עבור לתוכן

הפיכת SanDisk Ultra 8GB לקריאה בלבד, על מנת לאפשר הכנסתו למחשבים שיכולים להכיל וירוס

Featured Replies

פורסם

האם יש איזו שהיא דרך להפוך את ה-SanDisk Ultra 8GB שלי לקריאה בלבד, על מנת שאוכל להכניס אותו למחשבים ציבוריים שעלולים להכיל וירוס, מבלי שהוא ידביק אותו?

תודה מראש.

פורסם

אתה יכול להשתמש בתוכנה כמו TRUECRYPT שתצפין את המידע ותאפשר לך לפתוח אותו לקריאה בלבד.

פורסם

למה שלא תרוקן את ה-DOK לפני שאתה מחזיר אותו לשימוש במחשב שלך?

פורסם

נתקלתי בשתי שיטות שנראות יעילות:

שימוש בהרשאות NTFS:

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=224516

יצירת קובץ דמה שימלא את הDOK כך שאפילו לא יהיה מקום לכתוב לתוכו AUTORUN.INF.

http://www.raymond.cc/blog/create-fake-dummy-file-on-usb-flash-drive-to-enable-write-protect-and-prevent-modification/

שילוב של שניהן כנראה תצליח לעצור 99.9% מהרושעות.

פורסם
  • מחבר

שימוש בהרשאות NTFS: הלינק שצירפת רלוונטי לגבי Windows XP ולי יש Windows 7, ששם ההגדרות שונות.

בנוסף, לא ברור האם השינויים בהרשאות תקפים גם בעת חיבור ה-Flash Drive למחשבים אחרים או רק למחשב שלי.

קובץ דמה: נראה מסורבל. מטרתי היא להפוך את ה-Flash Drive שלי לקריאה בלבד ברגע שאני מסיים את השימוש בו במחשב שלי, או צריך להתשמש בו במחשב אחר שאין סיכוי שאני אכתוב דרכו אליו. כתוב באותו הלינק שיש התקן שניתן לחבר ל-Flash Drive, עם מתג שמאפשר להפוך את ה-Flash Drive לקריאה בלבד בזמן אמת (בדומה לכאלה שיש להם מתג קריאה בלבד מובנה), לפני שמכניסים אותו למחשב שרמת האבטחה שלו מוטלת בספק.

הפיתרון הלא מרכזי (שעליו הם לא הסבירו בלינק לפרטים) שהופיע בלינק: "You could also buy a device which comes with a write-protect switch built in, and this is a good idea if you plan to buy a new stick that will spend a lot of time connected to other computers, but is obviously not an option for your current devices." נראה הכי טוב בשבילי (לא יודע למה הם כותבים שם שזה רעיון טוב אם אתה מתכנן לקנות Flash Drive חדש שיבלה רוב הזמן במחשבים אחרים, אך זה לא אופציה להתקן הקיים שלך), נראה הכי טוב בשבילי.

האם יש אפשרות באופיס דיפו או חנות מחשבים אחרת אפשרות לרכוש התקן כזה?

פורסם
שימוש בהרשאות NTFS: הלינק שצירפת רלוונטי לגבי Windows XP ולי יש Windows 7, ששם ההגדרות שונות.

בנוסף, לא ברור האם השינויים בהרשאות תקפים גם בעת חיבור ה-Flash Drive למחשבים אחרים או רק למחשב שלי.

קובץ דמה: נראה מסורבל.

המדריך להרשאות NTFS לXP אבל אותו דבר יכול להתבצע גם בוינדוס ויסטה/7/8.

אם אתה צריך הוראות מדויקות, חפש מדריך דומה לוינדוס 7, בטוח יש.

קובץ דמה נוצר עם אחת התוכנות המיועדות לכך, שאמורה לשבת על הDOK ולוקח בדיוק שניה להריץ אותה וליצור קובץ דמה שימלא את הDOK בכל סיום שימוש לפני שאתה יוצא מהבית.

פורסם
  • מחבר

אכן הצלחתי לבצע את ההוראות (החלונות היו בדיוק אותו הדבר, רק יש כפתור נפרד שמאפשר גישה לכל אחד מהחלונות שהופיעו בלינק).

החשש שלי היא שהפיתרון חסר משמעות במחשב שיש בו רק משתמש אחד שהוא מנהל המחשב. לפי דעתי הפיתרון מתאים רק אם יש במחשב שלך שני משתמשים או יותר: אחד מהם הוא מנהל המחשב, והשני הוא משתמש רגיל.

הבעייה החלה בשלב 10, כאשר הופיע לי רק Everyone ולא גם החשבון השני, כך שאני לא יכול להמשיך למעשה משלב זה, מהסיבות שצויינו.

פורסם

מה זה משנה אם יש משתמש אחד.

אם אין לו הרשאה אז אין לו.

גם ADMINISTRATOR הוא משתמש שלו אתה יכול לבטל הרשאות.

אם לא מופיע לך החשבון הפרטי אז עשית טעות בדרך.

אתה אמור להעביר את ההרשאות למשתמש הפרטי שלך.

ואז לבטל את האדמין וכל השאר.

ואז ליצור EVERYONE שם מותר רק לקרוא ולהריץ.

בנוסף!! למשתמש הפרטי שלך שמותר לו לעשות הכל.

ההגיון מאחורי הפעולות מאוד פשוט.

גם אם המדריך לא מושלם אתה יכול להסתדר כל עוד אתה יודע מה אתה מנסה לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים