עבור לתוכן

עזרה: מה לקנות כדי לפצל אינטרנט בנקודה בבית

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה,

בקומה העליונה בבית נמצא המודם והנתב.

הנתב מפצל אינטרנט קוי שרץ ל 2 מחשבים באותה קומה, וקו אחד ארוך למרתף המופרד בלא מעט קירות מהנקודה של המודם והנתב - כלומר ה WIFI לא מגיע בשום אופן לאזור.

במרתף האינטרנט הקוי מתחבר למחשב נייח.

אני רוצה במרתף לפצל את האינטרנט באיזשהי צורה ככה שיהיה לי שם גם אינטרנט קווי וגם WIFI כדי להתחבר עם לפטופ כשבאים אנשים. הבנתי שאני לא יכול פשוט לקנות נתב ולחבר אליו את הכבל אינטרנט שמגיע מהנתב בקומה העליונה. מה עושים?

תודה,

שרון

פורסם

חשבת על מגדיל טווח? שיאפשר למרתף לקבל "אות" ולהוציא אנטנה שתקלוט יותר רחוק? (ככה אתה תקלוט גם מהמרתף WIFI לרחוק)

פורסם
  • מחבר

Essential

בשביל להרחיב את ה WIFI עד למרתף אני אצטרך כמה וכמה מגדילי טווח יש כמה מטרים של אדמה מהקומה התחתונה למרתף שלא לדבר על 2 קומות בדרך. אני חושב שתהיה פה התפשרות רצינית על המהירות.

Cheif

אז אתה אומר שאני יכול פשוט לקנות נתב באיזה 100-150 שח, לחבר אליו את הקו החוטי הקיים שבא מהקומה העליונה, להוציא עוד כבל קצר למחשב הנייח ולהפעיל את ה WIFI של הנתב בשביל לחבר לפטופ?

המוכר בחנות אמר לי שאי אפשר. טעה?

פורסם

סביר שהוא חסר ידע, ולא טעה בזדון.

קנה נתב , עדיפות שתומך בקושחה צד ג' (ליתר ביטחון)

רק תחליט איזו מהירות אתה צריך 1G או 100M

פורסם
  • מחבר

היי ירח אפל,

אני חושב שכנראה הוא לא הבין אותי נכון למרות שניסיתי לעשות את המיטב בלהסביר לו על הסיטואציה.

פחות קריטי לי המהירות של האלחוטי. עיקר העבודה על הקוי.

הנתב הבא יעשה את העבודה?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279

תודה!

פורסם

Essential

בשביל להרחיב את ה WIFI עד למרתף אני אצטרך כמה וכמה מגדילי טווח יש כמה מטרים של אדמה מהקומה התחתונה למרתף שלא לדבר על 2 קומות בדרך. אני חושב שתהיה פה התפשרות רצינית על המהירות.

Cheif

אז אתה אומר שאני יכול פשוט לקנות נתב באיזה 100-150 שח, לחבר אליו את הקו החוטי הקיים שבא מהקומה העליונה, להוציא עוד כבל קצר למחשב הנייח ולהפעיל את ה WIFI של הנתב בשביל לחבר לפטופ?

המוכר בחנות אמר לי שאי אפשר. טעה?

המוכר בחנות טעה בגדול. אתה מחבר את הכבלים בדיוק באופן שתארת, פועל על פי הפרק האחרון במדריך וזהו.

פורסם

פחות קריטי לי המהירות של האלחוטי. עיקר העבודה על הקוי.

הנתב הבא יעשה את העבודה?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279

אם אתה מסתפק במהירות קווית של 100Mbps אז כן הנתב הזה מספיק לך

שים לב שמכיוון שזה גבול המהירות של הנתב, אז עקב תקורות שונות בחיבור אינטרנט של 100 מגה, המהירות שתתקבל לא תעבור את ה90 מגה, ולפעמים אולי אפילו את ה80.

כדי לממש מהירות אינטרנט של 100 מגה במלואה חייבים נתב שתומך ב1G

פורסם
  • מחבר

יש לך המלצה על נתב כזה במחיר סביר עם אינטרנט יציב?

פורסם

ההמלצה הרגילה לנתב 1G היא TP-Link TL-WR1043ND, רק למהר כי היצור שלו הופסק אבל הוא עדיין מומלץ ונמצא בחנויות.

באופן רגיל אני ממליץ להתקין עליו OPENWRT, אבל לשימוש הבסיסי שלך אין צורך בזה.

אם רוצים נתב רק במהירות של 100M

אז 841 כמו שרשמת,

מה הדגם של הנתב הראשי שלך כרגע?

פורסם

אם אתה לא צריך 1G, אז באמת אין טעם.

אבל מצד שני, תוכל לשים את הנתב החזק בסלון, ואת הנתב הישן במרתף.

ובכך לשפר את התעבורה בתוך הרשת הביתית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים