עבור לתוכן

האם אפשר ומותר לחבר הרד דיסק SATA למחשב כשהוא דלוק?

Featured Replies

פורסם

כותרת^^

תודה לעוזרים!

פורסם

תיאורטית בקר הSATA אמור לתמוך בHOTSWAP אם AHCI/RAID מופעל בביוס.

פורסם

זה קשקוש.

כל הכוננים החיצוניים מקבלים מתח בזמן שהם עלולים לזוז.

זה זניח.

פורסם
  • מחבר

קראתי באינטרנט על HOTSWAP ועל זה שבקר SATA אמור לתמוך בזה אם הוא מוגדר על AHCI.

השאלה היא, האם זה ששמים לכונן חשמל כשהמתח כבר קיים, ועושים את זה בזהירות, יכול להיות נזק לכונן?

אם כן יכול להיות נזק, אז למה בכלל יש את ה HOTSWAP ? ולמה שזה ישנה אם ה SATA מוגדר בביוס על AHCI ? אני לא מדבר כרגע על האם זה יזוהה בסופו של דבר..

אלא ספציפית על נזק..

פורסם

תיאורטית לא אמורה להיות בעיה.

צריך AHCI או RAID כי במצב אמולציה לIDE התמיכה בHOTSWAP לא יכולה להיות מופעלת.

נזק לא סביר שיהיה.

אבל מחשב פתוח דולק, משיכת כבלים, הרדיסק באוויר.

זאת לא נוסחה טובה להימנע מצרות.

פורסם
  • מחבר
תיאורטית לא אמורה להיות בעיה.

צריך AHCI או RAID כי במצב אמולציה לIDE התמיכה בHOTSWAP לא יכולה להיות מופעלת.

נזק לא סביר שיהיה.

אבל מחשב פתוח דולק, משיכת כבלים, הרדיסק באוויר.

זאת לא נוסחה טובה להימנע מצרות.

זאת אומרת שזה שב BIOS מוגדר ה SATA על IDE , ומחברים כונן, נזק לא אמור להיות בכל מקרה אלא הוא רק לא יזוהה?

אני שואל כי כבר חיברתי כוננים במצב של מחשב דלוק, ואף פעם לא בדקתי אם מוגדר AHCI ב BIOS . ורוב הפעמים הכוננים זוהו והכל עבד יופי.

ואני מסכים איתך לגבי הפסקה האחרונה:)

פורסם

אני עובד כך כבר תקופה ארוכה.

שום בעיות, להיפך. חיים קלים.

אם יש כלוב HOT SWAP ייעודי, החיבור נעשה במינימום תזוזה.

שום בעיות נכון להיום גם עם דיסקים וותיקים.

פורסם

אני ממליץ כן להיזהר לא להזיז בתנועות חדות דיסק קשיח כשהוא עובד - בין אם מחשב נייד (לא להניח אותו במכה על השולחן כשהוא עובד), דיסק קשיח חיצוני, או דיסק קשיח פנימי שמחובר לכבלים במחשב

כלומר, אני ממליץ להכניס את הדיסק למסילות של המארז (אם הן מכוונות בצורה שקל לעשות את זה) או להניח אותו על תחתית המארז(כשהוא הפוך, שהמעגל האלקטרוני לא יתקצר על המתכת של המארז....) ואז לחבר ולנתק כבלים בלי להזיז את הדיסק

החיבור וניתוק של הכבלים לא אמור לרום לנזק לדיסק - לכל היותר איבוד מידע אם היתה כתיבה בזמן שכבל נותק

מה שכן, חשוב לשים לב שמכניסים את 2 התקעים ובמיוחד את זה של החשמל ישר בצורה מוחלטת ולא כשהוא מוזז ב 1 או יותר פינים לצד. אם מכניסים אותו (אפילו חלקית, והוא כן נכנס קצת) כשהוא לא ישר הוא יכול לגרום לקצר ולשרוף את החיבור בדיסק ואת התקע על הכבל של הספק

עכשו נניח שחיברת את הדיסק, האם הוא יופיע בכלל במערכת הפעלה ? זה כבר תלוי ב mode שהוא מוגדר ובמערכת ההפעלה עצמה

פורסם

אם לקשיח יש חיבור חשמל molex, לא מומלץ לחבר אותו תוך כדי פעולה.

פורסם

בעיקרון הAHCI

(advanced host controller interface)

מכיל את כל הפונקציות המתקדמות בעבודה עם בקרי SATA.

יכול להיות בגלל שלוחות צ'יפסטים ביוסים ומערכות הפעלה התקדמו, אפשר לעשות HOTSWAP גם בIDE MODE.

אבל אני לא לגמרי בטוח שזה יעיל/אמין באותה מידה.

בכל מקרה כבר המון שנים שאין סיבה לעבוד בIDE MODE.

דבר ראשון שאמורים לעשות עם מחשב חדש זה להפעיל AHCI בביוס, עוד לפני התקנת מערכת ההפעלה.

לדעתי(וטענתי זאת כבר לפני שנים) ברירת המחדל מהיצרן בביוס צריכה להיות AHCI מופעל, ולא אמולציה לIDE לתמיכה במערכות הפעלה עתיקות.

פורסם
אם לקשיח יש חיבור חשמל molex, לא מומלץ לחבר אותו תוך כדי פעולה.

זה לא משנה - בכונן שבו יש את שתיהם הם מחורים במקביל בתוך המעגל. ואת חיבור הכוח SATA ניתן דיי בקלות לחבר (או לנסות לחבר) כשהוא קצת מוזז ממה שהוא אמור להית - מספיק כדיי ליצור מגע בין הפינים הלא נכונים

פורסם

זה לא כזה נורא.

הרבה פחות מסוכן מלעשות קצר בחיבור לא נכון של כבל החשמל.

פורסם

ממה שאני זוכר זה תלוי בבקר בסופו של דבר, וכמובן צריך מערכת הפעלה שתדע להתמודד עם זה.

פורסם

גם לחבר ועוד יותר - לשלוף כונן בזמן שהמחשב עובד זה מתכון לצרות. הבעיה שאתה לא תמיד יודע אם דפקת ומה דפקת, ותגלה את זה שבועיים אחרי כשתרצה לגשת לאיזה קובץ. כוננים חיצוניים נדפקים כמו זבל ופנימיים של אותה חברה הרבה פחות - תעשה את החשבון. לא צריך להתעצל, כולה RESTART, וגם תנקה קצת את הזכרון משטויות...

פורסם

מה פתאום לעשות רסטרט למחשב?

המחשב הראשי שלי לא עבר רסטרט מאז יום כיפור, ומאז כבר נוספו לו 3 דיסקים ברייד. ונותקו וחוברו דיסקים מספר רב של פעמים.

אין שום בעיה עם ניתוק וחיבור הארדיסקים

רק שני דברים

במידה וההארדיסק מעוגן, יש לנתק את כל המחיצות ולעשות הוצאה בטוחה.

לנתק קודם את כבל הנתונים, ואחרי זה את כבל החשמל.

וההיפך, לחבר קודם כבל חשמל ואחרי זה כבל נתונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים