עבור לתוכן

האם מיקרוסופט נהפכת לחברת אפל? תשואות נשמעו בכנס BUILD עם הזכרת כפתור התחל בגרסה 8.1

Featured Replies

פורסם

ציטוט מזויע (לפחות אותי) מכתבה ב-Ynet, שמבשרת שכפתור "התחל" (שיקפיץ את ממשק האריחים של חלונות 8, ולא את תפריט התחל של חלונות XP-7) יחזור בגרסה 8.1:

כפתור ההתחל שהוצג בווינדוס 95, ושנעלם מגירסה האחרונה של ווינדוס חוזר למערכת ההפעלה (הכרזה שסחפה מחיאות כפיים) ומקפיץ את מסך האפליקציות (ממשק האריחים) כשלוחצים עליו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4397484,00.html

עם תגובה שכזו מצד מפתחי מיקרוסופט על הכרזת דבר חסר תועלת/משמעות בכנס המפתחים של מיקרוסופט (BUILD), שבדרך כלל מאופיינת לכנסי מפתחים של חברת אפל ולא לכנסים של חברות אחרות, אני מתחיל לחשוב שמיקרוסופט עומדת להפוך לאפל.

פורסם

מספיק להתלונן. מדובר בפיתוח חדשני ומהפכני שמגיע לו מחיאות כפיים סוערות.

פורסם

איזה פיתוח? כפתור שמקפיץ את המטרו?

אכן.

פורסם

כולם רוצים להיות אפל מאז שהיא עושה את אחוזי הרווח הגבוהים ביותר פר מוצר, ומאז שיש להם עדר שלם של אידיוטים שיעשו הכל בכדי להגן עליה, וימחאו כפיים מכל שטות שהם יציגו. זה כדאי, לא? לו הייתי מנכ"ל הייתי שמח אם גם לחברה שלי למוצרי היגיינת הפה היו כל הדברים הללו.

פורסם

אני דווקא מסכים עם פותח הדיון.. אני חושב שהדגש בדברים שלו הם שהגענו למציאות בה שינוי זעום ופעוט כמו הוספת כפתור שכל מה שהוא עושה זה פעולה שהייתה אפשרית עם קליק אחד יותר => חזרה למטרו.. זוכה לתשואות. כלומר אנשים לא מבינים בכלל במה מדובר. הרי יש פה כמעט רמאות - הם מסבירים שהם החזירו את כפתור ההתחל אבל בעצם הם לא עשו כלום מבחינת מהות הכפתור ובטח שלא ביצעו את מה שהקהל הרחב השתוקק לקבל חזרה בחווית השימוש ב - PC.

לי יש WIN8 ובתכלס אני יחסית מסתדר איתו.. אבל מאד מתסכל אותי שבעדכון הזה הם עדיין מכריחים את המשתמשים לעשות שימוש בממשק המטרו, במקום לאפשר שימוש מלא בממשק ה - desktop יחד עם כפתור התחל ופונקציונליות זהה ל - Win7.

על כך מגיעה למייקרוסופט קריאות אכזבה ולא עידוד..

פורסם

הקהל מוחה כפיים->מייקרוסופט נהפכת לאפל

לוגיקה קלוקלת

פורסם

לפי הכתבה בראשי דווקא מצוין שכן תתאפשר בחירה בין ממשק מטרו לתפריט התחל מודל win7. ועל כך אני אומר i stand corrected ומקווה שבאמת כך יהיה...

פורסם

כרגע אין בחירה כזאת

לחיצה על הכפתור מביאה למסך הMETRO

בדיוק אותה פונקציה כמו בWINDOWS 8 רק שיש כפתור קבוע

פורסם

בכתבה הראשית כתוב, ואני מצטט: ״• החזרת כפתור "התחל" לשולחן העבודה – עם אפשרות לפתיחת ממשק האריחים, או תפריט רגיל בסגנון חלונות 7 וקודמותיה.״

בנוסף יש תמונה בכתבה של אייקון ההתחל החדש ותפריט הדומה לזה של win7...

פורסם
בנוסף יש תמונה בכתבה של אייקון ההתחל החדש ותפריט הדומה לזה של win7...
ברור שמדובר או בזיוף "פוטושופ" או באחת מתוכנות צד שלישי שמוסיפות תפריט התחל. אין שום סיכוי שמיקרוסופט יוסיפו את התפריט בעיצוב הישן של win7 במקום בעיצוב השטוח של win8.
פורסם
  • מחבר

קראתי את הכתבה המקבילה ב-HWzone, והיא יותר מושקעת מהזעזוע ב-Ynet. על פיה נראה כי כפתור התחל יחזור במלואו (כלומר תהייה אפשרות גם לתפריט שלו, ושזה לא יהיה סתם כפתור Home (וירטואלי) במסווה של כפתור התחל), אולם מישהו פה העלה דעה שהתמונה שמציגה את כפתור ההתחל בפעולה עם תפריט ההתחל שלו, היא תמונה שנערכה בתוכנה לעריכה גרפית (כמו פוטושופ). עדיף לחכות ולראות. זה החסרון של שמועות, פרסום מקדים וביקורות מקדימות לדבר שטרם יצא לשוק (הושק): תכופות המידע המפורסם/המוצג יכול להיות לא נכון או שקרי והחברה יכולה לנצל את זה כדי לגרום להיווצרותו של ביקוש מלאכותי למוצר שבפועל הוא לא טוב.

פורסם

לא יודע מה מאיזו בחינה היא מושקעת יותר לדעתך, אבל הכתבה הזו מזעזעת. מלבד הטענה המדוברת שלא מצאתי לה שום מקור אחר (וצריך להיות, אחרת מאיפה הם יודעים) וצילום המסך האקראי שלא ידוע מה מקורו (בטח לא רשמי של מיקרוסופט, ולא מאותו מקור כמו שאר התמונות), הדבר הראשון והעיקרי שהפריע לי בכתבה זה שלא צויינה העובדה שמדובר בגרסה לא גמורה "preview", הכותרת מציינת רק "מיקרוסופט משיקה את חלונות 8.1" כאילו שמדובר בגרסה סופית, ובשום מקום בכתבה לא מצויין אחרת, ולהיפך, ניתנת ההרגשה שזו אכן גרסה סופית ומוכנה לשימוש.

נערך על-ידי yonizaf

פורסם

נמאס לי מעדר הבכיינים שלא מבנים כלום ולא רוצים להבין אפילו 2 דקות לנסות קשה להם ויודעים רק לשנוא כל מה שקשור למיקרוסופט

תמיד שיוצת מערכת הפעלה חדשה בעיקר הישראלים מתלוננים כי זה מה שהם יודעים לעשות הכי טוב אחר כך בסוף אחרי הרבה זמן

רובם עוברים למערכת הפעלה החדשה יותר כי גם הם מבנים שזה יותר טוב לי יש תוכנה שנותנת לי כפתור אתחל+ משופר

גם לא מפריעה לי שאין כפתור אתחל זה למשתמשים אחרים שחסר להם הכפתור אתחל ולמה מדברים רק על הכפתור המסכן הזה

יש ב 8.1 עוד הרבה שפורים והעדכונים לדברים קיימים אני מקווה שבאמת ישאירו את כולם

נערך על-ידי סוכריות MאנדM

פורסם

להוסיף למה שאמרתי קודם בקשר לכתבה באתר - גם התמונות האחרות שמוצגות שם הן לא מגרסת preview החדשה ששוחררה עכשיו אלא מהגרסה שהודלפה בעבר, מה אפשר לדעת בקלות לפי מספרי הגרסה. באותו אופן אפשר להסיק שהתמונה עם תפריט ההתחל היא בכלל לא של 8.1, כי אין את הטקסט של מספרי הגרסה שאמור להופיע על שולחן העבודה למטה.

(ולמי שדווקא מעניין אותו מקור התפריט שבתמונה, לדעתי מדובר על start8, לפי צבע הרקע של הכפתור הלחוץ, וסימנים נוספים)

או בקיצור, נראה כאילו הכתב שלף מחיפוש גוגל תמונות שנראו לו מתאימות , בלי לבדוק את מקורן כמו שצריך. גם אם לא היה לו זמן להתקין ולקחת תמונות בעצמו, היה כבר יותר הגיוני לעשות מה שעשו בynet, שלקחו את התמונות שלהם מתוך הוידאו.

נערך על-ידי yonizaf

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים