עבור לתוכן

האם SSD של SAN DISK מומלץ?

Featured Replies

פורסם

היי!

ראיתי בחנות המלצות על SSD128GB של SAN DISK אמרו לי שם שזה מהירות קריאה 450+ וגם הכתיבה זהה 450+

אני רוצה לקנות SSD ולא יודע מה לבחור ?

אשמח לעזרה בנושא.

תומר.

פורסם

לא יודע איזה דגם הם מנסים למכור לך שם.

כמעט בטוח שהם לא יודעים על מה הם מדברים.

רוב הסיכויים שהם מדברים על הסנדיסק EXTREME 120GB, שבאמת מגיע ל500MB/S קריאה וכתיבה.... בפעולה קצרה ומגמתית של 1MB. :rolleyes:

http://hexus.net/tech/reviews/storage/36529-sandisk-extreme-ssd-120gb/?page=3

בפעולה ארוכה יותר, הפלא ופלא!!! המהירות יורדת לאיטיות הגרועה של כל כונן דור 3 מעפן בגודל זהה.

CDM.jpg

ה250GB סמסונג 840 עולה פחות מ800 שקל, מהירות הקריאה הרציפה שלו טובה, מהירות הכתיבה הרציפה מגיעה לסביבות ה250MB/S.

יש כוננים עם כתיבה רציפה מהירה יותר, והם עולים לפחות 50% יותר פר גיגה.

לדעתי עדיף כונן 250GB בפחות מ800 שקל עם מהירות כתיבה בינונית, מכונן 120/128GB עם כתיבה מהירה בסביבות 620-680 שקל.

אם בכל זאת אתה מוכרח כונן ביצועים והגודל לא חשוב לך, יש את הneutron GTX 120GB עם ביצועים טובים במחיר פשרה, או הסמסונג 840 128GB PRO עם ביצועים מושלמים במחיר פרמיום.

הסנדיסקים שנמכרים בחנויות הם כוננים ישנים, איטיים, ולא משתלמים.

כשהם יוציאו וימכרו כונן משתלם אני יהיה הראשון שימליץ עליו.

אתה מוזמן לידע אותי כשזה יקרה.

פורסם
  • מחבר

פשש.. מזל שאלתי לפני שקניתי.

אז רגע, אם לא חשוב לי כל כך הנפח מה הכי מהיר ? וכדאי בשבילי? (אם יש קישור לאתר קנייה זה יהיה יותר ממעולה)

אגב מה ההבדל (במבחנים) בין רגיל 7200rpm מבחינת מהירות לssd שהכי כדאי לי לקנות?

פורסם

נפח תמיד טוב שיש.

יותר נפח = אורך חיים(למרות שזה לא ביג דיל).

ככל שכונן SSD מתמלא כך ביצועיו יורדים, לכן נפח גדול = יותר ביצועים לאורך זמן.

בעיקרון היתרון הגדול של SSD הוא בתגובתיות המהירה, שנובעת מיכולת עבודה לא לינארית עמוסה(IOPS).

מהירות הקריאה הרציפה די ממוקסמת בכוננים מהשנתיים האחרונות(בהנחה שאין עומסי עבודה נוספים מעבר ליכולת הIOPS), וודאי בכונני דור 4.

מהירות כתיבה רציפה גבוהה נחמד שיש, אבל במציאות זה לא בא לידי ביטוי רוב הזמן ברוב הפעולות.

זה לא משהו שכדאי לשלם עליו 50% יותר במחיר הכונן פר גיגה.

אלה אם כן אתה עובד עם תוכנות מקצועיות בפעולות כתיבה ארוכות ועמוסות(אני מניח שאתה לא).

באופן אישי הייתי נמנע מכונן עם ביצועי כתיבה נמוכים במיוחד, אבל לא הייתי קונה כונן לא משתלם בשביל מהירות גבוהה במיוחד.

אם הברירה שלך היא בין כונן 120/128GB עם מהירות כתיבה נמוכה ב540 שקל, ובין כונן 120/128GB עם מהירות כתיבה גבוהה ב620 שקל, הייתי אומר שאם אתה אדם שעובד הרבה עם המחשב וחולה על ביצועים אולי כדאי להשקיע 15% תוספת למחיר בשביל אותם רגעי סיפוק נדירים, והתחושה שדברים עובדים קצת יותר מהר בהתקנות/פריסות 7ZIP/וכו...

אם הברירה שלך בין 120/128GB איטי/מהיר ב540/620/680 שקל לבין 250GB סולידי ב780 שקל, לדעתי זה פשע לוותר על פי 2 נפח בעלות של ב100 שקל רק בשביל תוספת ביצועי כתיבה שכמעט ולא תרגיש אף פעם.

בכל מקרה הביצועים לעומת HDD הם שמיים וארץ.

כרגע יש לי כונן SSD 128GB דור 3 עם מהירות כתיבה נמוכה, ובקר SATA II שמגביל את מהירות הקריאה הרציפה.

ולמרות שהרצון שלי לשפר ביצועי SSD הולך וגודל עם הזמן, אני יכול לומר לך בביטחון שגם SSD יחסית איטי כמו שלי זה ליגה אחרת לגמרי מול HDD.

גם עם הסנדיסק האיטי(שהוא יותר איטי משלי) אתה לא "תסבול".

לכן השיקול העיקרי לדעתי צריך להיות כדאיות הכונן, שזה מחיר פר גיגה לעומת ביצועים.

אף כונן כרגע לא מנצח או אפילו מתקרב לכדאיות של הסמסונג 840 250GB.

HANDS DOWN הכונן SSD הכי משתלם בארץ.

פורסם

האם ה-840 שווה לקניה בכל גודל? כלומר, ה-120 ג'יגה גם יתן לי ביצועים עדיפים על המתחרים?

פורסם

בעיקרון כל כונני ה120/128GB אינם משתלמים.

באותה המידה שהרדיסקים 1TB אינם משתלמים.

ללא קשר לביצועים, המחיר פר גיגה שלהם גבוהה מכונני 240/250/256GB.

מבחינת ביצועים הסמסונג 840 128GB עדיף על הרבה אלטרנטיבות דור 3 אחרות בסביבות אותו המחיר(500+).

ובכולם מהירות הכתיבה היא חיסרון משמעותי.

הכוננים היחידים בגודל הזה, שאינם בעלי מהירות כתיבה נמוכה הם דגמי הביצועים של דור 4.

והם עולים קצת יותר כמובן.

בגלל שמהירות הכתיבה מתבטאת רק בחלק זעיר מהזמן, למשתמש הנפוץ שמעוניין לחסוך(אחרת למה לקנות כונן בנפח לא משתלם?) 80-150 שקל זה סכום משמעותי.

אם הם מחפשים מה משתלם לקנות מבחינת עלות תועלת, ואינם מחפשים להוריד כמה שאפשר מהמחיר הסופי, אין להם מה לחפש בנפח 128GB.

בדיוק כמו שאין להם מה לחפש בהרדיסקים בנפח קטן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים