עדיין דיי הרבה רעש. הרעש הזה מתערבב לתוך מערכת החשמל ומקשה על ה plug לזהות את המידע המקורי

כשהמעגל בין 2 ה plugים עובר דרך לוח החשמל יש בעיה נוספת. כל מעגל מחובר על מפסק משלו בלוח, ומקבל את המתח מהקו הראשי. כלומר המידע של ה plug יצתרך לעבור דרך מפסק 1 בלוח, לאבד עוד הרבה עוצמה למעגלים אחרים של הבית ובחוץ, ורק חלק קטן בכלל ייכנס למעגל שבו מחובר ה plug השני

בבית שיש בו 3 פאזות (המפסק הראשי של הבית נראה כמו 3 ידיות מחוברות ביחד ?) יש 3 קבוצות של מעגלים שהתקשורת ביניהם (מבחינת ה plug) מוגבלת. ל plug יש סיכוי גבוה לא לעבוד בכלל אם 2 ה plugים מחוברים לשקעים שנמצאים על פאזות שונות

מכשירי חשמל מסוימים גורמים לבעיות חשמל ידועות אחרות. אחד מהם הוא ממיר טלויזיה, במיוחד של הוט, וכן מודם כבלים (מכיון שהוא מחובר לכבלים שמגיעים מבחוץ, יש לו הרבה מה "להביא" ממרחקים לתוך הבית....)

אם אתה יכול להעביר כבל ethernet - מומלץ מכל הבחינות. ניתן למשוך כבל ethernet בתוך התעלות הקיימות של כבל טלויזיה / טלפון

אם לא :

תבדוק מה מחובר למעגלים של הממד והחדר שבו נמצא ה plug השני - למשל תוריד את המפסקים שלהם בלוח חשמל ותבדוק מה מתכבה ביחד איתם

תנסה לנתק מהחשמל + מהכבלים מכשירי חשמל שיכולים "להביא" בעיות - ממירים של יס / הוט למשל. אם אחד מה plug-ים מחובר למודם של הוט (ישירות או דרך ראוטר), תנסה לחבר אותו (או אותו לאוטר, או את הראוטר ל plug) אם כבל רשת UTP ואם כבל רשת STP ותראה אם יש הבדל

אם יש אפשרות לחבר את 2 ה plug-ים כך שיהיו על אותו מפסק בלוח החשמל (כלומר, שקעים מחוץ לממד שנמצאים על אותו מפסק אם הממד) - רצוי מאוד לחבר את ה plug השני לשם. אם לא, לפחות שיהיו על אותה פאזה (אם יש לך 3 פאזות)

בבית שיש בו 3 פאזות ניתן לבדוק אם 2 שקעים כלשהם על אותה פאזה על ידי מולטימטר - "תביא" על ידיי כבל מאריך את אחד מהשקעים לייד השקע השני, ותמדוד את המתח V AC בין הפאזות של 2 השקעים (מכיוון שלפעמים שקעים מחוברים הפוך, תנסה את כל ה 4 שילובים : חור ימני משקע 1 וחור ימני משקע 2 - ככה זה אמור להיות, שמאלי 1 וימני 2, ימני 1 ושמאלי 2, שמאלי 1 ו 2). אם באחד מהשילובים קיבלת מתח של כ 400-415V - פאזות שונות. אם בכל 4 השילובים אתה מקבל רק 0 או 240V - אותה פאזה. אם מתחים אחרים (שלא דומים בכלל לאלה) - O_o - יכול להיות שיש לך בעיה בחשמל....

תנסה להקטין את כמות המכשירים האלקטרוניים שמחוברים לשקעים שנמצאים על המעגלים האלה. לפחות לזמן הבדיקה תנתק ציוד היקפי שלא קשור - אם בדקת כשהיה אור דלוק בחדרים, תנסה שוב כשאין אור דלוק. אם האור משפיע תחליף מנורות חסכוניות למנורות ליבון (לפחות בשביל הבדיקה) ותנסה שוב

תנסה להרחיק את יתר הציוד מה plug מבחינה חשמלית - במקום שיהיה מחובר מפצל וממנו ה plug וכל היתר, תחבר מהשקע בקיר מפצל, את ה plug תחבר ישר למפצל הזה, את היתר תחבר דרך כבל מאריך של כמה מטרים ש "ירחיק" אותם (לא צריך להרחיק את המחשב פיזית, אבל אל תגלגל/תארוז את האורך המיותר של הכבל בצורה מהודקת כי כשיש הרבה כבל מהודק במקום אחד הוא נוטה להתחמם)

ניתן לנסות לחבר מסננים למכשירי חשמל - יכול להיות שתמצא כאלה ב ebay אבל אני לא בטוח אם תהיה להם השפעה מורגשת ואם בכלל שווה לקנות אותם בשביל לנסות

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המפורט, מידע מעניין.

כפי שאמרתי, יש לי דרך לקבל את מלוא רוחב הפס שאני צריך, אם הפלאג בממ"ד והפלאג בחדר השינה מחוברים כל אחד לשקע משל עצמו. מההסבר לעיל אני מסיק שיש לי שתי אפשרויות פעולה:

1. להעביר כבל אתרנט דרך תעלות הטלפון -- בהחלט יכול להיות פתרון תשתיתי שאני מוכן להשקיע בו, אם התעלות רחבות מספיק בשביל כל הכבלים.

2. להעביר כבל חשמל מאריך על גבי הקיר אל שקע אחר בחדר.

הפתרון הראשון מעניין אותי, צריך לברר איך הולכת תשתית תעלות הטלפון בדירה שלי.

במחשבה נוספת, יש לי בכל הדירה תשתית של יס, כלומר בסמוך לשקעי החשמל האמורים יש לי יציאות משולשות של SAT-TV-R. יש איך לנצל את התשתית הקיימת?

פורסם

אם בטעות יש לך אפשרות להשיג סויטצ' או כרטיסי רשת ישנים (מאוד) שעובדים אם BNC - זה יכול להיות מעניין. יצא לי לחבר לפניי כמה שנים מחשבים ישנים ככה אם כבל טלויזיה לחיבורי BNC (הייתי צריך לעשות קצת האקינג, להלחים נגדים של 47 ohm בכרטיסי רשת בין הפין של החיבור והאדמה, לשחק אם זה, אבל זה עבד)

אם לא אז אתה יכול למשוך את הכבל החוצה ולהכניס במקומו כבל אחר שתרצה

אל תמשוך כבל מהתעלה "על ריק" - אתה יכול לא להצליח יותר להכניס אליה כבל חדש. תמיד תקשור משהוא (רצוי שתאלבנד, אבל לפחות חוט ניילון של בניין) לכבל הישן וכשאתה מושך אותו החוצה תמשוך את השתאלבנד/חוט פנימה, ואז איתו תמשוך את הכבל החדש

קשרים בין כבלים למשיכה צריכים להיות מהודקים חזק (ממש חזק, הדברים האלה נקרעים בתוך הקיר בקלות) אבל שטוחים ולא בולטים שיכעברו בתעלה (כלומר תקשור למוליכים שיוצאים מהכבל ולא לבידוד החיצוני של הכבל) ומעל הקשר תשים איזולירבנד שיהיה חלק

אתה יכול למשוך החוצה כבל 1, להוסיף לקשר כבל 2, ולמשוך בחזרה לתוך התעלה את שתיהם - הכנסתי ככה אצל חבר שלי כבל רשת לתוך תעלה משותפת אם כבל טלויזיה - קצת צפו אבל הלך. אל תכניס כבלים נוספים לתעלות חשמל

כשמישהוא דוחף את הכבל מהצד השני (שאתה מושך) זה ממש עוזר

רוב הסיכויים שהכבל ייצא לקופסת חיבורים כלשהיא בחדר אחר או במסדרון, תצתרך להוריד מכסים מכמה מהקופסאות חיבורים שמוחבאות במקומות בבית ולבדוק. רצוי שתתכנן איך תמשוך את הכבל כך שהוא יהיה רציף לכל האורך (במעבר דרך קופסאות) כי חיבורים באמצע כבל רשת זה סיבוך (איך לעשות את זה קומפקטי שייכנס בקופסה צפופה, אבל אפשרי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים