עבור לתוכן

צריך חוות דעת על מפרט לגיימינג תקציב 6000

Featured Replies

פורסם

אני חייב לציין משהו, אני לא בטוח שאני אקנה את המחשב עכשיו, אני בצבא והסופשים שלי קצרים ויכול להיות שאני יחליט בסוף שעדיף לי לחכות מספר חודשים עד השחרור כדי שאוכל לקבל יותר תמורה לכסף שלי. אני רוצה בכל חוות דעת על המפרט בעיקר בשביל להבין דברים שהשתנו מאז הפעם האחרונה שהייתי מעודכן בחומרה של מחשבים. למרות שאני די סומך על העצות של האנשים פה אני מעדיף תמיד לדעת איפה עומד הידע שלי בנושא ככה שאני אוכל להחליט בעצמי מה אני רוצה.

אז לפני הכל השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני מעדיף כמה שיותר לחסוך, אבל השגתי את התקציב בשביל לנצל אותו.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל, מעדיף שלא לחרוג אבל אם זה שווה אני אספוג את זה.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג, עוד שטויות כמו סרטים HD ותכנות אבל אני מנחש שזה האיזי סטאף.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

כרגע אני משחק בעיקר בבאטלפילד 3 רק אבל זה רק בגלל המגבלות של המחשב הנוכחי.

אני לא בטוח אבל אני חושב שהמסך הוא 21 אינץ', הרזולוציה הטבעית שלו היא 1920x1080.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא, יש לי הכל מהכל.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1, לא מפריע לי רעש, ויש לי ניסיון עם מחשבים רועשים.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מתוכנן oc בינוני.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות, אין צורך במערכת הפעלה או תוכנות אחרות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא, גם אין לי בעיה להגיע לשום מקום בארץ(אולי אילת זה טיפה בעייתי, אבל אני משרת קרוב ככה שזה אפשרי למרות שאני לא רואה סיבה לנסוע לשם)

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה) לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מאוד חשוב לי אופק השדרוג, אני רוצה שתהיה לי האופציה לשדרג את המחשב לפחות פעם אחת לפני שאצטרך לקנות מערכת חדשה.

טוב אז אחרי מחקר מעמיק, הסתכלות על מפרטים פה, בנצ'מרקים וביקורות הרכבתי את המפרט הבא ויש לי כמה שאלות:

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1112

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪218

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77MX-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪609

מארז:

Raidmax Augusta Bottom design PS, USB 3.0, Fan Speed & light controllers, 120X4 Front+Top(2)+Back Ptional side fan Black

כמות: 1 - מחיר: ₪510

קירור למארז:

Raidmax 120mm Retail Quiet Fan

כמות: 1 - מחיר: ₪22

ספק כוח:

FSP RAIDER 750W 80Plus Silver 60A @ 12V A.PFC

כמות: 1 - מחיר: ₪447

זיכרון:

Corsair 8G CMV8GX3M1A1333C11 CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪305

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪326

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series

כמות: 1 - מחיר: ₪484

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DP with Boost - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1340

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪110

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5788

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5673 ₪

האם ההבדל בין הi5 לi7 רלוונטי בשבילי מבחינת גיימינג או מבחינת דרישות עתידיות? שווה עוד 500 שקל?

האם הביצועים היותר טובים של הivy בoc שווים קנייה של מעבד מסדרה ישנה יותר או שעדיף שאני אקח את הסדרה החדשה?

את הלוח אם אני חייב לציין שבחרתי ללא הבנה מיוחד חוץ מאיזה צ'יפסט אני צריך, מעבר לזה וידאתי שיהיה מקום לדחוף 4 סטיקים של זיכרון ומספיק חיבורי usb. למישהו יש המלצה למשהו?

אני אצטרך את ה750w של הספק או שזה מיותר? את המארז בחרתי נטו בגלל שהוא ניראה טוב ונוח.

תודה מראש.

נערך על-ידי /root

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים