עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לשרת RTMP

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

קודם כל חשוב להבהיר שאין לי ידע נרחב בנושא בניית אתרים והשאלה שלי היא מאוד כללית כדי לדעת מה אני הולך לבקש מהמתכנת ולהגיע מוכן לפגישה.

עד כה הייתי משדר באמצעות תוכנות שונות כדוגמאת XSPLIT (שהכי אהבתי אותה ,ידידותית וחכמה לפי דעתי, אמנם מעט כבדה), בעצם מה שהייתי משדר זה LIVE STREAM לאתרים שונים באינטרנט.

כיום אני רוצה לשדר לשרת משלי ללא תלות באתרים אחרים, הבנתי שהטכנולוגיה (אם אפשר לקרוא לזה ככה) שמאפשרת זאת היא RTMP, שבעצם אין לי מושג מה היא עושה חוץ מזה שהיא מה שמאפשר שידור חיי באינטרנט.

בתוכנה XSPLIT איתה אני עובד (ויש לי בה רישיון ) יש אפשרות לשידור לשרת RTMP.

השאלה שלי היא כזאת (כן אני יודע שהניסוח לוקה וזה יותר משאלה אחת אבל כמו שאמרתי אני צריך עזרה בשביל לדעת בכלל מה אני צריך לשאול.....)

1. האם מה שהתכוונתי אליו אפשרי ? (הכוונה לשידור מXSPLIT לשרת משלי).

2.במה זה כרוך מבחינת המתכנת הרבה יותר עבודה?

3. יש עוד דברים שאני צריך לעיין בהם בנושא לפני שאני יגיע למתכנת וידע בדיוק מה לבקש?

פורסם

כדי לשדר RTMP (לצורך העניין, לישראל בלבד), צריך לארח שרת באחת מהספקיות בארץ (012/013/014) והעלות גדלה ככל שגדלים מספר הצופים, בנוסף, אתה צריך לקנות רישיון ל-Wowza או ל-FMS של אדובי (Flash Media server), המיינסטרים משתמש בשניהם. פתרון יותר פשוט הוא לפנות לחברה שכבר מחזיקה בתשתיות האלה ולשלם להן תשלום חודשי קבוע (כשאתה קונה שרת - הוצאות התקנה ענקיות, תשלום חודשי נמוך, כשאתה משכיר שירות מחברה - הוצאות התקנה אפסיות, תשלום חודשי גבוהה).

אני הייתי מחפש פתרונות אלטרנטיבים לפני שהייתי מוציא כ"כ הרבה כסף.

פורסם
  • מחבר
כדי לשדר RTMP (לצורך העניין, לישראל בלבד), צריך לארח שרת באחת מהספקיות בארץ (012/013/014) והעלות גדלה ככל שגדלים מספר הצופים, בנוסף, אתה צריך לקנות רישיון ל-Wowza או ל-FMS של אדובי (Flash Media server), המיינסטרים משתמש בשניהם. פתרון יותר פשוט הוא לפנות לחברה שכבר מחזיקה בתשתיות האלה ולשלם להן תשלום חודשי קבוע (כשאתה קונה שרת - הוצאות התקנה ענקיות, תשלום חודשי נמוך, כשאתה משכיר שירות מחברה - הוצאות התקנה אפסיות, תשלום חודשי גבוהה).

אני הייתי מחפש פתרונות אלטרנטיבים לפני שהייתי מוציא כ"כ הרבה כסף.

תודה רבה על התשובה!

1. אירוח השרת חייב להיות בארץ? לדוגמא שרתים מגרמניה גם מספקים איכות טובה של PING (מצטער אם אני לא מגדיר את זה נכון).

שלרוב גם מספיקה לשידור FHD.

2. לגבי הרשיונות של FMS WOWZA למה צריך רשיון לזה ומה זה בעצם? מה אלו התוכנות האלו, שידור? או תוכנות שעובדות בשרת?

3. לתווך הארוך , יש לי את ההסתכלות על ההוצאות בצורה חכמה באמת אבל תודה רבה על העצה אני יבדוק את זה! :).

פורסם
תודה רבה על התשובה!

1. אירוח השרת חייב להיות בארץ? לדוגמא שרתים מגרמניה גם מספקים איכות טובה של PING (מצטער אם אני לא מגדיר את זה נכון).

שלרוב גם מספיקה לשידור FHD.

ממש לא חייב בארץ אך מומלץ במידה וקהל היעד הוא מקומי.

אין קשר בין icmp ping לשרת ה RTMP, השידור יעבוד גם משרת בארה"ב לצורך העניין, מה שחשוב לך הוא רוחב הפס.

2. לגבי הרשיונות של FMS WOWZA למה צריך רשיון לזה ומה זה בעצם? מה אלו התוכנות האלו, שידור? או תוכנות שעובדות בשרת?

WOWZA זו דוגמא לתוכנה שעושה את זה בצורה מעולה וזה הפתרון הפשוט ביותר ,שלם על משהו שעובד ותתחיל להשתמש בו.

במידה ואתה מחפש פתרון " חינמי ", הוא יעלה לך בשעות עבודה שיקחו לך לפתח את המערכת בהתאמה לשיטה שתבחר לעבוד בה.

יש עוד מגוון תוכנות שיודעות לתת לך RTMP

http://tomkrcha.com/?p=671

ויש גם מודולה ל Nginx ( עוד לא יצא לי לבדוק אותה , אבל נראה טוב )

https://github.com/arut/nginx-rtmp-module

3. לתווך הארוך , יש לי את ההסתכלות על ההוצאות בצורה חכמה באמת אבל תודה רבה על העצה אני יבדוק את זה! :).

לתווך הארוך?

קודם כל אני מציע שתתקין מכונה וירטואלית ותבדוק איזה שרת RTMP עובד בשבילך הכי טוב אם לא בא לך להתעסק ברישוי WOWZA.

אחרי שתדע מה אתה רוצה\צריך , יהיה לך יותר קל ליישם את זה בפועל.

בהצלחה :)

פורסם
  • מחבר
ממש לא חייב בארץ אך מומלץ במידה וקהל היעד הוא מקומי.

אין קשר בין icmp ping לשרת ה RTMP, השידור יעבוד גם משרת בארה"ב לצורך העניין, מה שחשוב לך הוא רוחב הפס.

WOWZA זו דוגמא לתוכנה שעושה את זה בצורה מעולה וזה הפתרון הפשוט ביותר ,שלם על משהו שעובד ותתחיל להשתמש בו.

במידה ואתה מחפש פתרון " חינמי ", הוא יעלה לך בשעות עבודה שיקחו לך לפתח את המערכת בהתאמה לשיטה שתבחר לעבוד בה.

יש עוד מגוון תוכנות שיודעות לתת לך RTMP

http://tomkrcha.com/?p=671

ויש גם מודולה ל Nginx ( עוד לא יצא לי לבדוק אותה , אבל נראה טוב )

https://github.com/arut/nginx-rtmp-module

לתווך הארוך?

קודם כל אני מציע שתתקין מכונה וירטואלית ותבדוק איזה שרת RTMP עובד בשבילך הכי טוב אם לא בא לך להתעסק ברישוי WOWZA.

אחרי שתדע מה אתה רוצה\צריך , יהיה לך יותר קל ליישם את זה בפועל.

בהצלחה :)

תודה על התשובות המדהימות של שניכם, בכל אופן לאחרונה חקרתי את הנושא וקיבלתי הרבה יותר ידע ממה שהיה לי מקודם! ככה שלפחות אני פחות או יותר מקבל מושג על מאיפה להתחיל.

החלטנו (אני והשותף) ללכת על מערכת של WOWZA אחרי שהבנתי טוב יותר כרגע שהם מספקים תמיכה מעולה עבור השירות שלהם גם בפורום ובאימייל.

ורציתי לשאול כדי להתקין את המערכת ולהגדיר בצורה המקצועית ביותר יש צורך באמת בחיפוש אחר מתכנת שיעשה את העבודה, או שעם התמיכה שלהם ניתן להגדיר את המערכת ולהתקין אותה בצורה פשוטה יחסית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים