עבור לתוכן

שאלה קטנה בנושא AP בין 2 נתבים

Featured Replies

פורסם

קיימים אצלי בבית 2 נתבים:

A = מודם נתב משולב של בזק

B = נתב בלבד שנרכש באופן פרטי

החיבור בין הנתבים הוא באלחוטי באמצעות WDS

עד היום היה מוגדר ככה:

A מוגדר ברידג'

B מוגדר לחיוג PPPoE

כל המחשבים בבית מחוברים קווית ל-B

ואז צץ לו מחשב נוסף שמתחבר ל-A, מכיוון ש-A הינו בריגד' ה-DHCP שלו מבוטל, והמחשב מקבל APIPA

כאשר אני מפעיל DHCP הוא לא מקבל APIPA אך הוא מקבל No Internet Access מן הסתם...

אז עשיתי את השינוי הבא:

A מוגדר לחיוג PPPoE

B מוגדר כנקודת גישה בלבד

עכשיו כל המחשבים גולשים והכל טוב ויפה!

אבל... ישנה בעייה קריטית.

כאשר המודם נתב של בזק מוגדר לחייג מתחילים להם ניתוקים למינהם...

הגדרת הניתוק:

DHCP של A מחליט שלא בא לו לעבוד - ריבוט והכל חוזר לעצמו.

ואחרי שחפרתי לכם, הנה שאלתי:

אני מעוניין בעצות באיזה אופן להגדיר הנתבים על מנת ש-B יבצע חיוג ו-A עדיין יאפשר גלישה כאשר מתחברים אליו.

* לא ניתן להחליף את מיקומם של הנתבים מהסיבה שמדובר בקומות נפרדות, כאשר A עושה בעיות סנכרון בקומה העליונה.

תודה :)

פורסם

במצב שבו המחשב מקבל APIPA, ניסית להגדיר כתובת ידנית?

פורסם
  • מחבר

יאפ, הגדרת כתובת ידנית והפעלת ה-DHCP מבצעות את אותן הפעולות, מה שדורש ממני אחרי זה להתחבר בחייגן.

פורסם

תדבר עם בזק ותחליף את הראוטר.

כל עוד לא הוא זה שמחייג זה מסבך את הדברים.

פורסם
  • מחבר

אין לי כל כך מה לדבר איתם...

אני לא מזלזל בהם או משהו, אבל לא נראה לי שיש להם מה לחדש לי בנוגע להגדרות...

הסיכוי לקבל מענה שנציג טכני שמבין את התחום ולא עובד על פי הקורסים שעבר דיי קטן, אז התשובה שאני אקבל מהם זה "לא נתמך".

לכן אני שואל כאן, מה ההגדרה התיאורתית בכדי שנתב B יבצע חיוג ונתב A עדיין יאפשר גישה לאינטרנט בחיבור ישיר אליו?

אם נתב B מוגדר על PPPoE סימן שהנתב A יהיה חייב להיות מוגדר על Bridge

כאשר נתב A מוגדר Bridge ואפילו ה-DHCP יהיה פעיל, בשביל שהוא יאפשר גישה לאינטרנט יהיה חייב לבצע חיבור בחייגן, אך החייגן מוגדר בנתב B

אני צריך דרך כלשהי שאני מתחבר קווי/אלחוטי לנתב A הוא "פונה" לשרת ה-DHCP של נתב B ומחלק אותו למחשב במקום להביא APIPA או סתם לחלק DHCP משם עצמו... אפשרי? או שאני הלכתי רחוק מדיי עם הדימיון?

פורסם

לא אמרתי שתדבר איתם בשביל הגדרות.

אמרתי שתדבר איתם כדי להחליף את הראוטר.

אתה יכול לנסות להגדיר ניתוב סטטי מראוטר A לראוטר B. תיאורטית זה יכול לעבוד כי ראוטר A יעביר את הפאקטים של אותו מחשב לראוטר B כשראוטר B עושה NAT ומעביר אותו לראוטר A ולאינטרנט.

צריך גם בראוטר B לעשות ניתוב סטטי ספציפית לאותו מחשב אל ראוטר A.

אני גם לא בטוח שהראוטר של בזק מוגדר כמו שצריך כברידג'. זה נראה שהברודקאסט בשביל ה-DHCP נחסם בראוטר של בזק ובגלל זה אתה מקבל APIPA. אתה יכול לנסות לעשות TRACE לראוטר B ולראות איפה הוא נתקע.

האופציה הנוספת היחידה היא לקנות עוד ראוטר ולחבר אותו עם כבל לראוטר של בזק כשהוא מוגדר כברידג' ואת הראוטר החדש לחבר ב-WDS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים