עבור לתוכן

בקשה להמלצה לצורב (האם כיום יש בכלל צורב מומלץ?)

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

לאחר 6 שנים הצורב שלי הפסיק לעבוד - הוא מסרב להיפתח ולהיסגר, ולפי איך שהוא נשמע, משהו לא תקין במנוע שלו. לכן, למרות השימוש המועט, יש לי צורך בצורב חדש.

במפרטים המומלצים הכונן האופטי המומלץ הוא "LG/Samsung DVD-RW SATA".

לעומת זאת, בחיפוש בפורום עולה שדווקא הכיוון הוא על הצורב של ASUS, ובפרט על ה Asus DRW-24B5ST (באתר הרשמי יש רק עוד דגם נוסף, ה DRW-24B3ST).

ממה שאני רואה בחיפוש בחנויות מחשבים באינטרנט, ההבדל העיקרי הוא באחריות - לצורב של אסוס יש שנתיים אחריות ולשאר - שנה.

האם הצורב המומלץ כיום הוא עדיין ה Asus? האם אחריות היא השיקול היחיד בקניית צורב כיום?

תודה.

פורסם

כן ASUS הנ"ל הינו צורב משובח ומומלץ (לדעתי היצרן האמיתי הוא LITE ON ).האחריות היא לא השיקול העיקרי.

פורסם

היום שהמחרים לא יקרים עדיף כבר לקחת

Blu Ray

צורב שגם תומך ב DVD לצריבה

לא ממליץ לקנות צורבים שהם דגמים ישנים אין הרבה הבדל במחיר עדיף לחפש דגמים הכי חדשים כי הדיסקים לצריבה היום שונים פעם היו נפוצים דיסקים מסוג

R-+

W-+

RW-+

היום משתמשים בדיסקים שונים יותר נפוצים

R+

R-

W+

W-

RW+

RW-

פורסם

תפתח אותו יש סיכוי טוב שבסך הכול צריך גומיה. אם אתה וצא גומיה סינטטית (לא מלטקס) מתאימה - תחליף והצורב יעבוד.....

אפשר לשים גומיה מסתם כונן או צורב אחר

אל תשים גומיה משרדית מלטקס כי היא תיתקע אחריי תקופה מסוימת

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אני מבין שהצורב המומלץ כיום הוא ה Asus DRW-24B5ST. טוב לקבל אישור לכך.

בקשר לקניית כונן Blu Ray - כרגע אין לי צורך בכונן כזה, מה גם שמחיר המדיות לא נראה משתלם כרגע. חוץ מזה, לא ממש התכוונתי להוציא יותר מ 100-120 ש"ח על כונן חדש, בעוד שמחיר כונן Blu Ray רק מתחיל מ 300-400 ש"ח.

בקשר לגומיה - לאחר פירוק של הכונן, אכן נראה שזו הבעיה. העניין הוא שאין לי גומיה נוספת (זרקתי את כל הכוננים האופטיים הישנים שלי, כך שאין לי כרגע אפשרות לפרק גומיה כזו מכונן אחר), והגומיות הרגילות שיש לי בבית הן גדולות מדיי (נראה שקוטר הגומייה שהייתה בצורב שלי הוא כ 2.5 ס"מ). אני בספק אם ניתן לקנות גומיות כאלו בחנות מחשבים או אפילו בחנות לחומרי בניין, אבל זה משהו שאני אולי אבדוק (כמובן שאם המחיר יעלה על יותר מכמה שקלים בודדים, זה כבר לא יהיה משתלם). בנוסף תמיד קיימת האפשרות שיש בעיה נוספת בכונן.

כרגע האפשרות הסבירה יותר היא פשוט לקנות צורב חדש של ASUS.

שוב תודה.

פורסם

גומיות ביתיות "כתומות" עשויות מלטקס, זה לא טוב כי הגומיה תמיס את עצמה לתוך הפלסטיקים של הכונן בתגובה כימית וזה יהרוס אותו סופית. תיקח גומיה מכונן לא תקין, זורקים אותם חופשי בכל מעבדת מחשבים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים