עבור לתוכן

מחפש מקלדת מכנית עד 400 שח

Featured Replies

פורסם

היי,

אני לא ממש מבין גדול בעניין וזאת תיהיה המקלדת המכנית הראשונה שלי.

אבל לפני הכל אני רוצה לדעת מה ההבדלים (איך הסוויצ'ים תורמים לי בכלל).

השימושים יהיו למשחקים, עבודה משרדית וטיפה עריכה (וידאו ותמונות למרות ששם המקלדת פחות דומיננטית).

עברית זה דבר מאוד חשוב לי מכיוון שלא רק אני עובד על המחשב הזה והבנתי שזה גם חיסרון ושעליי כנראה לבצע חריטה שתסיר את האחריות (אני אשמח לשמוע על המלצות למקומות ומחירים).

תאורה זה גם משהו שחשוב לי כי מתוך הרגל יותר נוח לי בחדר חשוך ומתאמי עיצוב אני מעדיף תאורה אדומה/לבנה/ניתנת לשינוי.

מאקרו זה משהו שממש לא נחוץ לי

ממה שהבנתי אני צריך סוויצ'ים שחורים או חומים כי הרעש של הכחולים פשוט מוציא אותי מדעתי ואני משחק בשעות מאוחרות יחסית (אני לא רוצה להפריע לשאר הבית), לא אכפת לי לקחת גם לאיש מקצוע שיחליף לי אותם כל עוד זה לא הבדל משמעותי במחיר.

התקציב שלי כרגע הוא 400 ש"ח כי אני פשוט לא רואה את עצמי משלם יותר על מקלדת, אם אני אראה לנכון אולי אני יגדיל את התקציב שלי.

יש לי העדפה לחברות וותיקות (Logitech, SteelSeries וכו') כי אני יודע שאני רוב הפעמים יקבל מוצר הוגן למחיר.

בלי קשר הייתי שמח לקבל חוות דעת על Logitech G510s.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

יש לך דיון באורך הגלות על מקלדות מכניות - האם קראת אותו?

פורסם
  • מחבר

עיינתי בו אבל לא הבנתי יותר מידי.

מה שאני יודע זה שהרבה ממליצים על זה בגלל נוחות ושהם לא יכולים לחזור למקלדות רגילות.

התנסתי עד כה רק בסוויצ'ים כחולים לזמן קצר של פחות מחצי שעה כך שאין לי ממש אינדיקציה

פורסם
  • מחבר

הרעש היה בלתי נסבל והייתה תחושה מוזרה בהקלדה, היא לא הרגישה כמו מקלדות אחרות.

אם זה משנה זאת הייתה black window דגם 2011.

הבעיה זה שאין לי איפה לנסות סוויצ'ים חומים או שחורים לפני הקנייה, אני אפילו לא יודע אם זה יהיה לי נוח.

פורסם

זאת הבעיה העיקרית לדעתי בקנייה של מקלדת מכנית בפעם הראשונה - בחירת סוג הסוויצ'ים כאשר אין נסיון כמעט עם אף אחד מהם.

מה שאני ניסיתי לעשות זה לשמוע את הרעש שכל אחד מהם מפיק ופשוט לקרוא הרבה ביקורות וחוויות של אנשים שקנו מקלדות עם סוויצ'ים כאלה וכאלה. אבל גיליתי שהעניין הוא שסוויץ בסוף יורד להעדפה אישית וכל העניין הזה הוא מאוד סובייקטיבי, לכן ההמלצה שלי אליך היא פשוט להסתכל על הנתונים הטכניים של כל סוויץ, אולי לנסות לשמוע אותו טיפה ביוטיוב (אם זה עוזר לך) ולנסות לקבל הרגשה איך הוא נשמע\מרגיש ופשוט ללכת על זה.

תנסה לאפיין את עצמך לפני הבחירה, כלומר האם אתה אוהב מקשים קלים או קשים ? האם אתה חושב שהיית מעדיף לקבל פידבק מהסוויץ או שזה לא כל כך משנה לך. אבל הדבר ששובר את הדילמה הקשה הזאת היא שבסוף כאשר אתה קונה מקלדת כלשהי עם סוויץ כלשהו אתה פשוט מתמכר להרגשה של המכנית בלי קשר לסוג הסוויץ זה מה שבטוח.

משהו אחרון, תנסה להסתכל על חברות אחרות (חוץ ממה שאתה מעדיף) שמוכרות מקלדות מכניות פה בארץ כי המקלדות של logitech מעבר לתקציב שלך (אלא אם כן פספסתי משהו), חוץ מזה בקניית מקלדת מכנית עדיף שתשים את עניין המותג בסוף רשימת העדיפויות שלך ותכוון למקלדת עם נתונים שמתאימים לך בצורה הטובה ביותר.

סוויצ'ים חומים יהיה לך קשה\בלתי אפשר להשיג פה בארץ בתקציב שלך, נראה לי שזה פחות או יותר עונה על הדרישות שלך - http://ksp.co.il/?uin=17014 - סוויצ'ים שחורים עם תאורה (חלקית נראה לי..)

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5266 - סוויצ'ים שחורים בלי תאורה

יש לך גם מקלדות עם סוויצ'ים אדומים במחירים קצת יותר נמוכים.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

האמת שבדיוק בגלל זה אני לא סגור אם בכלל לקחת מכנית, יש מכולם ביקורות טובות אבל מקלדת רגילה בשבילי זה גם אחלה.

בגלל חוסר הניסיון שלי אם מקלדות מכניות והמחיר שלהן אני שוקל לא לקנות לכן גם ביקשתי חוות דעת ל G510s.

אני חדש יחסית בתחום המקלדות, המקלדת שלי עכשיו היא מקלדת פשוטה ב50 ש"ח בגלל זה כנראה אני לא משקיע יותר מידי.

כמה אמורה לעלות מקלדת מכנית טובה עם סוויצ'ים חומים/שחורים בארץ? ממה שאני ראיתי הרוב הן בסביבות ה650.

פורסם

שוב.. אתה יכול להשיג מקלדת עם שחורים\אדומים בטווח המחירים שלך.

התקציב שלי היה ממש דומה לשלך בסוף קניתי אחת עם סוויצ'ים אדומים ב 390. לא חייב להוציא 600+ ש"ח כדי להנות ממקלדת מכנית.

לגבי האם לקנות מכנית או לא זאת כבר החלטה שאתה צריך לקבל מראש לפני שאתה מקבל חוות דעת על מקלדת כזו או אחרת.

אם אתה שואל אותי - מישהו שעבר ממקלדת "רגילה" (ממברנת גומי) למקלדת מכנית בזמן האחרון אז אני יכול להגיד לך שאני שמח מאוד שקיבלתי את ההחלטה כי חווית ההקלדה והמשחק זה משהו פשוט אחר לגמרי, מכאן אין מצב שאני חוזר אחורה למקלדת לא מכנית, אפשר להגיד שהתמכרתי לקליק המכני :)

אם אתה מהאנשים שלא כל כך חמים על מקלדת מכנית ויכולים להסתדר גם על מקלדת ממברנת גומי אז יש לך הרבה יותר אופציות בטווח מחירים נמוך ממה שהצעת.

לגבי המלצה על מקלדת ממברנת גומי יהיה לי קצת קשה לעזור לך כי באמת שאין לי מושג על מה להסתכל כאשר בוחרים אחת. נראה לי שלרובן אין תאורה אחורית אבל יש מצב שיש כמה שיש להן (מצטער לא התעמקתי). תנסה לשאול אנשים שהתנסו עם מקלדות הגיימינג הלא מכניות (אני מאמין שיש כמה כאלה בפורום) ולראות סיקורים ביוטיוב. אני בטוח שתמצא משהו שהולם אותך במחיר נמוך מ 400.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם, עזרתם לי מאוד.

איזו מקלדת מכנית הייתה הראשונה שלך? ואיזה יש לך היום?

כמו שאמרתי אם אני אראה לנכון יכול ליהוית שאני ישקיע יותר כסף, בגלל שזה אלמט כל כך בסיסי אני לא חושב שצריך להשתולל יותר מידי אם המחיר.

בתור התחלה חשבתי בכלל לעבור למקלדת גיימינג לא מכנית אבל אז חשבתי שאני יוכל להישאר איתה כמה שנים טובות עד שאני אקנה מכנית ובגלל זה יש לי את ההתלבטות.

בגלל שאני לא בתחום הזה עדיין אני מהסס מה אתה היית עושה במצב שלי? מכנית או רגילה?

פורסם

במקומך הייתי מנסה מקלדת מכנית, לפי דעתי אין יותר מדי איפה לטעות עם הקליק המכני (עד כמה שזה מסקרן אותך). אם אתה מוכן להוציא 400 ש"ח אז עדיף שתנסה אחת אם אתה מתלבט, זאת דעתי האישית. כמובן שאפשר לראות שנדלקתי על המכניות אז אין מצב שאציע לך משהו אחר :)

אני הייתי בדיוק במצב שלך עם אותו התקציב לפני שלושה שבועות וקניתי את המקלדת המכנית הראשונה שלי עם סוויצ'ים אדומים. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10103.

אולי אתן לך תקציר מאוד זריז על המאפיינים של הסוויצ'ים השונים:

אדומים\שחורים - סוויצ'ים ליניאריים (בלי משוב פיזי מהלחצן). האדומים הם קלילים מאוד והשחורים מעט קשים יותר.

חומים\כחולים - סוויצ'ים עם משוב פיזי, החומים קלילים פחות או יותר כמו האדומים והכחולים הם איפשהו בין החומים לשחורים.

יש כאלה שממתגים את הסוויצ'ים לפי משחקים\הקלדה ממושכת אבל בגדול כל הסוויצ'ים מתאימים לכל הפעילויות, עדיף שלא לעשות יותר מדי הבחנות כאלה ולבחור לפי המאפיינים של סוויץ קל\קשה עם\בלי משוב.

קניתי את המקלדת הנ"ל כאשר לא היה לי נסיון עם אף סוג סוויץ ועם הידע הזה בלבד ולמרות שהייתי רוצה לנסות עוד סוגי סוויצ'ים אני מרוצה מאוד מההרגשה הכללית.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני אלך עליה.

יש דגם כזה אם Num? (המספרים בצד)

פורסם

שים לב שהסוויצ'ים האדומים הם הכי קלילים משאר סוגי הסוויצ'ים כך שאם אתה מעדיף לחצנים טיפה קשים יותר אז סוויץ שחור תהיה בחירה טובה. מלבד זאת אם אתה מעדיף את הלחצן הקל אז האדומים מצויינים.

למקלדות שהצעתי מקודם היו סוויצ'ים שחורים והם לא היו tenkyless, אם אתה מעוניין באדומים לא tenkyless אז יש את http://ksp.co.il/?uin=16972 למרות שזה חורג מהתקציב..

כרגע אני לא מצליח למצוא עוד מקלדת עם סוויצ'ים אדומים במחיר שלך חוץ ממה שהצעתי (בדקתי באייבורי וב ksp), אם מישהו מחברי הפורום מכיר מקלדת שעונה על הדרישות בחנות אחרת בארץ זה יהיה טוב לדעת.

למיטב הבנתי כל המקלדות של רייזר ב ksp הם עם סוויצ'ים כחולים\שחורים שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.

*tenkyless - עשר מקשים פחות, מקלדת שהיא tenkyless לא מכילה את המספרים מצד ימין.

פורסם

מחזק את מה שנאמר כאן על האדומים.

לדעתי הם הסוויצ'ים שהכי פשוט להתרגל אליהם.

הם לא דורשים מאמץ מיוחד בלחיצה, לא משמיעים קליק שעלול להפריע והם גם לא ממש מרעישים (זה גם תלוי במשתמש).

אם אחרי שימוש בהם תרגיש שחסר לך משהו, יהיה יותר פשוט לעזור לך.

יש לך אפשרות נוספת, אך היא לא נותנת אינדיקציה של מקלדת מלאה.

ערכת התנסות שאפשר להזמין.

http://www.wasdkeyboards.com/index.php/wasd-sampler-kit.html

אני ממליץ לך לעבור על העמודים האחרונים בשרשור על מקלדות מכניות (זה שגיל הזכיר בהתחלה). יש שם הרבה מידע מועיל שיכול לעזור לך.

פורסם
מחזק את מה שנאמר כאן על האדומים.

לדעתי הם הסוויצ'ים שהכי פשוט להתרגל אליהם.

הם לא דורשים מאמץ מיוחד בלחיצה

לא יודע על מה אתה מדבר האמת(מאמץ בלחיצה), אלך להתאמן במכון כושר כדי שיהיה לי כח ללחוץ..

אני עם השחורים שנחשבים הכי פחות קלים ללחיצה ורוצה להגיד לך שאלו שטויות, לא מרגישים את זה בכלל, זה לא שבאתי עם מכשיר מדידת לחץ או כח, אתה לא שם לב לזה אם לא תחפש את זה.

ד.א קנית כבר מקלדת?

פורסם

כן, עם סוויצ'ים כחולים. אבל העברתי אותה הלאה.

אני אישית ניסיתי גם אחת עם סוויצ'ים שחורים וזה באמת לא כזה נורא. אבל ידעתי שלי אישית זה עלול להפריע בשימוש ממושך.

לכן אני חושב שהאדומים הכי מתאימים עבורי.

אם הם ירגישו לי קלים מדי בשימוש ממושך, תמיד אפשר לעבור לשחורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים