עבור לתוכן

האם יש מישהו שמבין במתגי cisco

Featured Replies

פורסם

אני צריך עזרה במתגי CISCO האם יש פה מישהו שמבין בהם או מתעסק ביום יום אם המתגים?

פורסם
  • מחבר

השאלה היא כזאת יש לי 2 מתגי סיסקו דגמים הבאים שמחוברים ב STACK

3750x-48

3750x-24

2 המתגים מחוברים ב STACK המתגים עבדו יפה עד הפסקת החשמל.

אחרי הפסקת החשמל המתג 3750X48 שהוא ה-MASTER אלה יפה והשני כל פעם נתקע בעליה ומסך קפוא אם ההודעה: HARDWARE BOARD REVISION NUMBER :0X04

אם אני מוציא את המתג מה-STACK אז הוא עולה יפה אם אני מחמבר בחזרה אם הקסקדים לסטאק עוד פעם בעליה קופא בהודע שציינתי.

המתגים מריצים מערכת הפעלה :

12.2(58) se2

פורסם

אתה יכול לשלול בעיית חומרה אם תעלה את המתג ללא ההגדרות מNVRAM.

מעבר לזה, איזה שינויים הוכנסו לstartup config מאז לפניה הבעיה?

פורסם
  • מחבר

איך אני מעלה את המתג ללא NVRAM?

לא הוכנסו שום שינויים זה מתגים ששופחים אליהם TEMPLATE מוכן.

המתגים האלו עובדים סך הכל שבועיים בסניף אחרי השידרוג מנורטל.

עד להפסקת חשמל הכל עבד פיקס.

וגם מה שהכי מעניין שאם אני מגדיר את המתג השני כמסטר והראשון כמשני אז השני עולה והראשון מתחיל להתקע בדיוק באותו מקום כמו שהשני היה נתקע בבוט.

יכול להיות שהבעיה היא בקסקדים של המתג הראשון ה48 פורטים?

ההנהלה שלי רוצה שאני יחליף את 2 המתגים ב 2 מתגים חדשים אחרים.

אהההה ודרך אגב אני הבתי עוד מתג אחד חדש מהקופסא של 24 פורטים וגם החדש נתקע בעליה בדיוק כמו הקודם אז בגלל זה אני חושד בקסקדים של המתג הראשון או שכמו שאמרתה אולי משהו דפוק בבוט של המתג הראשון שהוא המסטר.

אם לא יהי לי פתרון אני אצתרך ביום ראשון להחליף את המתגים לגמריי ב 2 אחרים חדשים מאותו הסוג.

פורסם
  • מחבר

תודה אל הקישור עברתי קראתי בו אבל לא מצאתי שם שום דבר שיכול להתאים לי לבעיה כי המתג לא ניתקע בעליה כ STAND ALONE אלה כשהוא מחובר לSTACK כשהוא עולה כיחיד אז עולה עד הסוף ואני יכול לראות בו את כל הנתונים עדיין שמורים את VLAN PORTS הגדרות מה MASTER וכו......

הבעיה מתחילה כשהוא מתחבר לסטאק אז נתקע בחלון זה מצרף תמונה<a  href=%7Boption%7Dhttp://s17.postimg.org/px92pmtmn/IMG_20130627_233640.jpg' alt='IMG_20130627_233640.jpg'>

פורסם

יש לך אולי כבל stuck אחר?

נשמע מוזר שברגע אתה מחליף בין 2 הswitchים אז גם השני נתקע בעליה.

אם אתה מכבה ומדליק את שניהם באותו הזמן?

נסה להעלות אותו בלי הגדרות, תשנה את השם של הconfig ל config.old או משהו (נמצא על הnvram) ותראה מה קורה.

תנסה להוריד את ההגדרות של הstuck משני המתגים להעלות את שניהם ולהגדיר מחדש את ה stuck.

נראה שהוא בכלל לא מגיע לשלב שהוא עושה negotiate

שהוא נתקע, מה המתג שפועל רואה? תשתמש ב show switch neighbors

אתה יכול לנסות לבטל גם את הפורט שלו בזמן העליה מהמתג השני ואחרי העליה להחזיר אותו

Stack Port 1 on Switch 1 is connected to Port 2 on Switch 4. If Port 1 is flapping, disable Port 1 with the

switch 1 stack port 1 disable privileged EXEC command.

While Port 1 on Switch 1 is disabled and Switch 1 is still powered on:

1. Disconnect the stack cable between Port 1 on Switch 1 and Port 2 on Switch 4.

2. Remove Switch 4 from the stack.

3. Add a switch to replace Switch 4 and assign it switch-number 4.

4. Reconnect the cable between Port 1 on Switch 1 and Port 2 on Switch 4 (the replacement switch).

5. Re-enable the link between the switches. Enter the switch 1 stack port 1 enable privileged EXEC

command to enable Port 1 on Switch 1.

6. Power on Switch 4.

פורסם
  • מחבר

כבר ניסיתי הכל גם החלפתי את 2 כבלי הקסקאד ואפילו חיברתי מתג אחר חדש מקופסה מתג שהוא ללא הגדרות כלום אין אליו ומגיע לאותו מסך ונתקע.

ברגע ששני המתגים עולים אז המאסטר מזהה בבוט שיש חיבור בצד השני מקפיץ הודעה שזיהה חיבור בפורט 1 ו 2 ואז ממשיך בעליה עד שמגיע למסך שפרסמתי. אם אני מריץ במסטר אחרי העליה את הפקודה: SHOW SWITCH אז הוא מזהה חומרה של שתי מתגים מזה שהראשון הוא המסטר ומציג לי הודעה במתג השני של VIRSION MISMATCH כאילו שהמערכת הפעלה שונה מהראשון אבל שניהם מריצים את ההפעלה 12.2 UNIVERSAL הרצתי גם את הפקודה show switch stack-port גם מראה שהכל בסדר אם הפורטים שכל ה-4 במצב OK יש משהו דפוק בראשון אני חושש אבל מה יכול היה לקרות אחרי הפסקת החשמל

פורסם

זה אכו נראה כמו בעיה ב-MASTER שלך. מציע לך להגדיר אותו מחדש.

פורסם

מה הסיכוי שיש לך על הflash 2 גרסאות מערכת הפעלה שונות?

אולי אחרי ההפסקת חשמל המתג עלה מגרסה אחרת.

תעשה את הדבר הבא, תעלה מתג אחד תעשה sho ver ותסתכל מאיזה גרסה הוא עולה.

לאחר מכן תכניס את הswitch השני לrommon ותעשה לו

flash_init

dir flash:

ותראה איזה גרסה יש לך על הflash.

תוודא ששתי הגרסאות זהות.

פורסם
  • מחבר

חברה תודה רבה לכולם אל העזרה והעצות מחר אני אנסה לאפס את המאסטר להדרות יצרן ואז להגדירו מחדש כך אני יוכל לשלול או שזה בעיית חומרה או תוכנה מקסימום נחליף מתג.

תודה לכולם.

- - - תגובה אוחדה: - - -

TOMERB1 גם את זה כבר בדקתי שניהם מריצים את אותה מערכת הפעלה אותה גירסה רק השוני בהם זה הפי"צרים

המאסטר מריץ את:

c3750e-universalk9-mz.122-58.SE2

והשני מריץ את:

c3750e-universalk9-mz.122-53.SE2

וגם אל הפלאש אין יותר מערכות הפעלה חוץ מעלה שציינתי

פורסם

שים לב שהגרסה שונה, כנראה שינויים מינורים אבל יכול להיות שהוא משווה בין שתי הגרסאות.

נסה להעתיק בין אחד לשני את הגרסה ולהעלות אותו מחדש.

בעיית חומרה זה כנראה לא, כשהמתג עולה הוא מריץ בדיקות על עצמו, כנראה שאם זה היה משהו אז הוא היה מתריע (ובנוסף המתג השני מזהה לך אותו דרך ה stack).

עריכה:

עוד משהו שמצאתי,

Software compatibility between the stack members is determined by the Stack Protocol Version number. To view the stack protocol version of your switch stack, you can issue the show platform stack-manager all command.

לפי איך שזה נראה אצלך זה נראה באמת כמו גרסאות לא תואמות, או שהstack לא עובד באותה הגרסה, שים לב שאתה עושה את הפקודה מלמעלה (show platform...)

ותראה שלא קורה לך מצב כזה:

Switch# Role Mac Address Priority State

--------------------------------------------------------

1 Member 0015.c6f5.6000 1 Version Mismatch

עוד משהו, אתה יכול לעשות בsw שפועל את הפקודות (אם אתה מחובר דרך VTY תעשה terminal monitor).

debug platform stack-manager sdp

debug platform stack-manager ssm

ולהעלות את המתג השני, ברגע שהוא יעלה המתג שפועל יראה לך בדיוק איזה תהליך קורה ומה קורה, זה יתן לך אינדיקציה טובה יותר.

בכל מקרה, אני עדיין ממליץ לך להעתיק גרסה מאחד לשני ולהעלות מגרסאות זהות לחלוטין רק בשביל לשלול את זה.

שבוע טוב

פורסם
  • מחבר

tomer צדקתה הבעיה באמת הייתה בגירסאות של התוכנה כנראה שהפיצ"יר שהיה מותק בשני היה דיי שונה מהראשון למרות שמדובר באותה גירסא העתקתי את הגירסע מהראשון ושמתי בשני ושמתי לו BOOY SYSTEM FALSH: לגירסא החדשה והכל הסתדר.

הפיצ"ר עשה לי את כל הבלאגן.

תודה ל-TOMER ולכל העוזרים האחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים