עבור לתוכן

בקשת המלצה למאורר למעבד

Featured Replies

פורסם

סוקט 775

יש לי את המקורי של אינטל- הוא מרעיש מאוד.

הוא עובד ב 4K RPM ברגיל בלי מאמץ מיוחד.

יש לי מאורר נוסף של אינטל רק בפרופיל נמוך- הוא לא שווה כלום.

אבקש המלצה למאורר והיטסינק שיתאימו מKSP או איבורי.

האם ניתן לעשות למשב הזה אוברקלוקינג כדי להמהיר אותו קצת?

או להחליף רכיבים בזול?

תודה!

נערך על-ידי ModChiP

פורסם
  • מחבר

מעבד

Intel Pentium D 805 2.66GHZ

לוח אם

8I945PLGE-RH GIGABYTE

כרטיס מסך

Asus NVIDIA GeForce 8500GT 512mb

זיכרון

2GB Kingston

ספק כוח

ג'נרי 500W

התקציב משתנה, אני לא יודע כמה עלי להשקיע בזה.

פורסם

הקירור ה "גדול" של אינטל אמור פחות או יותר להתמודד אם מעבד כזה (אבל לא בצורה שקטה)

בעיה אחרת שיכולה להיות : יש לך ספק גנרי, אז אני מניח שגם המארז גנרי. במארזים גנריים הרבה פעמים קירור המארז בעייתי - מאוורר אחורי 80mm חלש, עומדעל רשת שעשויה מכמה חורים קטנים במתכת של המארז ולא מספיק "מאווררת", אין מאוורר קדמי מכניס או פתח שממנו המאוורר הקדמי יכול לקחת אוויר וכדומה. תבדוק אם המארז שלך פשוט חם מידי ולא מאוורר - כמארז. במקרה כזה תצתרך לחפש איפה ניתן להוסיף קירור נוסף (שלא היה מתוכנן במקור) - מקום אחד למשל הוא בפתחים של הסלוטים מתחת לכרטיס מסך

אם אתה קונה קירור חדש -

- מה שיש לו צלעות גדולות, לא פחות מהאינטל המקורי. ה "פרח" של zalman שהרבה חנויות דוחפות אוליי נראה נחמד אבל הוא פשוט חלש בטח לפנטיום D שמוציא 95W של חום נקי

- מה שמזרים את האוויר בצורה אנכית לכיוון הלוח ולא לצד. על הלוח מסביב לסוקט יש מייצבים וקבלים שמתחממים, והתכנון של הלוח "בונה" על זה שהאוויר שעובר דרך הצלעות של המעבד ימשיך גם אליהם ויקרר אותם. מעבד כמו פנטיום D לוקח קרוב למקס' שהלוח יכול להחזיק מבחינת חשמל ולכן הקירור הזה לרכיבים על הלוח חשוב

- חיבור מאורר אם 4 חוטים - הייתי מעדיף כי יש לוחות שלא שולטים במאוורר אם 3 חוטים ורק יפעילו אותו קבוע על מקסימום, לא יודע אם הלוח הספציפי שלך הוא כזה

אם הקירור סטוק היה שקט כשהיה חדש אז תנקה אותו ותשים לו שמן והוא יהיה שקט שוב...

פורסם
  • מחבר

אני אנקה אותו ואוסיף שמן, אבל אני לא בטוח שזה יעבוד, כי הוא כבר בגיל של המחשב, אפשר לקבל המלצה למשחה טרמית פשוטה מאיביי?

תודה!

פורסם
  • מחבר

האם כדאי לי לשדרג ל Intel Pentium E5200 2.5 GHz Dual-Core בעלות של 60 שקל בערך?

פורסם

ה pentium dual core טוב יותר בביצועים (אבל אין לי שמץ בכמה, אוליי תרגיש הבדל משמעותי ואוליי לא) ולוקח פחות חשמל - מה שאומר שהוא צריך פחות קירור וגם שהלוח צריך פחות קירור, כלומר אתה יכול ללכת לכיוון של "מגדלים" אם heat pipes שבהם המאוורר צמוד לצלעות קירור דקות מהצד - הם שקטים ביותר

רק תוודא שהאוויר במארז קריר מספיק כדיי שהלוח לא יתחמם לי אוויר שזורם עליו, מקס' תוסיף שם מאוורר מארז + תעלת אוויר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים