עבור לתוכן

חיבור 3 ראוטרים של אדימקס דרך ה-WIRELESS

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

ברשותי 3 ראוטרים מסוג EDIMAX 6524N ואני מנסה לחבר את שלושתם יחד ע"י ה-WIRELESS שלהם. (הדגם של הFIRMWARE הוא 1.58)

הסיבה שאני מנסה לשרשר ביניהם כיוון שיש בבית 3 קומות ולצערי ראוטר אחד בקומת הביניים לא נותן כיסוי לכל הבית, לכן ברצוני לשרשר אותם באלחוטי.

ניסיתי להגדיר בראוטר הראשי שהוא יהיה AP-WDS והכנסתי את כל המאקים של שאר הראוטרים אליו והגדרתי אותם כמו שרשום במדריך, אך משום מה זה לא עובד כמו שצריך, אין אינטרנט בראוטרים המרוחקים....

בנוסף ניסיתי להגדיר את הראוטרים השניים בתור REPEATERS וזה עבד אבל יש המון התנתקויות ברשת...

אני ממש מתוסכל מכל העניין...

מה עוד אני יכול לעשות בכדי שזה יעבוד ויהיה לי כיסוי מלא בכל הבית?

תודה רבה,

פורסם

אני מאוד ממליץ לך לרדת מהכוונה הזו - השרשור הזה יאיט לך את המהירות האלחוטית בצורה דרמטית ויסבך לך את הרשת. הכי פשוט - תעביר כבל רשת בין הקומות, ובכל קומה תחבר אך הכבל את אחד הנתבים שלך על פי ההנחיות בפרק באחרון של המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה, אך לצערי אינני יכול להעביר כבל רשת בין הקומות כיוון שאין לי שקעים ריקים וצינורות להעביר בהם את הכבל....

האם ישנה דרך אחרת שאני יכול לעשות זאת?

אין לי בעיה שזה יאיט לי את המהירות האלחוטית...

תודה רבה!

פורסם

תבצע בדיקה לגבי כבלי החשמל שקיימים בבית ותבדוק אם הם מגיעים גם לקומות למטה ואם כן קיימים ראוטרים לאינטרנט דרך החשמל

פורסם
  • מחבר

לצערי החשמל הוא תלת פזי ולא ניתן להשתמש בטכנולוגיה הזו....

האם ישנה עוד דרך שאני יכול לפתור את הבעיה? זה פשוט בלתי נסבל לעבוד ככה...

בבקשה עזרה.

תודה רבה,

פורסם

Hpna על גבי הקווי טלפון

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות אבל מה זה HPNA?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עכשיו אני מבין...

האם ישנה דרך אחרת, אם אני קונה ראוטר אחר של לינקסיס או חברה אחרת שתתן לי פיתרון לדבר ע"י הכרטיס רשת האלחוטי של הראוטר?

כרגע האינטרנט מחובר ע"י הוט שבעצם זה ראוטר+מודם שאולי עליו אפשר להגדיר משהו זה בעצם ההוט בוקס שלהם HOTBOX.

תודה רבה,

פורסם
לצערי החשמל הוא תלת פזי ולא ניתן להשתמש בטכנולוגיה הזו....

אל תמהר לפסול. גם אצלי בבית רשת החשמל היא תלת-פאזית, ובכל זאת עבדתי כמה שנים טובות עם מתאמי HomePlug. יש סיכוי לא רע שנקודות החשמל הרלוונטית מחוברות לאותה פאזה, ואז לא תהיה שום בעיה.

אם אתה יכול לשאול ממישהו מתאמים כאלו לצורך הבדיקה, שווה לנסות.

העברת אינטרנט על גבי הרשת הטלפונית

http://www.bezeqstore.co.il/homenet_bezeq/hpna3.html לדוגמא...

יפה, לא ידעתי שבזק מוכרים ציוד HPNA.

רק צריך לשים לב לנתון הבא: אחרי שחופרים עמוק בתוך המדריך שלהם, רואים שהמהירות המקסימלית המוצהרת של הפתרון הזה היא 93Mbps. בצדק הם מחביאים את הנתון הזה. לצורך השוואה, המהירות המקסימלית המוצהרת של רוב מתאמי החשמל כיום היא 500Mbps. וכמובן שהמהירות הפרקטית בשתי הטכנולוגיות נמוכה בהרבה מזה, וככל שהמתאמים רחוקים יותר אחד מהשני, המהירות תלך ותרד.

אצלי, עם מתאמי חשמל במהירות מוצהרת של 200Mbps במרחק של קומה אחד מהשני, הצלחתי להגיע מקסימום ל-20Mbps.

לגבי שרשור WIFI: כמו שראית, קינפוג כ-repeater-ים זו הדרך היחידה, וכמו שעוד ראית וגם Chief ציין, זה מאוד לא מומלץ כי המהירויות יהיו נמוכות והניתוקים יהיו רבים.

מניסיון שלי, מתאמי החשמל הם פתרון לא רע (וגם נראה שזול יותר מ-HPNA). אבל, הפתרון הזה מאוד מושפע מעומס החשמל בבית. ככל שיותר מכשירי חשמל פועלים בבית, כך המהירות תרד, אפילו עד למצב של ניתוקים מוחלטים לעיתים (אמנם לא לעיתים קרובות, אבל לעיתים).

זו הסיבה שלא מזמן החלטתי לעבור סופית לחיבור עם כבל רשת שנמתח מתוך הממ"ד עד לקומה השנייה. גם אצלי לא ניתן היה להעביר את הכבל דרך התעלות שבקיר, ולכן הוא נמתח לאורך הפינות בין התקרה לקיר. אמנם לא מאוד חבוי מהעין, אבל גם לא כזה נורא אסתטית. הספיקו לי 17 מטרים של כבל לחיבור בין שתי קומות, והטענה הרווחת היא שעד כ-100 מטרים אין שום השפעה על הביצועים.

כמובן שעכשיו המהירות בשמיים (1000Mbps כאשר צוואר הבקבוק הוא בכלל ההארד-דיסקים) ואין ניתוקים לעולם.

פורסם

יש שני הבדלים עיקריים בין HOME PLUG ל-HPNA:

1. HPNA יכול להגיע למרחקים הרבה יותר גדולים מ-HOME PLUG.

2. דעיכת האות ביחס למרחק היא הרבה פחות משמעותית ב-HPNA מאשר ב-HOME PLUG.

פורסם

והחיסרון להרבה משתמשים של HPNA הוא שבהרבה דירות חדשות יחסית כבר לא טרחו לחפור קווי טלפון בין החדרים/הקומות בגלל הטלפונים האלחוטיים שהטווח שלהם השתפר בשנים האחרונות ובעיקר בגלל הטרנד של לדבר מהסלולרי גם בבית במקום מקו בייתי אחד ששייך לכל דיירי הבית (פחות פרטיות). בכל מקרה הכי טוב להעביר כבל רשת גם אם מדובר במאמץ גדול.

פורסם
  • מחבר

ואם אני מבין נכון, אין שום אפשרות להגדיר משהו בHOTBOX של הוט ואיכשהו לשרשר את הראוטרים באלחוטי?

פורסם
והחיסרון להרבה משתמשים של HPNA הוא שבהרבה דירות חדשות יחסית כבר לא טרחו לחפור קווי טלפון בין החדרים/הקומות בגלל הטלפונים האלחוטיים שהטווח שלהם השתפר בשנים האחרונות ובעיקר בגלל הטרנד של לדבר מהסלולרי גם בבית במקום מקו בייתי אחד ששייך לכל דיירי הבית (פחות פרטיות). בכל מקרה הכי טוב להעביר כבל רשת גם אם מדובר במאמץ גדול.

מה שכתבת הוא שטות מוחלטת. תקנות הבניה מחייבות להתקין שקע טלפון בכל חדר - אם הקבלן לא עושה זאת הוא עובר על החוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים