עבור לתוכן

האצת חומרה בנגן פלאש

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי מחשב אשר משמש כ HTPC, בעל המפרט הבא:

Pentium D 830 @ 3.33GHz

2GB RAM

ATi HD4550

התקנתי על המחשב Ubuntu 12.04, ולאחר מאמצים רבים הצלחתי להתקין את הדרייברים של AMD לכרטיס המסך. (הדבר דרש שימוש בקרנל ישן 3.2 ושימוש ב X.Org X server ישן 1.12, אחרת הדרייברים סירבו לעבוד).

אך אני לא מצליח לגרום לנגן פלאש להשתמש ב GPU לניגון הסירטונים. הנגן משתמש רק ב CPU, מה שגורם לכך שכל סירטון ברזולוציות גבוהה מעל 360p, לא רץ חלק.

ניסיתי גם נגן פלאש 11.2 עם פיירפוקס, ונגן פלאש 11.7 שבא עם כרום. דווקא עם 11.2 הניגון קצת יותר חלק, אבל עדיין לא סביר.

קראתי באינטרנט וגיליתי שאדובי ביטלו בכוונה את התמיכה בהאצת חומרה בנגן הפלאש, בגלל בעיות תאימות לדרייברים. אך קראתי גם על שיטות חלופיות למיניהן, חלקן לא עבדו בכלל וחלקן עבדו " בערך".

האם למישהו יש ניסיון עם הבעיה, ויכול להמליץ לי על workaround כלשהו לבעיה?

לדעתי גם, המעבד עצמו אמור להתמודד כראוי עם סרטוני 720p ללא צורך בשימוש ב GPU, אך הדבר לא קורה בפועל.

אשמח לעזרה.

פורסם

אני מניח שבדקת והדריברים מותקנים טוב ומריצים סרטים שהם לא פלאש?

פלאש בלינוקס זה בדיחה. אדובי עושים מה שבא להם, ולקהילה אין הרבה ברירה (וגם לא ממש אכפת להם).

פורסם

חלק גדול מיוטיוב עובד ב HTML5, לחלק האחר יש תוספים בפיירפוקס שמכריחים אותו לפתוח את הסרטים כסרטים ולא כפלאש

פלאש הגיע לשלב שהשימוש היחיד בו הוא לפרסומות, הגיע לו למות כבר לפניי 10 שנים

פורסם
  • מחבר

יש לציין שגם סרטונים ב HTML5 לא עובדים חלק כלל.

ניסיתי 720p על VLC (הפעלתי GPU Decoding), ניגן ללא בעיה.

פורסם

קיימים תוספי פיירפוקס שפותחים את סרטוני יוטיוב על ידיי VLC וכדומה (התוסף מוריד את הסרטון ושם לחון VLC בתוך העמוד של האתר במקום הפלאש) - ניסית ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים