עבור לתוכן

מחפש שם של הפרעה\דיאגנוזה לגבי תופעה שקורה לי

Featured Replies

פורסם

בעיות קשב וריכוז יש אולי ל-80% מהאוכלוסיה בישראל, לחלקם קשות יותר ולחלקם עדינות יותר..

פורסם

^

להתעלם מהטרול

לפותח הדיון. אינני יודע בן כמה אתה. אם אתה ילד (משמע עד גיל 18) תן לזה קצת זמן ויש סיכוי שזה יעבור.

אם אתה אדם בוגר יש לך בעיה של תלות פתולוגית, התמכרות למוזיקה. כעקרון, זו קרובת משפחה של הפרעה קומפולסיבית ולכן שתי ההפרעות מטופלות באותן התרופות ושאר דרכי טיפול.

אם המצב מגיע עד לרמה שללא מוזיקה אתה לא יכול לתפקד (משמע, אתה לא מסוגל לחשוב ומוכן להתאבד רק לא לסבול עוד רגע בגלי מוזיקה) לא תוכל להשתלט על הבעיה וכדאי ללכת ליעוץ פסיכאטרי.

אם לא, אז כדאי שתתכל להוריד לעצמך לאט לאט את המינון. כל שבוע תוריד חצי שעה של מוזיקה עד שתגיע לשעות ספורות, אם בכלל.

להקשיב למוזיקה כל הזמן זה כלל לא בריא. תחת מוזיקה המוח שלך פחות ממוקד (נכון שיש מחקרים הגורסים כי כדאי ללמוד תחת מוזיקה אבל זה תלוי בסוג המוזיקה, בווליום ובכמות). לאורך זמן, המוח שלך מתעייף מהר יותר ומשפיע על הערנות וכושר השיפוט שלך, יכולה להיווצר בעיה תמידית בשמיעה ולא רק מהווליום. האוזניים לא בנויות להתמודד עם צלילים מורכבים לאורך זמן וגם אם תשמע מוזיקה שאתה אוהבף בווליום נמוך אך שעו תרבות כל יום. אתה תגרום לנזק בלתי הפיך. ליקוי שמיעה (כמו כל נכות אחרת) היא דבר זוועתי ותפגע באופן קשה באיכות החיים שלך.

פורסם

מה טרול?

הוא שאל איך קוראים לתופעה.

אני היחידי שעניתי על עצם השאלה.

זה השם הרפואי בלטינית.

מוזיקוס(מוזיקה) אבסנטוס(שאינה נוכחת) אג'יטטוס(מטרידה).

לשתות הרבה נוזלים חשוב?

חשוב.

שלא יתייבש.

לשמוע מוזיקה שיש בה יותר תנועה ופחות לולאות קצב יעזור להפיג את הציפיה לקצב, ועם זאת לשמש תחליף לרגעי הקריז הקשים מנת חלקם של מוזינרקומנים בתהליך גמילה.

הבעיה היא סוג המוזיקה ששומעים.

מוזיקה קשה היא הבעיה.

המוזיקה הקלים כמו מוזיחואנה וחמשירש אינם האויב וצריך לעשות להם דקרימיניליזציה כמו שעשו במקומות אחרים בעולם.

פורסם
בעיות קשב וריכוז יש אולי ל-80% מהאוכלוסיה בישראל, לחלקם קשות יותר ולחלקם עדינות יותר..

מאיפה הבאת את השטות הזו?

פורסם

זה תלוי בכמה קלה היד על ההדק באבחונים של הבעיות האלה.

פורסם
זה תלוי בכמה קלה היד על ההדק באבחונים של הבעיות האלה.

היום בודקים אם TOVA וזאת בדיקה טובה מאוד שבודקת את האדם מול עצמו בלי ועם רטלין. כל מה שנותנים לך לעשות זה ללחוץ על לחצן כשאתה מזהה ריבוע למעלה ולא ללחוץ כשהריבוע למטה . אז בודקים זמני תגובה השינוי שלהם וכל הדברים מסביב. הבדיקה היא די משעממת אבל אנשים "נורמאלים" מסוגלים לקבל תוצאות טובות .

אנשים עם בעית קשב וריכוז הם או אימפוסיבים (הרבה טעויות) או שהם משתעממים (ירידה בקצב תגובה) או שמאבדים ריכוז (תגובה איטית ופיספוסים). מה שהריטלין עושה לאנשים עם בעיות קשב זה "מרגיע אותם" (מוריד את הסף של הסינפסות) אז אחרי מתן ה"תרופה" התוצאות שלהם יותר טובות. אם נותנים לבן אדם בלי בעיית קשב ריטלין זה לרוב הופך אותו לאימפולסיבי והיפראקטיבי - דבר שרק יזיק לתוצאות הבדיקה.

אפשר לרמות את הבדיקה אם אתה ממש רוצה ריטלין אבל אני לא ממליץ אלא אם כן אתה רוצה לרדת במשקל :biglaugh: או למות מהתקף לב.

------------

בקשר להתמכרות למוזיקה. זה נשמע כמו התמכרות קלאסית עם סימני נסיגה . אפשר או להפסיק במכה ולסבול קצת או לרדת בהדרגה או להחליף לפעילות אחרת. התמכרות היא לרוב לא בעיה אלא אם כן היא מפריעה לחיים שלך. אחת ההתמכרויות הנפוצות ביותר היא התמכרות לקפאין אבל היא מאוד מקובלת וסימני הנסיגה הם לרוב כאבי ראש ועצבנות (לא כדאי להפסיק לקבל מנות סם סדירות בשביל לתפקד) .

כמו כל התמכרות הגמילה תלויה בעיקר בכוח רצון.

פורסם

אני לא מכיר את הבדיקה שתיארת, ולמען הסר ספק - מעולם לא עברתי שום בדיקה לאבחון בעיית קשב וריכוז, כי לא היה צורך.

הרי זו בדיקה שלא מאבחנת שום דבר. משתמשים בה כי ככל הנראה זיהו קורלציה חזקה ומובהקת בין תוצאות הבדיקה לבין היותו של אדם בעל בעיית קשב וריכוז. אבל פה נשאלת השאלה - מה היא ההגדרה המקורית לבעיית קשב וריכוז, שלפיה חיפשו את הקורלציה?

סביר להניח שבבדיקה הזו הייתי מאובחן כאדם "נורמלי". האם זה אומר שאין לי שום סוג של בעיית קשב וריכוז (אולי לא כזו הקלאסית)? לא בטוח. אני בהחלט תופס את עצמי מאבד ריכוז ומשתעמם מהר בדברים מסוימים. אבל משום שכילד מעולם לא היו לי בעיות משמעותיות של הפרעות בשיעורים ותמיד יכולתי להתרכז במבחנים ולהוציא ציונים גבוהים מאוד - לאף אחד מעולם לא התחשק להעביר אותי דרך אחד האבחונים האלה.

פורסם

אני לא זוכר באיזה ערוץ או את שם התוכנית ששודרה לפני מספר חודשים, אך דובר על המון אנשים בישראל שסובלים מהבעיה והנתונים במספרים יותר גבוהים ממש שאנחנו חושבים, הייטקיסטים ומלומדים לוקחים ריטלין כדי להיות מפוקסים..

פורסם

אם מתקיים מצב קבוע כלשהו ב 80% מהאוכלוסיה, זו לא "הפרעה". ברגע שמשהו מוגדר כהפרעה הוא לא יכול להתקיים כנורמה. כך שאין כזה דבר ש"הפרעת קשב וריכוז" קיימת אצל 80% מן האוכלוסיה.

פורסם

במובן הלוגי נטו אתה צודק.

אם כי לא מן הנמנע שתהיה בעיה כלשהי אצל 80% או אפילו 99% מהאוכלוסיה, שלמרות שהיא נורמה, היא עדיין בעיה ורוצים לטפל בה.

הפרעות קשב וריכוז זו דוגמה אחת למשהו שאם רוצים, אפשר בקלות למתוח את ההגדרה כך ש80% מהאוכלוסיה תיכנס תחתיה. למרות שאז, כמובן, היא תהפוך להיות נורמה.

לא יודע מאיפה המספרים של idanmal, אבל ברור שאין 80% מהאנשים שלוקחים ריטלין, אפילו לא קרוב לכך.

פורסם

הרוב לא לוקחים ובעצם מתמודדים עם הבעיה בכך שהם לא עושים עם זה שום דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים