עבור לתוכן

מאוורר סטוק מתחמם

Featured Replies

פורסם

תודה לכל מי שנכנס להציץ חח

לעניינינו, יש לי מאוורר סטוק 120 mm

נשרף לו בכרטיס איזה רכיב עם 4 רגליים, כתוב עליו 277 משו,

הלחמתי רכיב כזה ממאוורר אחר בגודל 80 mm,

והמאוורר עובד אבל באופן קבוע שורף לי דיודה בבקר מאווררים אחרי כמה זמן של שימוש,

פתחתי את המאוורר שוב, ראיתי שיש סיב חשוף קטן שנוגע/לא נוגע בין החוטים של הפלוס והמינוס, תיקנתי את הנושא

חיברתי שוב לבקר והמאוורר עובד אבל הלד של הבקר מהבהב קלות (בערוץ של מאוורר אחר הלד לא מהבהב),

נגעתי במרכז של המאוורר והוא חם בצורה מטורפת... אני מפחד שהתקלה לא נפתרה והוא שוב ישרוף לי דיודה

שורה תחתונה, מאוורר שמתחמם בצורה חריגה, על איזה תקלה זה מעיד אם בכלל?

אולי הרכיב מהמאוורר של ה80mm לא מתאים למאוורר של 120mm?

אולי פשוט המגנטים או משו פיזי שם כבר עשה את שלו?

אשמח לשמוע תשובות ותודה מראש :)

פורסם

ממה נדפק הציפ המקורי ? - יתכן שהיה קצר באחד מהסלילים (חוט השתפשף וכו) וזה דפק את המקורי, ועכשו דופק ם את החדש

אם הלילים תקינים, אפשרויות אחרות : יכול ליות שהציפ שונה - לציפ יש 4 רגילים שהם + - ו 2 יציאות לסלילים. הקצה השני של הסלילים הולך ל + או ל -. יכול להיות שב 1 זה הלך ל + ובשני ל - אז הציפ עובד בצורה שהוא לא מתוכנן לעבוד. יכול להיות שהמאוורר ש ה 80mm היה של 5V ולא של 12V (אין הרבה כאלה אבל הם קיימים, היתה תקופה שרוב המארזים של Tzag Elita הגיעו אם מאוורים כאלה), לכן גם הציפ מיועד ל 5V ואתה נותן לו 12. יכול להיות שהם מיועדים לערך שונה של סלילים (למרות שזה נראה לי פחות סביר)

אם הבקר עושה תופעות כמו התחממות או LED שמשנה בהירות זה לא תקין וסימן לזה שאתה יכול לדפוק את הבקר

אלתשדתמש אם המאוורר הזה במחשב כדיי שלא תדפוק עוד משהוא

אבל יש משהוא אחר מעניין שאתה יכול לעשות איתו :

תפרק אותו, תנתק את הציפ/רכיבים אלקטרוניים אחרים/וכו מהמעגל ותלחים חוטים ישר ליציאות של הסלילים. תסגור את המאוורר. יש לך עכשו חוטים שאם המאוורר מסתובב (במהירות מספיקה) הוא יוציא לחוטים האלה מתח של כמה V AC

עכוש תיצור מנהרת רוח ("פירמידה") בגודל של 1x1 מטר כדיי שתוכל לרכז איתה רוח לתוך המאוורר הזה. תשים את זה בחוץ במקום שיש בו פרצים חזקים של רוחות שיכולים לסובב את המאוורר

את החוטים תחבר דרך דיודה לקבל של כמה אלפיי uF וכמה עשרות V (תחבר במקביל קבלים למתח מתאים מכל מיני מעגלים אלקטרוניים). כל פעם שיש רוח, זה יטעין את הקבלים לכמה V. מזה אתה יכול להדליק לדים וכו' (כמה שהקבלים גדולים יותר = זמן ארוך יותר) ויש לך לדים שמופעלים על רוח.... (אם כי הם צריכים רוח דיי חזקה כדיי לעבוד)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת :)

אני לא יודע ממה נדפק הצ'יפ המקורי, והמאוורר הקטן היה בוודאות של 12 וולט...

בכל אופן אתה צודק, וכדאי להחליף מאוורר ולסיים את הסיפור... פשוט צבעתי את הכנפיים שלו בירוק,

ועכשיו אני אצטרך לצבוע את החדש חח

רעיון נחמד להפוך אותו לסוג של דינמו, אפשר לעשות לו מד לדים למהירות של הרוח :)

פורסם

יש מצב שתוכל להעביר את הטורבינה הזאת למאוורר החדש (אם המרחק מהמגנט שבתוך הטורבינה לסלילים, העובי של הציר וכו הם אותו דבר ב 2 המאווררים)

אני בניתי את המערכת הזאת לפניי כמה שנים אם מאוורר 80mm ו "משפך" בצורת פירמידה שמרכז את הרוח משטח של 1x1 מטר לתוך המאוורר, דיודה 1 רגילה 4007 וקבל 6800uF. הוא הספיק להחזיק לד ירוק משהוא כמו דקה אחריי פרץ רוח פתאומי, אבל לרות שהיה מסתובב בקלות היה צריך פרץ רוח קצת חזק כדיי שהוא יזוז. אני חושב שאם מאוורר 120 זה יעבוד יותר טוב + אתה יכול לנסות פירמידה וקבל גדולים יותר

פורסם
  • מחבר
יש מצב שתוכל להעביר את הטורבינה הזאת למאוורר החדש (אם המרחק מהמגנט שבתוך הטורבינה לסלילים, העובי של הציר וכו הם אותו דבר ב 2 המאווררים)

אני בניתי את המערכת הזאת לפניי כמה שנים אם מאוורר 80mm ו "משפך" בצורת פירמידה שמרכז את הרוח משטח של 1x1 מטר לתוך המאוורר, דיודה 1 רגילה 4007 וקבל 6800uF. הוא הספיק להחזיק לד ירוק משהוא כמו דקה אחריי פרץ רוח פתאומי, אבל לרות שהיה מסתובב בקלות היה צריך פרץ רוח קצת חזק כדיי שהוא יזוז. אני חושב שאם מאוורר 120 זה יעבוד יותר טוב + אתה יכול לנסות פירמידה וקבל גדולים יותר

בדקתי כבר, המגנט לא אותו גודל...

אני אשחק עם המאוורר הישן כשיהיה לי זמן, זה רעיון מגניב, תודה על המידע!

ירוק...??!:

חח לא ירוק כמו בתמונה, ירוק יותר זרחני, תסתכל בתמונה למטה http://hwzone.co.il/community/threads/497683-The-glow-grace-%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%A0%D7%99-1-8-12/page2

כעיקרון תיכננתי אדום, ולא היה בחנות, אז לקחתי ירוק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים