עבור לתוכן

מחפש פרויקט חדש - אמצעי הגנה לחלון בבית

Featured Replies

פורסם

אז אני מתקדם הלאה ומפרק את הפרויקט האחרון (לצערי)

עברתי לדירה עם דוד שמש וכל השלט-רחוק החמוד שלי הפך למיותר לחלוטין.

הוא, וארבעת הממסרים שהזמנתי זה עתה..

כדי לדעת על מה מדובר אפשר להתעדכן פה:http://hwzone.co.il/community/threads/517568-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%93%D7%95%D7%93-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F/page7?highlight=%D7%93%D7%95%D7%93

ופה: http://hwzone.co.il/community/threads/526640-%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A9-%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%AA%D7%97-%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%A8%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%AA?highlight=%D7%93%D7%95%D7%93

כעת אני מחפש מקור לשעשוע קל בין העבודה והקיץ, ושוקל את הדבר הבא..

יש לי חלוןבדירה שפונה לרחוב, וחלון זה ללא סורגים.

ניתן יחסית בקלות להכנס דרכו, למרות שמדובר במקום לא הכי נגיש, אבל עדין תהיתי אם אפשר לטפל במקרה באמצעות חיישנים כאלו או אחרים והתראה + אזעקה כלשהי שתשמע ברחוב.

אשמח לשמוע אם מישהו מכם כבר בעל רעיון או כיוון מחשבה לאמצעים מתאימים לביצוע המשימה.

העבודה תתבצע או עם רספברי פי או עם electric imp. אני לא סגור על זה עדין.

פורסם

לפני החיישנים והכל,

לא כדאי לדאוג שיהיה ליחלון הזה מנעול פנימי?

פורסם
  • מחבר

יש. זה חלון על מסילה שננעל על לשונית כזו.

אבל עם מנערים אותו קצת מעלה מטה אני מניח שהוא מתפרק...

פורסם
יש. זה חלון על מסילה שננעל על לשונית כזו.

אבל עם מנערים אותו קצת מעלה מטה אני מניח שהוא מתפרק...

זו בעיה נפוצה של חלונות בבתים ובדירות בארה"ב שהם בקומות נמוכות/קרקע :)

אני הייתי מתחיל קודם כל בהחלפת המנעול לחלון, לאחד כזה שהוא יותר מושקע ופחות יאפשר פתיחה ע"י דחיפה של החלון למעלה.

תיכנס ל-ebay ותרשום:

window lock

תסנן לפי Buy It Now,

ותקבל המון תוצאות,

רובן זולות מאד ועם Free Shipping מסין.

בטוח יש שם משהו יותר רציני ממה שיש לך עכשיו.

זו ההתחלה הכי טובה, עוד לפני כל מיקרו-בקר.

אחרי זה,

תיכנס ל-ebay,

ותרשום

window alarm

ותקבל מלא רעיונות לאזעקות לחלון,

עם מגוון סוגים של חיישנים(מגנטי, רעד, קול, לייזר אפילו חח, ועוד).

(חלקן יהיו כל כך זולות, יותר זולות מהמיקרו-מחשב שאתה מתכנן להשתמש בו, שכנראה יגרמו לך לקנות משהו מוכן :) )

פורסם

אתה יכול להוסיף קפיץ קטן למנעולים האלה של החלון כדיי שלא ניתן יהיה לפתוח אותו מבחוץ - משהוא שתופס את הידית של המנעול ורק מבפנים אתה יכול להזיז אותו ולהעביר את הידית למצב פתוח

אז הבעיה היא רק במקרה של שבירת החלון. נגד זה אתה יכול למתוח חוט שנקרע וכו' אבל זה סתם יהיה תקוע לאורך החלון ופשוט לא יהיה במקום

בשביל אזעקה לא צריך ארדואינו.... ניתן לבנות מעגל ש "נתפס" ולא משתחרר (כלומר, האזעקה לא תתכבה אם סוגרים את החלון או חותכים או מקצרים את הכבל) אם כמה רכיבים פשוטים

פורסם
  • מחבר

כנראה שפתרון מוכן הוא ממש זול.

וכנראה שהציוד שלי יתמלא אבק במגירה..קיוויתי לעשות ממנו תועלת כלשהי.

card, תודה, אני אחטט קצת. אולי אמצא משהו מעניין.

11010010110, לא ירדתי לגמרי לסוף דעתך. ברור לי שפתרון הגנה בסיסי כלשהו לא מחייב בקר וכד', אלא מעגל פשוט שידליק צופר או אמצעי אחר, אבל אשמח לשמוע בהרחבה את הרעיון האחרון שציינת

פורסם

תחשוב שבאמת יש פוץ כלשהוא שרוצ להיכנס, הוא פתח את החלון ויש אזעקה, הוא יסגור מהר אז האזעקה תפסיק ? לא, אתה רוצה שהאזעקה תמשיך והוא לא יוכל לעשות כלום (ורק לך תהיה איזה שהיא דרך לכבות אותה - שלט וכו)

בשביל זה תשים מעגל אם FF ש "תופס את עצמו" כלומר מרגע שקיבל את ההפעלה הראשונית מהחלון, הוא כבר לא תלוי בחלון אלא ימשיך לעבוד בלי הפסקה עד שהוא יקוט ממקום אחר הוראה להפסיק (מהשלט למשל)

את זה ניתן לממש אם FF ובהרבה דרכים אחרות

פורסם

דרך אגב

למה אמרת שאתה מפרק את הפרויקט הקודם?

השתמשת שם בארדואינו יקר?

(המקורי שעולה 35$?)

אתה יודע שאתה יכול לקנות Arduino Pro Mini בפחות מ-4$..

אין שום סיבה לפרק פרויקטים שעשית..

והדבר הזה של הדוד, עם קצת מחשבה אפשר בקלות לעשות לו repurpose למשהו אחר..

אחרי הכל, ממסר שמפעיל או מכבה משהו, יכול להיות שימושי לעוד לא מעט דברים..

פורסם
  • מחבר

ברור, זה לא שאני אפרק אם אין לי משהו שימושי אחר כרגע, אבל במידת הצורך אפשר..

השתמשתי בשלט - דוד ב electric imp כי זה פתרון קומפקטי ואלחוטי

פורסם

אם אתה ממש מתעקש להשתמש בIMP אתה יכול להשתמש בhall sensor בקצה אחד ומגנט בקצה השני(על החלון)

ולכתוב קוד ממש פשוט מתי שאין שדה מגנטי(כלומר שהמגנט מתרחק מhall sensor שיבצע איזה סקריפט מסויים

לדוגמא שישלח לך מייל מהPi

פורסם
השתמשתי בשלט - דוד ב electric imp כי זה פתרון קומפקטי ואלחוטי

אה, עכשיו הבנתי.

השתמשת במיקרו-בקר יקר מאד..

האמת שאתה יכול אז להחליף אותו עכשיו ב-Pro Mini נחמד.

הוא לא יהיה אלחוטי כמו קודם, אבל עדיין יעשה את העבודה.

ואת האלחוטיות אתה יכול להחזיר לו,

ע"י מודול bluetooth שעולה 8$:

http://www.fasttech.com/products/0/10001791/1129203-jy-mcu-hc-06-bluetooth-wireless-serial-port-module

או מודול RF שעולה 1.5$:

http://www.ebay.com/itm/433Mhz-RF-transmitter-and-receiver-link-kit-for-Arduino-ARM-MC-U-remote-control-/180929057924

אם אתה ממש מתעקש להשתמש בIMP אתה יכול להשתמש בhall sensor בקצה אחד ומגנט בקצה השני(על החלון)

ולכתוב קוד ממש פשוט מתי שאין שדה מגנטי(כלומר שהמגנט מתרחק מhall sensor שיבצע איזה סקריפט מסויים

לדוגמא שישלח לך מייל מהPi

Hall Sensor יודע להגיד שיש מגנט בסביבתו, גם אם שניהם(ה-Hall Sensor והמגנט) לא זזים?

פורסם

כן, אפקט הול יוצר מתח פרופורציונלי לשדה המגנטי, ולא לשינוי של השדה. לכן גם אם השדה קבוע תוכל לדעת את גודלו (היחסי לפחות).

פורסם

מגניב

יש לי 3 סוגים שונים של חיישני Hall,

ועדיין לא התחלתי לשחק איתם..

נשמע מעניין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים