עבור לתוכן

קליטת רשת אלחוטית בתוך ממ"ד!

Featured Replies

פורסם

היי המצב הוא כזה: עברתי לבית חדש ושם בניתי רשת עם ארון תקשורת ונקודות לכל החדרים,המודם של הוט מחובר לראוטר טיפילינק

ושניהם יושבים בארון התקשורת.

הבעיה היא שהמחשבים שלי בממ"ד וכמובן גם מהסמרטפון אני גולש ומתעסק באותו חדר מן הסתם ואין לי קליטה אלחוטית כמעט בכלל בתוך הממ"ד ולכן מה שאני עושה כרגע הוא לנתק את הראוטר מארון התקשורת ומעביר אותו לתוך הממ"ד (כאשר אני יושב שם בערב) מחבר את המודם של הוט לנקודה בפאנל בארון ומחבר את הראוטר לWAN וכמובן את המחשב לראוטר.כל זה בשביל שיהיה לי קליטה לטלפון שלי.

האם יש איזה פתרון אחר במקום כל הבלגן הזה כל פעם? משהו שאני יכול לחבר בממ"ד שיעצים את האות ויגרום לקליטה יותר טובה של הרשת האלחוטית?

:shocked:

פורסם

hpna/homeplug דרך החשמל

פורסם

אתה צריך Wifi Repeater שיתחבר עם אותו כבל RJ45 של הרשת שלך בממ"ד. ואז הוא משמש כ-Repeater או AP לבחירתך (כמו שהסמאטפונים כיום יכולים לשמש כ-AP ל-WIFI של מחשבים ניידים לדוגמא).

זה מוצר קטן ונחמד, מחבר לשקע חשמלי (כי הוא צריך חשמל כדי לעבוד) ואליו מחבר כבל RJ45 (כבל רשת).

משהו כזה:

http://www.ebay.com/itm/New-Wireless-N-Wifi-Repeater-802-11G-B-N-Network-Router-Range-Expander-300M-WLAN-/390567172383?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item5aef9e191f

70 ש"ח בלבד

בארץ זה עולה כפול ויותר...

פורסם
אתה צריך Wifi Repeater שיתחבר עם אותו כבל RJ45 של הרשת שלך בממ"ד. ואז הוא משמש כ-Repeater או AP לבחירתך (כמו שהסמאטפונים כיום יכולים לשמש כ-AP ל-WIFI של מחשבים ניידים לדוגמא).

זה מוצר קטן ונחמד, מחבר לשקע חשמלי (כי הוא צריך חשמל כדי לעבוד) ואליו מחבר כבל RJ45 (כבל רשת).

משהו כזה:

http://www.ebay.com/itm/New-Wireless-N-Wifi-Repeater-802-11G-B-N-Network-Router-Range-Expander-300M-WLAN-/390567172383?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item5aef9e191f

70 ש"ח בלבד

בארץ זה עולה כפול ויותר...

זה פתרון טוב לבית קומות, לממ"ד לא ממש.

הקליטה של הרפיטר תהיה גרועה בגלל הקירות של הממ"ד.

פורסם

לא יהיו שום בעיות קליטה. זה הפיתרון הכי נכון.

אבל הייתי ממליץ לבצע את זה עם נתב אלחוטי ולא עם נקודת גישה

באמצעות הנתב ניתן לחבר גם באופן קווי מחשבים בחדר.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279

פורסם
זה פתרון טוב לבית קומות, לממ"ד לא ממש.

הקליטה של הרפיטר תהיה גרועה בגלל הקירות של הממ"ד.

מה ההבדל???

הוא מתחבר עם כבל רשת (כאשר חיבור רשת קיים בממ"ד והוכן במעוד מועד) ואת האות שלו הוא מפזר בחדר.

מ"חוץ" לממ"ד בחדרים יש לו את הקליטה של הנתב האלחוטי ובממ"ד בלבד יהיה לו את הקליטה של ה-AP.

לא ממש הבנתי את הכוונה שלך, זה אותו הדבר ואפילו AP בחדר סגור זה אידיאלי מבחינת קליטה כי לא יוצא כלום החוצה.

ירח אפל,

נכון, אם יש צורך בחיבור חוטי+אלחוטי בחדר. :xyxthumbs:

פורסם

ההבדל הוא באיך שהמכשיר מקבל את המידע.

רפיטר מקבל שידור אלחוטי ומגביר אותו. הומפלאג מקבל את המידע דרך החשמל ולא בצורה אלחוטית ככה שדלת וקירות ממ"ד לא מפריעים (אבל יכול להיות מושפע מדברים אחרים). רק שלהומפלאג צריך אקסס פוינט בנוסף שמתחבר אליו עם כבל.

שניהם יכולים לעבוד ובשניהם יכולות להיות בעיות. כל אחד ומה שהוא מעדיף.

פורסם

לא נראה לי שהבנת את הכוונה של המוצר. הוא לא להשתמש בו ברפיטר - פשוטו כמשמעו, אלא כ-AP שכבל רשת מתחבר אל ההתקן ומשדר אות אלחוטי בתוך הממ"ד.

אם היית טורח להיכנס לקישור של המוצר, היית רואה שניתן להגדירו כ-AP. וזה שהמוצר נקרא רפיטר זה לא אומר שהוא עושה רק את זה.

מן עמוד המוצר:

&B195A_20130314114520671.jpg

פורסם

בשביל מה הוםפלאג? בהתחלה אומרים שאם הוא מעביר את הנתב לממד, הוא מתחבר איתו קווית למודם שנשאר בארון התקשורת.

מה שפה צריך זה נקודת גישה שמתחברת באותה צורה לנתב שישאר בארון התקשורת.

ההתקן ששבי הביא הוא נקודת גישה כזאת.

וכמו שאמרתי אני ממליץ לקחת נתב אלחוטי פשוט שיהיה גם נקודת גישה וגם מתג.

פורסם

לא שמתי לב בכלל שהוא רשם שהוא מתחבר מהממד עם כבל, היה לי בראש שיש שם עוד נקודה והוא מעביר את הכל.

פורסם
  • מחבר

תודה חברים על העזרה.כרגע המצב נשאר כמו שהוא שהראוטר בממ"ד.סה"כ בינתיים יש לי קליטה ברוב המקומות שאני צריך אולי לא הכי גבוהה אבל יש גם כשהראוטר נשאר בממ"ד כנראה מדובר בראוטר חזק (הדגם 1043ND של טיפילינק עם 3 אנטנות).בהמשך אם אצטרך אחשוב לרכוש ריפיטר שישמש כAP...

:D

פורסם

כמעט ונפתחה מלחמת עולם ואתה נשאר עם מה שיש לך?

איזו אכזבה :) :)

בהצלחה ! לפחות עכשיו אתה יודע מה אתה צריך במקרה הצורך.

:s0927:

פורסם
  • מחבר

שבי תודה בכל מקרה.אני צריך באמת חיבור אלחוטי בעיקר כי למחשב השני יש נקודת רשת ישירות לארון ושם הרי יהיה הראוטר הראשי.

השאלה האם הראוטר הזול שירח אפל הציע יבצע את הסחורה ממ אני אצטרך לבדוק עוד דגמים ואז להחליט סופית מה לקנות.לא מעוניין להזמין מחול ובלגנים מעדיף למצוא משהו פה יחסית זול ונותן תמורה...אשמח להמלצות יחס עלות-תמורה

תודה

גל

נ.ב איך זה למשל:http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=762448 שווה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים