עבור לתוכן

disk overloaded ב UTORRENT האחרון

Featured Replies

פורסם

אני מקבל את השגיאה הזאת בגירסא האחרונה של יוטורנט ואז המהירות צונחת. יש למישהו פתרון?

פורסם

נגמר המקום בכונן ההורדות?

פורסם
  • מחבר

לא. לא נגמר.

פורסם

אולי נדמה לך שכונן ההורדות הוא D, והוא בעצם C כי הגדרות התיקיות התאפסו בהתקנת הגירסה החדשה של UTORRENT?

פורסם
  • מחבר

לא. יש לי רק כונן אחד.

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא שם את הפתרון. תוכל להדביק אותו בפורום?

פורסם

DISK OVERLOADED מתרחש כשמהירות ההורדה גדולה ממהירות הכתיבה.

הסיבה יכולה להיות עומס על ההרדיסק, ויכולה לנבוע מכך שכונן ההורדות שלך הוא גם כונן מערכת הפעלה.

בדיון בפורום של UTORRENT מציעים כמה פתרונות, שלחלק עבדו ולאחרים לא.

נראה שאולי UTORRENT לא מנהל את כל הסיפור כמו שצריך, והבעיה לא קיימת בגרסאות/תוכנות אחרות.

אני הפסקתי להשתמש בUTORRENT ממזמן, ועברתי לTIXATI.

פורסם

UT קליינט מחורבן בגרסאותיו האחרונות.

הגרסה האחרונה שעוד שווה משהו היא 3.1.

פורסם
DISK OVERLOADED מתרחש כשמהירות ההורדה גדולה ממהירות הכתיבה.

הסיבה יכולה להיות עומס על ההרדיסק, ויכולה לנבוע מכך שכונן ההורדות שלך הוא גם כונן מערכת הפעלה.

Disk Overloaded זה אכן המצב הנ"ל, בו נתונים יורדים מהר יותר ממה שהם מצליחים להיכתב לכונן.

הסיבה שמגיעים למצב הזה היא ספק-מגבלה ספק-מימוש-לקוי-של-מיוטורנט. זה קורה כמעט תמיד, בהתחלת ההורדה של קובץ גדול מאוד.

מכיוון שמיוטורנט מוריד חלקים ממקומות רנדומליים מהקובץ, וכותב אותם ישירות לקובץ הסופי, נדרש שיהיה קובץ בגודל הסופי על הדיסק. לכן, בכל התחלה של הורדה, נוצר על הדיסק קובץ בגודל הסופי כאשר הוא מלא באפסים. במהלך ההורדה, האפסים האלו נדרסים במידע האמיתי.

מבחינת ההארד-דיסק, יצירת קובץ מלא באפסים שקולה ליצירת קובץ מלא במידע אמיתי, והיא לוקחת זמן ארוך יותר ככל שהקובץ גדול יותר. זה שקול לזמן שלוקח לך להעתיק קובץ של כמה גיגות ממקום למקום על ההארד-דיסק - סדר גודל של כמה דקות.

בכמה דקות האלה, ה-disk הוא overloaded (בכתיבה של אפסים) ולכן לא מספיק לכתוב את המידע האמיתי שיורד, ולכן מיוטורנט מוריד את מהירות ההורדה (כדי לא להעמיס על ה-RAM).

אם תחכה מספר דקות (עד שקובץ האפסים יסתיים להיכתב), המהירות תעלה חזרה.

פורסם

כל זה נכון בתיאוריה.

הבעיה היא שזה קורה באופן יוצא דופן בגרסה הספציפית הזו(ואולי עוד אחת או שתיים), ולא קורה בגרסאות או תוכנות אחרות.

ובזמן שזה קורה התוכנה מאיטה את מהירות ההורדה, דבר שהוא אבסורדי בפעילות רגילה.

אני יכול להבין איך במצב בו ההרדיסק בעומס יוצא דופן, ואינו מסוגל לקבל 10MBYTE לשניה, שDISK OVERLOAD יתרחש.

אבל בפעילות סבירה אין שום סיבה שהתוכנה תעבור למצב הזה ותפעיל חסימת מהירות, לא משנה באיזה שלב של התהליך.

כך לפחות אפשר להבין מהחיפוש בגוגל והפורום של UTORRENT.

פורסם

:-) אם משהו מצליח להוריד יותר מהר ממה שהדיסק שלו מצליח לכתוב, שיפרסם פה את ספק הרשת שלו והתשתית שלו....

לא חושב שיש משתמש ביתי כזה... (הכתיבה נטו פחות OVERHEAD של התקשורת לא תהיה יותר מ-10 מגה בשניה, וזו מהירות שכל דיסק אפילו 5400 יודע להתמודד איתה). לדעתי UT אמור לדעת בזמן שהוא יוצר את הקובץ הגדול לאגור את המידע ולא לנסות לכתוב אותו לפני שהפעולה הראשונה הסתיימה...

פורסם
:-) אם משהו מצליח להוריד יותר מהר ממה שהדיסק שלו מצליח לכתוב, שיפרסם פה את ספק הרשת שלו והתשתית שלו....

לא חושב שיש משתמש ביתי כזה... (הכתיבה נטו פחות OVERHEAD של התקשורת לא תהיה יותר מ-10 מגה בשניה, וזו מהירות שכל דיסק אפילו 5400 יודע להתמודד איתה).

כמו שהסברתי, המצב בו מורידים יותר מהר ממה שהכונן מצליח לכתוב קורה אצל כולם. וזה לא בגלל מהירות הורדה גבוהה מאוד, וזה לא בגלל שהכונן כותב יותר לאט ממהירות ההורדה. זה קורה בגלל שהכונן עמוס בכתיבת מידע (שכלל לא הגיע מהאינטרנט), ולכן לא מסוגל לכתוב שום דבר נוסף (ובפרט את מה שכן מגיע מהאינטרנט) בקצב מהיר מספיק. גם על SSD התופעה הזאת תקרה בקבצים גדולים מספיק.

לדעתי UT אמור לדעת בזמן שהוא יוצר את הקובץ הגדול לאגור את המידע ולא לנסות לכתוב אותו לפני שהפעולה הראשונה הסתיימה...

אמור זה יפה. בפועל הוא לא עושה את זה. כמו שאמרתי מקודם, אני משער שזה בשביל לא להעמיס על ה-RAM לאורך זמן גדול ולא ידוע.

Art Tatum, יכול להיות שבגרסאות האחרונות יש באג שגורם לכתיבה לא יעילה לכונן, ולכן להעצמת התופעה גם במקרים נוספים. אני אישית לא נתקלתי במקרים כאלה מעבר למקרה שתיארתי בתחילת כל הורדה.

בכל אופן, את הבעיה של תחילת ההורדה אני חווה כבר שנים, הרבה מאוד גרסאות אחורה.

פורסם

גם אני נתקלתי בבעיה, חפרתי בפורומים ובדיונים שונים וניסיתי את כל ההצעות שניתנו.

בפועל - שום דבר לא עוזר, מלבד חזרה לגירסא ישנה של התוכנה.

בגירסא 2.2.1 קיבלתי קצב קו מלא ויציב ללא שום בעיות.

פורסם
Disk Overloaded זה אכן המצב הנ"ל, בו נתונים יורדים מהר יותר ממה שהם מצליחים להיכתב לכונן.

הסיבה שמגיעים למצב הזה היא ספק-מגבלה ספק-מימוש-לקוי-של-מיוטורנט. זה קורה כמעט תמיד, בהתחלת ההורדה של קובץ גדול מאוד.

מכיוון שמיוטורנט מוריד חלקים ממקומות רנדומליים מהקובץ, וכותב אותם ישירות לקובץ הסופי, נדרש שיהיה קובץ בגודל הסופי על הדיסק. לכן, בכל התחלה של הורדה, נוצר על הדיסק קובץ בגודל הסופי כאשר הוא מלא באפסים. במהלך ההורדה, האפסים האלו נדרסים במידע האמיתי.

מבחינת ההארד-דיסק, יצירת קובץ מלא באפסים שקולה ליצירת קובץ מלא במידע אמיתי, והיא לוקחת זמן ארוך יותר ככל שהקובץ גדול יותר. זה שקול לזמן שלוקח לך להעתיק קובץ של כמה גיגות ממקום למקום על ההארד-דיסק - סדר גודל של כמה דקות.

בכמה דקות האלה, ה-disk הוא overloaded (בכתיבה של אפסים) ולכן לא מספיק לכתוב את המידע האמיתי שיורד, ולכן מיוטורנט מוריד את מהירות ההורדה (כדי לא להעמיס על ה-RAM).

אם תחכה מספר דקות (עד שקובץ האפסים יסתיים להיכתב), המהירות תעלה חזרה.

כותב אפסים ? עסוק ? איפו מצאת את ההסבר הזה ??

ולשואל - נסה את ההגדרה שבקישור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים