עבור לתוכן

NAS או לא NAS, זא השאלה, צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

היי חברים, ככה, אני כבר זמן מה חושב לקנות NAS, יותר בכיוון של NAS יעודי ולא בנוי, אך לא צריך כל מיני שטויות כמו שיש ל QNAP, סינולוג'י דומיו, ראיתי 2 דגמים, ה D-Link DNS-345, מערכת ההפעלה שלו לא רעה, אך זה ממש לא יצרן שכלכך מבין בתחום, אם כי יש להם מוצרים כאלה מספר שנים, ו ה LenovoEMC/iomega ix4-300d, גם בו יש הרבה כלים שקיימים בדגמים אחרים מבחינת המערכת, אם כי נראה שהוא בנוי טוב יותר ויש כמה שיפורים שאין ל D-Link, יש לי כונן 2TB די מלא, והייתי רוצה שתהיה לי גישה לקבצים שלי מכל מקום, לא רק בבית, הנוסף פשוט רוצה לחסוך בחשמל, במקום להפעיל מחשב שלם שביל להוריד טורנט.

יש לי בסלון I3 530 במארז 2480 של Antec, ודיסק 500GB למערכת ההפעלה, לוח מבוסס H55 ו 4GB זכרון.

בחדר שלי יש, I3 550 במארז 1380, SSD של 64GB למערכת ההפעלה, לוח מבוסס H55 ו 4GB זכרון.

החומר עצמו הוא על דיסק חיצוני של 2TB.

בנוסף יש כמה ניידים וטאבלטים שמתחברים בעל חוטי.

מבחינת רשת, אני על תשתית בזק, ספק 014, יש נתב D-Link DSL6740U H1, ו 3 רכזות, גם הן של D-Link (בסלון של 8 פורטים, בחדרים של 5), והכל מחובר ביחד על כבלי CAT5E, בקיצור רשת GIGA קווית מצויה.

אני די קצר במחינת מזומנים, אבל זה השקעה ששווה את זה, חבר ועוד מספר אנשים, המליצו לבנות NAS לבד, ואני די מהסס בעניין הזה, אין לי כוח להתעסק במערכות הפעלה וכו', למרות שיש לידע בניהול רשתות, אני בדיוק מסיים קורס בזה, אבל ב NAS קנוי, כבר יש מערכת אם רוב הדברים שאני צריך, סך הכל לתת גישה לכל המחשבים שלי, למדיה, ולחסוך חשמל.

תכוונו אותי לכיוון הנכון, יש לציין שאני חושב ללכת על מערך RAID5.

פורסם

כל מחשב יוכל לשמש כNAS. אפילו גרוטאה ישנה.

אם אתה סגור על זה שאתה צריך RAID5 - אני ממליץ לך בחום לקנות בקר ייעודי לצורך העניין. אלו המובנים על לוח האם ממש לא מיועדים ל5. 1 או 0 עוד ניחא.

שמעת על FREENAS? לדעתי היא תעשה בקלות את העבודה. לדעתי? אין מניעה לעבוד גם בסביבת WIN אם אתה מעדיף.

פורסם
  • מחבר

http://uk.hardware.info/reviews/4003/iomega-storcenter-ix4-300d-review-affordable-network-storage

http://uk.hardware.info/reviews/3069/d-link-sharecenter-quattro-dns-345-nas-review

על פניו iomega/LenovoEMC טוב יותר, יש 2 חיבורי USB2, וחיבור USB3 אחד, יש3 שנים אחריות, אפשר להשיג אותו בארץ ב 1300,

מצד שני DLINK סתם עולה יותר? ורק שנתיים אחריות..מחיר של מותג? אני לא רוצה להתעסק בבניית שרת NAS, אין לי זמן, כוח, וראש לכל זה,

שלא לדבר על התעסקות במערכת הפעלה(אומנם מארז ה 2480 שיש לי, יכול להכיל 6 דיסקים אם טיפה עבודה (להעיף את ה DVD), אבל לא בשביל זה קניתי אותו,

פשוט המארז הזה זול ומשתלם כאחד, אה וגם משתלב יפה במערכת קולנוע.

אם להסביר את עצמי בפשטות? אני צריך:

1. חסכון בחשמל (למה לי להפעיל מחשב שלם, שביל הורדות?)

2. ממשק פשוט להגדרה ושימוש יומיומי

3. שרת הורדות (טורנט)

4. מקום אחסון, והזרמה, שעליו אני יכול לגשת מכל המחשבים בבית, וכן מהניידים (טאבלטים/סמארטפונים) (מה שקיים בכל NAS קנוי, לא מדבר על שרת FTP וכו')

5. קומפקטיות

6. מחיר זול

מה אתם אומרים בכל זאת על ה IX4? די התלהבתי ממה שאתה מקבל מ 1300 שקל ...ועוד 3 שנות אחריות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים