עבור לתוכן

פורמולה 1 בירושלים , מטרד סביבתי או אירוע מבורך ?

Featured Replies

פורסם

אני מבין שמעצבן אותכם שכיניתי אותו ליצן על אופנוע, אבל מה בדיוק אתם מצפים? לא, אני לא מכיר אותו וזאת הפעם הראשונה בחיי שיוצא לי לראות מירוץ פורמולה. ראיתי את המכוניות הללו בתערוכות שונות בארה"ב, אבל מעולם לא ראיתי אותם בפועל.

באתי לפורמולה 1 כדי לראות מכוניות ספורט עושות רעש, דאחקות והרבה עשן. אז כן, סלחו לי שמעצבן אותי ששעה שלמה בוזבזה על כך שלא ראיתי שום מכונית ונאלצתי להסתפק בו.

• תגובות 37
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם השאר נהנו אז אתה זניח :P

פורסם

גיא, אני מציע שתפנה לעיריית ירושלים ותדרוש התנצלות רשמית, על פי חוק הגנת הליצן אתה אמור לקבל התנצלות תוך שבועיים מיום ההתבאסות.

פורסם

אני הייתי באירוע, אפילו שילמתי על כרטיס VIP רגיל ובאתי עם אשתי

אני חובב ספורט מוטורי ידוע ומעריץ פורמולה 1 כבר שנים

אני בהחלט מוריד את הכובע בפני ניר ברקת ואם הייתי תושב ירושלים גם הייתי מצביע עבורו.

לגבי התנועה - ביום חמישי (אני לא הייתי) הבנתי שהיה קצת בלאגן במרכז העיר

אבל ביום שישי שהיו פי 2 מבקרים (180K בשישי לעומת 100K בחמישי) מרכז העיר היה כמעט ריק ממכוניות (שוב לפי מה שירושלמים אמרו, אני הייתי עסוק באירוע).

האירגון היה מצוין, עוד לא נתקלתי באירוע אחר בארץ שמשך 180K אנשים ביום והשאטלים שהבטיחו עבדו כמו שצריך (לא חיכיתי אפילו דקה לשאטל מחניון הלאום וגם לא בחזרה). היה פשוט תענוג, הייתה חניה בחינם, היו שאטלים מצוינים בחינם (ולא העמיסו אנשים כמו בקר בשאטלים אלא פשוט הוציאו הרבה יותר שאטלים), הייתה כניסה בחינם (ואני בחרתי לשלם על כרטיס כדי לחסוך ממני את החיפוש אחרי נקודת תצפית טובה.

מה כן היה חסר לי:

1. הצללה לטריבונות ה-VIP, לטריבונה 2 היקרה יותר הייתה הצללה, ל-1 לא.

2. יותר סיבובים של הלוטוס ביום שישי

3. התחלה יותר קרוב לזמן שפורסם (בשישי היה איחור של בערך 40 דקות)

זה אולי היה מטרד לירושלמים (שרצו להגיע למרכז ירושלים או גרים שם), אבל התנופה לעיר הייתה ענקית, כשיצאתי מהאירוע כל העסקים בקרבת גן הפעמון היו מלאים עד אפס מקום, ממסעדות ועד חנויות בגדים.

פורסם

כנראה שצריך להביא תיירים מחוץ לעיר כדי שהרכבת הקלה לא תראה כקרון בקר בשעות העומס.

פורסם

זה אולי היה מטרד לירושלמים (שרצו להגיע למרכז ירושלים או גרים שם), אבל התנופה לעיר הייתה ענקית, כשיצאתי מהאירוע כל העסקים בקרבת גן הפעמון היו מלאים עד אפס מקום, ממסעדות ועד חנויות בגדים.

עכשיו אתה מוזמן להשוות את זה לכמות הכסף שעסקים ואנשים הפסידו כתוצאה מ"האירוע" הזה. בתור חובב מכוניות ומכונאי אני בשקט ויתרתי על התענוג של להגיע. בחיי שלא מבין את ההתלהבות.

פורסם

איזה עסקים הפסידו כסף בדיוק?

העסקים באותו יום מכרו כמו שהם לא מכרו מימיהם

פורסם

חבל שלא הלכתי

רק מהסרטון של ה 22 שניות שהעלה הבחור פה אני רואה שהיה נחמד

עם ישראל ברחובות ירושלים מתפעלים ממכוניות F1 אמיתיות שעושות חראקות על הכבישים (תגידו הסימנים נשארו על הכביש? חח)

שינוי מרענן לשגרה משעממת שיסגרו כל יום את ירושלים בשביל להביא דברים מהעולם ככה צריך שכל העולם יעלה לירושלים כל יום

פורסם

דבר שמטריד אותי שאפשר היה לראות בכתבות על האירוע הזה שהיו בעיתונים של יום ראשון ובאתרי החדשות זה ההגזמה שבשימוש בקנה מידה של מיליונים כדי לתאר את 250,000 אלף הצופים שנכחו באירוע, על מנת לגרום למספר הצופים להראות כבלתי נתפס כאשר הוא איננו כזה או לא כמו שהמספר בכתיבתו הנכונה אומר: כלומר במקום לרשום 250,000 אלף בני אדם, הם רשמו רבע מיליון בני אדם, זאת למרות ש-250,000 זה עוד רחוק רחוק ממיליון.

בכללי נתקלתי בתופעה הזו בתקשורת של שימוש בקנה מידה של מיליונים לתיאור מאות אלפי אנשים לעיתים תכופות, במיוחד בכתבות על יציאות אנשים לחיק הטבע במהלך סופי שבוע וחגים, גם אם אין צורך לציין את המילה מיליון, כיוון שמספר האנשים המדובר קטן בהרבה, ואיננו קרוב למיליון.

פורסם
דבר שמטריד אותי שאפשר היה לראות בכתבות על האירוע הזה שהיו בעיתונים של יום ראשון ובאתרי החדשות זה ההגזמה שבשימוש בקנה מידה של מיליונים כדי לתאר את 250,000 אלף הצופים שנכחו באירוע, על מנת לגרום למספר הצופים להראות כבלתי נתפס כאשר הוא איננו כזה או לא כמו שהמספר בכתיבתו הנכונה אומר: כלומר במקום לרשום 250,000 אלף בני אדם, הם רשמו רבע מיליון בני אדם, זאת למרות ש-250,000 זה עוד רחוק רחוק ממיליון.

בכללי נתקלתי בתופעה הזו בתקשורת של שימוש בקנה מידה של מיליונים לתיאור מאות אלפי אנשים לעיתים תכופות, במיוחד בכתבות על יציאות אנשים לחיק הטבע במהלך סופי שבוע וחגים, גם אם אין צורך לציין את המילה מיליון, כיוון שמספר האנשים המדובר קטן בהרבה, ואיננו קרוב למיליון.

זה דבר ידוע בתקשורת בכל העולם.

זה האח הקטן והפחות מעצבן של מחירי ה"XX.99 ש"ח" או בשמם המודרני "XX.90 ש"ח"

פורסם

משחקי ה 9x. למיניהם זו בהחלט אחת ההברקות של האנושות. וזה אכן מרשים שישנם בני אדם ש 2,999.90 ש"ח ייגרמו להם לרכוש מזגן ו 3,000 לא. פרופ' דן אריאלי ממחיש את הסוגיה הזו יופי בהרצאות שלו.

פורסם

אם לא היו, לא היה צורך במשחקים האלו מלכתחילה. כנ"ל לגבי אזהרות סטייל ײהמציג אינו רופא בפרסומות, תוויות אזהרת רעל על חומרי ניקוי וכו'.

פורסם

חלק מהדברים הללו פועלים על כולנו באופן זה או אחר בתת המודע וזה עניין של מודעות לשיטות להתחמק מהן, וחלק מהאנשים באמת דפוקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים