עבור לתוכן

מחפש שם של הפרעה\דיאגנוזה לגבי תופעה שקורה לי

Featured Replies

פורסם

שלום לכם, חברי הקהילה היקרים

יש לי משהו שאני לא יודע אם תופעה מוכרת או מקרה שונה אבל אשתף בכל זאת.

אני אוהב מוזיקה, מאוד אוהב מוזיקה וקצב ושומע כל יום מוזיקה מהבוקר עד הערב. הבעיה היא שההאזנה שלי למוזיקה נעשית מעט אובססיבית ומוגזמת לאחרונה.

בגיל תיכון ובצבא לא כל כך הייתה לי את הבעיה הזאת, כמובן שהייתי שומע גם אז המון מוזיקה

אבל היום אני שומע מוזיקה מהשניה שאני קם בבוקר, בדרך אל העבודה, כל היום בעבודה, בדרך לבית וכל שאר היום עד שאני ישן מוזיקה.

כשאני לא מתעסק במשהו אחר סופר-חשוב ואין מוזיקה אני חורק שיניים, נוקש באצבעות, מאבד סבלנות לכל דבר ומריץ מקצב בראש, רק ממתין בשקיקה להאזין למוזיקה שוב. הדבר הזה מאוד מפריע לי כשאני לא ליד מערכת שתשמיע לי מוזיקה, וכשאני מאזין זה בדרך כלל בווליום מאוד גבוה שמזיק לשמיעה שלי. בדרך כלל אני לא משתף את הסובבים אלי בתופעה פשוט אולי כי זה נראה משונה ולא ממש רציני.

מישהו נתקל בתופעה? מכיר דיאגנוזה של הדבר הזה?

תודה.

נערך על-ידי djelectric

פורסם

אצה נשואי? לי היה את אותו הסיפטום . שהתחתנתי..זה עבר

פורסם
  • מחבר

אני לא נשוי. אם יעבור לי החשק להאזין למוזיקה כשאתחתן הרי שזה יהיה אחלה זמן לבצע חרקירי :)

פורסם

ליאור נראה לי שאתה יותר מדי נהנה מהחיים, אם יש לך את הזמן לשמוע מוזיקה כל היום.

הבחור נתן פה פתרון שבמקרה אני מכיר, תתחתן וזה יעבור, עזוב את זה שיגמרו לך החיים הטובים כן..(או החיים)..

לא יעבור לך החשק, האישה פשוט תמצא לך עיסוקים אחרים, שלא נדבר על ילדים.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

לי הזמן הפנוי לשלוח הודעות זה שאני מתפנה..חח ולשמוע מוזיקה זה בעבודה ככה שיש זמן..הפתרון הוא אזיקים ושיעבוד חחח

פורסם

אני חושב שזה עניין של תקופות. יש תקופות בהן אני שומע מוזיקה בלי סוף. לאחרונה אני בקושי שומע מוזיקה. האמת היא שגם אני חשבתי לעצמי למה אני פתאום בקושי שומע מוזיקה. מעניין.

פורסם

ברוך הבא לקבוצת מכורי המוזיקה. אוהבים אותך.

נו טוב... אחרי שסיימנו לצחוק עוברים לקטע הרציני. (אני מגיב מהפלאפון, לכן אני מצטער מראש על התגובה הלא מסודרת)

כשהמוח עובד (חושב, לומד וכל שאר הפעולות החדשות שהוא חווה) הוא יוצר קשרים חשמליים במוח. הכל טוב ויפה, אבל כשהתהליך הזה מתרחש- בדרך כלל הוא מקל על אצמו ומקשר ומשייך את הפעולה/מידע למשהו כבר מוכר (כך למשל כשאתה שומע שיר ספציפי בזמן לימודים למבחן- יהיה לך ממש קל להזכר בחומר אם תשמע את השיר במהלך המבחן אצמו).

עכשיו אתה בטח שואל מה זה קשור אליך?! ואני פשוט אומר לך שאתה נפלת חזק בלולאה הזאת. כששמעת את המוזיקה בתור רקע לכל פעולה שעשית- במיוחד אם נהנתה מזה (הנאה>אנדורפינים>זכרון חזק יותר) גרמה למוח לקבע את גורם המוזיקה לצורך ביצוע הפעולות שביצעת.

אם הזמן כנראה גם התחלת לעלות בווליום על מנת להנות מאותה המוזיקה?

הפתרון הוא פשוט, אך יחסית קשה- אתה חייב ידיעה ובהדרגה להוריד ווליום( קח לך זמן של שבוע- שבוע וחצי על מנת להוריד לווליום נמוך), ואז להתחיל לגוון בפעילות הקבוע שלך ולהוסיף איזה פעילות ספורטיבית או סתם טיול קצר שבו אתה תמנע מכל מדייה מוזיקלית שיש ברשותך. אם הפעילות החדשה תיהיה מהנה- הסיכוי שתפסיק לצרוך מוזיקה הוא מאוד גבוה.

מקווה הצלחתי להעביר את הנקודה שלי- כי אם לא, רק תשאל ואני כבר הנסה להגיב מהמחשב בבית.

פורסם
  • מחבר

מוזיקה היא לא דבר שחדש לי, אני מנגן בגיטרה, קלידים ושר תמיד. העניין הוא בעיקר ההאזנה. לכן, יהיה לי קשה מאוד להתנתק מהעולם הזה.

לגבי הנמכה של ווליום, כמו כל התמכרות אחרת, אני יודע שאני יכול להוריד ושזה ימנע נזק אבל במקום אני עושה בדיוק את ההיפך :)

לגבי רמת ההנאה וההקשר לווליום, הוא דיי ישיר אצלי. כשיש קטע קליימטי בשיר מסויים, הווליום יעלה טכנית לנקודה הגבוהה ביותר.

חיים קשים בצל התו זה נכון :)

פורסם

Come, join the dark side. We have C.N.C machines that makes awful industrial noise.

פורסם

הייתי ככה. ככל שמתבגרים זה לאט לאט עובר.

פורסם
Come, join the dark side. We have C.N.C machines that makes awful industrial noise.

כמוני כמוך, עקב העבודה עם מכונות c.n.c והצורך לשמוע אותן עובדות כמו שצריך, לאט לאט ויתרתי על האזנה למוזיקה ברוב שעות היום, ברור שגם אישה וילד זה גורם שהשפיע.

היום אני מאזין למוזיקה בהסעה לעבודה וברכב כאשר אני נוהג, בשני המצבים אני אוהב ווליום גבוה, זה תלוי גם באיכות הסאונד..

שכחתי לציין גם שמאז שנמחקו לי כמעט 100 ג׳יגה של שירים, אוספים, אלבומים.. לפני כמה שנים,אחרי תחושת הדיכאון הרצון להאזין למוזיקה פחת..

נערך על-ידי idanmal

פורסם

קורָה.

תופעה לא קוראת, היא קורָה (במקרה הגרוע, "קורֵית" - שזה בגדר המצאה בדיעבד כדי להצדיק אנשים שמדברים לא נכון).

על פניו, המצב שאתה מתאר בהחלט נראה מוגזם ואפשר להגדירו כהפרעה / התמכרות.

אפשר ללכת להתייעץ עם אנשי מקצוע, או שאפשר להתחיל במשהו יותר פשוט כמו זה:

http://www.wikihow.com/Overcome-a-Music-Addiction

http://www.xamuel.com/music-addiction/

פורסם

אני ישתמשתי לאחרונה במוזיקה ליתגבר על התקפות חרדה

יכול מאוד להיות שמשהו מאוד מציק לך בתת מודע ,והמוזיקה גורמת למוח לחשוב על דברים אחרים

פורסם

בעיות קשב וריכוז.:cwm33:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים