עבור לתוכן

פרסום| ריבוע קסם בשפת C

Featured Replies

פורסם

#include <stdio.h>

int main()

{

int a1, a2, a3, b1, b2, b3, c1, c2, c3, mix1, mix2, mix3;

a1 = a2 = a3 = b1 = b2 = b3 = c1 = c2 = c3 = mix1 = mix2 = mix3 = 0;

printf("Line 1: \n");

scanf("%d %d %d", &a1, &a2, &a3);

printf("line 2: ");

scanf("%d %d %d", &b1, &b2, &b3);

printf("line 3: ");

scanf("%d %d %d", &c1, &c2, &c3);

mix1 = a1 + b1 + c1;

mix2 = a2 + b2 + c2;

mix3 = a3 + b3 + c3;

if( mix1 == mix2 && mix2 == mix3)

{

printf("The magic cube is still magic.\n");

}

else

{

printf("You aren't wizard");

}

return 0;

}

עשיתי אחד עם מישהו שעזר לי טיפה לנקות את הקוד..

זה ריבוע קסם או קוביית קסם לא כל כך מבין בזה..

בשביל לבנות את זה ציירתי קובייה של 3X3 וראיתי מה אני צריך בשביל זה.

אולי יעזור למישהו...

הנה התמונה שציירתי:

http://img542.imageshack.us/img542/7176/silr.png

[ATTACH=CONFIG]3295[/ATTACH]

פורסם

לצייר לעצמך זה מצויין ועוזר להבין. רק בשביל להקל עלינו, שים את הקוד בתוך תגית הקוד ולא תגית הציטוט.

פורסם

אתה צריך לבדוק גם את הטורים, את זה שכחת לכתוב... תצטרך עוד 3 משתנים- mixa, mixb ו-mixc.

את כל 12 המשתנים הללו יכולת לממש באמצעות מערך דו מימדי והקוד היה יותר אסתטי ונקי, אבל בקוד שלך זה לא ממש משפיע. לעומת זאת, אם באמת תרצה לממש את מה שכתבתי, שימוש במערך דו מימדי (מערך של מערכים) יהיה סימפטי בהרבה. חשוב על כך.

עריכה נוספת: אין צורך באלכסונים, נכון?

נערך על-ידי הדוד משה

פורסם
  • מחבר
אתה צריך לבדוק גם את הטורים, את זה שכחת לכתוב... תצטרך עוד 3 משתנים- mixa, mixb ו-mixc.

את כל 12 המשתנים הללו יכולת לממש באמצעות מערך דו מימדי והקוד היה יותר אסתטי ונקי, אבל בקוד שלך זה לא ממש משפיע. לעומת זאת, אם באמת תרצה לממש את מה שכתבתי, שימוש במערך דו מימדי (מערך של מערכים) יהיה סימפטי בהרבה. חשוב על כך.

לא נראה לי שהבנתי את נושא מערכים טוב ><' ..

תודה..

פורסם

אז מאוד חשוב שתלמד, זה נושא בסיסי ושימושי מאוד... זה פשוט אוסף של משתנים. במקום להתחיל להגדיר מליון משתנים בשם a1,a2,a3 וכו', אתה מגדיר מערך בשם a של מיליון משתנים. ותוכל לפנות אליהם לפי המספר שלהם, זה מאוד שימושי.

תוכל גם לעשות מערך של מערכים, ואז יהיו לך מיליון מערכים של מיליון משתנים, ממש לוח מיליוןXמיליון! וזה במקום להגדיר אותם אחד אחד... :cwm3:

פורסם
  • מחבר
אז מאוד חשוב שתלמד, זה נושא בסיסי ושימושי מאוד... זה פשוט אוסף של משתנים. במקום להתחיל להגדיר מליון משתנים בשם a1,a2,a3 וכו', אתה מגדיר מערך בשם a של מיליון משתנים. ותוכל לפנות אליהם לפי המספר שלהם, זה מאוד שימושי.

תוכל גם לעשות מערך של מערכים, ואז יהיו לך מיליון מערכים של מיליון משתנים, ממש לוח מיליוןXמיליון! וזה במקום להגדיר אותם אחד אחד... :cwm3:

כאילו, אני עברתי על זה ולא כל כך הבנתי( אבל אין צורך לדון על זה)

אני אקרא עוד פעם על מערכים ואנסה לסדר את הקוד כפי שאמרתה יותר מאוחר.( זה קצת קשה להבין לבד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים