עבור לתוכן

הצפנת מחיצה בתוך קובץ

Featured Replies

פורסם

היי.

למי שלא שמכיר את התוכנה Truecrypt, זו תוכנה שמאפשרת ליצור קובץ מוצפן שבתוכו נמצאת מערכת קבצים שלמה. כאשר פותחים את הקובץ באמצעות התוכנה ומקלידים סיסמא, התוכנה עושה mount למחיצה ואפשר להשתמש בה כמו מחיצה רגילה.

יש ברשותי שרת VPS עם Ubuntu 12.04 שרץ בסביבת OpenVZ. אני מעוניין לשמור עליו קבצים מסוימים במחיצה מוצפנת כזו.

אך מכיוון שמדובר בסביבת OpenVZ נתקלתי במגבלות הבאות:

1. אין לי אפשרות ליצור partiton חדש, לכן גם אין לי אפשרות להצפין partiton שלם כמו שהוא.

2. ניסיתי להשתמש בתוכנת Truecrypt ונתקלתי בבעיה : התוכנה מבוססת על מודול שנקרא FUSE שלפי מה שהבנתי, מאפשר לה לעשות mount לאותו קובץ. זה דורש שינוי מסוים בקרנל שלפי מה שהבנתי, בלתי אפשרי בסביבה מבוססת OpenVZ. ניסיתי להתקין את FUSE, אך הוא מסרב לעלות והפקודה modprobe fuse מחזירה את הפלט הבא :

FATAL: Module FUSE not found

האם יש שיטה אחרת לעשות את מה שאני צריך, רק בלי שינויים לקרנל?

תודה.

פורסם

השם של המודול הוא באותיות קטנות.

לפי הפלט שהבאת רשמת אותיות גדולות.

קשה לי להאמין שהמודול לא קיים, זה מודול בסיסי שדרוש על מנת לקרוא סוגי מחיצות רבים.

פורסם

אצלי לפחות (על ארצ') הוא חלק מהחבילה הבסיסית של הקרנל

מה יש לך בתיקיה /lib/modules/3.8.5-1-ARCH/kernel/fs/fuse/ (תשנה לפי שם הקרנל וכו)

חוצמזה האם mkisofs יכול לעזור לך איכשהוא ביצירת הקובץ שאתה רוצה בדרך אחרת ? קבצי iso ניתן לפתוח על ידיי loop

פורסם
  • מחבר
השם של המודול הוא באותיות קטנות.

לפי הפלט שהבאת רשמת אותיות גדולות.

קשה לי להאמין שהמודול לא קיים, זה מודול בסיסי שדרוש על מנת לקרוא סוגי מחיצות רבים.

התבלבלתי כי כתבתי את ההודעה אחרי שכבר התנתקתי מהשרת. הנה הפלט המדויק:

modprobe fuseWARNING: Deprecated config file /etc/modprobe.conf, all config files belong into /etc/modprobe.d/.

FATAL: Module fuse not found.

זה כתב גם משהו לגבי קובץ config אבל לא ממש הבנתי, האם זה קשור לבעיה שלי?

אצלי לפחות (על ארצ') הוא חלק מהחבילה הבסיסית של הקרנל

מה יש לך בתיקיה /lib/modules/3.8.5-1-ARCH/kernel/fs/fuse/ (תשנה לפי שם הקרנל וכו)

חוצמזה האם mkisofs יכול לעזור לך איכשהוא ביצירת הקובץ שאתה רוצה בדרך אחרת ? קבצי iso ניתן לפתוח על ידיי loop

לפי מה שהבנתי במערכת הזו של OpenVZ אין גם loop.

בתיקיה /lib/modules/2.6.32-042stab076.8 אין לי בכלל תיקיה בשם kernel אלא רק אלו:

modules.alias modules.dep.bin modules.isapnpmap modules.softdepmodules.alias.bin modules.devname modules.ofmap modules.symbols

modules.ccwmap modules.ieee1394map modules.pcimap modules.symbols.bin

modules.dep modules.inputmap modules.seriomap modules.usbmap

פורסם
  • מחבר

בסוף הבנתי שהפיתרון של קובץ iso לא מתאים פשוט מכיוון שאני רוצה שתהיה אפשרות להוסיף ולשנות קבצים גם אחרי שהקובץ נוצר, מה שבלתי אפשרי ב ISO.

לגבי הקרנל, ניסיתי אבל לא ממש הצלחתי. אני אף פעם לא התעסקתי בדברים האלו אז עקבתי אחרי מדריך. הורדתי קרנל 3.5.0-32-genericאבל לאחר שעשיתי update-grub לפי המדריך קיבלתי את הפלט הבא :

$ sudo update-grub

/usr/sbin/grub-probe: error: cannot find a device for / (is /dev mounted?).

לאחר שעשיתי reboot המערכת עדיין עלתה עם הקרנל הישן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים